Nieuws

Gezelligheid, een goede sfeer en keihard trainen

“Mick, hou jij van zoetigheid?  Hangt ervan af. Chocolade bijvoorbeeld? Chocolade, koekjes, zoete popcorn, daar hou ik wel van….  Oh, ok dan weet ik genoeg.   Dat was donderdag j.l.  Afgelopen zaterdag…”Mick kijk eens, dit is voor jou! Zo zo, Teurlings … lekker hoor… maar hoezo dan? Gewoon, dit is voor jou. Oh ok super bedankt, dan ga ik het straks wel met de anderen delen wanneer we klaar zijn met de barbell specialty class. Nee nee…dit is voor jou…voor thuis. Maar hoezo dan?  Mick, vanwege het familiegevoel… fijn hoe ik me hier bij Impact voel.

Bij Impact staan gezelligheid, een goede sfeer en keihard trainen voorop. Op de mat is iedereen gelijk en voor ego’s of stoer gedrag is bij ons geen plaats. Ons uitgangspunt is elkaar helpen en elkaar respecteren. 

Sport en beweging zijn ongeacht de leeftijd en cultuur voor iedereen belangrijk. Door het bieden van training in zelfverdediging, vechtsporten en fitness wil Impact bijdragen aan het realiseren van meer zelfvertrouwen en een betere lichamelijke conditie van de inwoners van Breda en omstreken.

Deze zinnen komen rechtstreeks van onze site en bestaan al zolang als dat wij bestaan. En nog steeds is het van toepassing en wat mij betreft ook in deze volgorde. Gezelligheid, een goede sfeer en keihard trainen. We zijn er met elkaar verantwoordelijk voor. Keihard trainen, dat is iets wat je zelf moet doen. Niemand anders die het voor je doet. Soms heb je trainingsmaatjes of een coach die je erdoor heen trekken wanneer het soms niet meer lijkt te gaan. Of wanneer je net een keer thuis wilt blijven, krijg je een app van je trainingsmaatje; vanavond half 8 Strikefit! En nog steeds ben jij degene die moet gaan. Wat betreft sfeer en gezelligheid hebben wij elkaar nodig. We kunnen de sportschool zo mooi maken als wij zelf willen…dimverlichting bij wijze van spreken en een structurele oplossing zien te vinden voor de kou. Maar wat als het warm is in de sportschool en alles mooi aangekleed en we daarbij cool,  ik-gericht en alleen maar gefocused zijn met onszelf en onze eigen doelen? Wat als we geen oog meer hebben voor de ander? Wat als de ander alleen maar betekenis heeft voor je eigen benefits? Dan is het enige wat alleen nog maar over blijft keihard trainen. Wat nou gezelligheid en goede sfeer is belangrijk? Sport en bewegen is voor mij belangrijk en daar heb ik sfeer  en gezelligheid niet bij nodig…toch….of…

Gelukkig zijn er nog mensen die gezelligheid en sfeer net zo belangrijk vinden als keihard trainen. Maar hoe komt het dan dat de sfeer goed is bij Impact?  Dat komt door mensen zoals jij en ik. Wij die respect en diepe bewondering hebben voor elkaar. Hard trainen maar ook contact met elkaar durven, kunnen en willen hebben. Contact met de ander. Soms de ander ongevraagd durven helpen met de kans om afgesnauwd te worden ‘van hoeft niet doe ik wel zelf’.  Elkaar een boks geven met de kans geen boks terug te krijgen. Elkaar gedag zeggen met de kans dat er niks terug gezegd word. Vriendelijk naar iemand lachen met de kans dat je een boze blik terug krijgt. 

Maar het kan ook zomaar zijn dat je hulp krijgt terwijl  je het moeilijk vind om hulp te vragen. Dat je een boks krijgt terwijl jezelf niet een boks wil of durft  te geven. Iemand je eerder gedag zegt omdat jij wat minder vrijmoedig bent om als eerste gedag te zeggen. Iemand  vriendelijk naar je kijkt terwijl jij norsig/chagarijnig kijkt. Fijn dat er iemand is die jou een boks, een vriendelijke blik, een groet of hulp geeft. Toch? Echter iets is pas gegeven wanneer de ander het heeft ontvangen of aangenomen.  M.a.w. bij geven hoort ook nemen. Je voelt ‘m misschien al aankomen…it takes two to give and to receive. Fijn dat jullie leden zijn die willen komen trainen. Dat jullie je energie meenemen en ook krijgen en deze bewust of onbewust delen en ontvangen. Samen !!!! .Immers “Ohana means family and family means nobody  gets left behind or forgotten”.

Thank You. Iedereen bedankt dat jullie samen met ons Impact  een sportschool laten zijn  waar gezelligheid, een goede sfeer en keihard trainen voorop staan en dat op de mat iedereen gelijk is en voor ego’s of stoer gedrag bij ons geen plaats is….en dat het nog steeds ons uitgangspunt is dat we elkaar helpen en elkaar respecteren.

Betreft de lekkere koekjes van Teurlings… bedankt daarvoor. Bedankt dat je een full member bent geworden van de Impact-familie…want weet je it takes two to give and to receive. Jij super bedankt dat je je bij Impact “thuis” voelt. Samen maken we er wat moois van.

En noop … dit is geen kerstboodschap … just being thankfull !!

Mickey