Nieuws

Wij zijn Impact en Combat Brothers … Diana

In deze blog stellen leden van Impact en Combat Brothers zich aan elkaar voor. Dit keer is dat Diana Zebracka.

Over mij

Hallo, mijn naam is Diana Zebracka en ik ben 31 jaar. Ik werk als Manueel therapeut (een gespecialiseerde fysiotherapeut). Ik train vooral Braziliaans Jiu en ben pas met deze sport begonnen toen ik 27 was. Ik had geen idee wat ik deed, maar vond het ontzettend leuk! Ik had totaal geen achtergrond in de Budo sport. Ondertussen heb ik sinds 2 jaar een blauwe band. Bij ons op de vereniging trainen er mensen van 15-50. Zo zie je, je kan bij deze sport op iedere leeftijd starten en meedoen.

Bandensysteem BJJ @ Combat Brothers:

In BJJ heb je 5 kleuren banden. Je begint met wit, dan blauw, paars, bruin en zwart. De band zegt iets over jouw ontwikkeling in de sport. Buiten de techniek en eventuele prestaties tijdens wedstrijden wordt er ook gekeken naar jouw inzet tijdens de lessen en omgang met je training buddies. Aan de hand daarvan kan je gepromoot worden met een streep of een hogere band. Op de witte en blauwe band zie je strepen. Per band kan je 4 strepen halen alvorens je gepromoot kan worden naar een hogere band. Bij onze vereniging is ervoor gekozen om vanaf de paarse band geen strepen meer te gebruiken.

Hoe ben je bij Impact / Combat Brothers binnen gekomen?

Ik trainde hiervoor ergens anders. Aldaar trainde ik ook al een aantal jaar met de personen die nu het team van Combat Brothers vormen. Ik miste hen behoorlijk dus heb besloten terug te gaan naar dit (enorm fijne) team.

Waarom juist Combat Brothers / Impact?

Omdat de sfeer heel erg fijn is. En de lessen van top niveau, er zitten niet voor niets een aantal professioneel MMA vechters in het team. Ondanks dat er vechters van wereldniveau trainen is het voor iedereen toegankelijk. Van jong tot oud, van beginner tot expert. Met iedereen wordt op zijn/haar niveau getraind en er wordt respectvol met elkaar omgegaan.

Hoe lang ben je al lid?

Bij Combat Brothers (en dus ook Impact) sinds maart 2018.

Welke Sport beoefen je?

Op dit moment ligt mijn focus op BJJ en grappling omdat ik weer wedstrijden wil gaan doen. Daarnaast cardio en conditiewerk (ivm gewichtklasses). Ik hou enorm van krachttraining, maar daar ligt mijn prioriteit op dit moment niet. Dit komt wel weer later in het jaar.

Hoe vaak in de week mogen we je begroeten?

Ik mag van mezelf maximaal 4x in de week trainen. Ik zou liever vaker willen, dit heb ik voorheen gedaan. Maar ik krijg dat niet goed gecombineerd met mijn werk.

Favoriete oefening?

Bij BJJ een Grappling: sparren. Qua kracht bankdrukken en deadliften

Minst favoriete oefening?

Bij BJJ en grappling: in footlocks terecht komen. Qua kracht: squats.

Wat is je sportdoel?

Op dit moment focus op BJJ wedstrijden in september en november.

Wat eet je graag voor of na de training?

Alles: I love food =D

Wat neem je altijd mee?

Mijn bitje.

Hoe bereid je je voor in aanloop op een wedstrijd?

Veel technieken trainen en sparren. Daarnaast voornamelijk proberen mijn zenuwen onder controle te houden. En voorheen nam ik de avond van te voren een glaasje vodka haha. 

Welke klasse doe je mee? 

Dat ligt eraan. Bij de dames op nationale toernooien zijn er vaak 2 gewichtsklasses. + en – 62 of 64 dit is inclusief je GI (dat “judopak” wat iedereen draagt). Normaliter zit ik in de plus categorie. Internationaal zijn er klasses per 5kg. De laatste keer zat ik in de de -69. Maar voor november wil ik meedoen in de -64 categorie.

Heb je een tip die andere vooruit kan helpen of enthousiasmeren?

Volhouden. Iedere kleine stap is een stap vooruit. Soms gaat progressie maar traag, maar gewoon volhouden. Het komt vanzelf.

Welk nummer mag er voor je worden opgenomen in de gym’s spotify playlist?

Katy Perry – Roar

Nog een laatste opmerking?

Ja, voor alle niet CB leden: kom eens een keer meedoen met BJJ of grappling. We zien al geregeld mannen die een lesje mee komen doen, maar nog weinig dames. Maar meiden kom eens meetrainen. Op woensdag is een speciale damesles (een GI kan je lenen). Je wordt sterker en behendiger door BJJ en het is mega goed voor je conditie. Daarnaast is het een fijne manier om jezelf te leren verdedigen. We (Combat Sisters) zouden het heel leuk vinden als er meer dames mee komen trainen! Hopelijk tot snel!

Meer info over BJJ, Grappling MMA bij Combat Brothers? Kijk dan op deze website (Combat Brothers verzorgt bij Impact de BJJ, Grappling en MMA lessen) of op de website van Combat Brothers

Blog Paula Combat Brothers en Impact Sports Academy Breda