Nieuws

De 1e is voor de club de 2e voor je coach de 3e is voor jezelf

Voor de derde keer doen we als Impact mee aan de NK-teams kampioenschappen Weightlifting. En ieder jaar gaat het steeds een stukje beter.
1e jaar mee doen, maar niet de finale gehaald. 
2e jaar meedoen, de finale gehaald.
3e jaar meedoen… nu nog even afwachten of we door zijn.
 
Vorig jaar was de lesaanbod 2x per week weightlifting en sinds dit jaar zijn wij naar 4x per week gegaan. Steeds meer sporters  zijn het ‘trekken’, ‘voorslaan’ en ‘stoten’ gaan waarderen. Niet alleen maar omdat het 40% bedekt van CrossFit, je body er door in shape komt voor de zomer, het ondersteunend is aan iedere andere sport die je beoefend, maar je stiekem – na veel oefenen – door begint te krijgen dat je er sterker, sneller en behendiger in wordt. 
 
Inmiddels heeft Impact een leuke club lifters bij elkaar en zijn we gisteren voor de laatste competitiewedstrijd er op uitgetrokken naar Nijmegen. Wat een geweldige accommodatie is het Radboud sportcentrum Nijmegen. Met 4 teams in onze poule is er gestreden voor een finaleplaats in oktober. De jongens hebben mooie beurten gedraaid en hebben zich van hun beste kant laten zien en we denken dat het voldoende was (zonder de geblesseerde Janko) voor een finaleplaats.  Definitieve uitslag volgt. We wachten het af. 
 
De 1e is voor de club de 2e voor je coach de 3e is voor jezelf. 
 
Mocht je ooit Impact gaan vertegenwoordigen in een wedstrijd…….weet dan dat de 1e voor de club is, de 2e voor je coach en de 3e voor jezelf. Ja, weightlifting is een individueel  dingetje, maar je bent niet alleen op de wereld. Trainingen doen we gezamenlijk en je vertegenwoordigd niet alleen maar jezelf maar ook de club waar je bij traint. Daarom is de 1e een beurt waarin jij jezelf veilig stelt en de club vertegenwoordigt. Een beurt die je (bijna) altijd hebben moet. De 2e is voor je coach. Uit eerbied en respect voor je coach die iedere keer weer aan je sleutelt, je bekijkt, je motiveert wanneer het niet gaat, je beloont wanneer het goed gaat, je programma’s maakt en week in week uit met dezelfde passie en gedrevenheid er voor je is. Denk daaraan wanneer jij op het podium staat .. jij alleen met je barbell… mede dankzij je coaches. De 3e beurt is voor jezelf. Geniet van het moment. Je bent immers al zover gekomen. Of het een PR wordt, een beurt die je opdraagt aan een speciaal iemand of dat je een stunt wilt uithalen…321go maak er wat moois van. Je hebt het immers verdiend en er hard voor gewerkt… want een podiumplaats is geen vanzelfsprekendheid. Geniet ervan en doe je ding.
 
Moraal van het verhaal: Weightlifting is niet alleen maar ijzers tillen. Weightlifting is ook #Ohana. Ohana als in begin bij jezelf en verlies de ander niet uit het oog want samen zijn we sterk. Er komt meer bij kijken en ik hoop je als lezer voldoende geïnspireerd te hebben om eens een les bij Weightlifting mee te doen. 
 
Iedere dinsdag en donderdag van 18.30 tot 21.30 #Ohanameansfamily

Weightlifting / gewichtheffen / olympisch heffen @ Impact Sports Academy te Breda