Nieuws

Inge: the best project you’ll ever work on is you!

Personal Training: the best project you’ll ever work on is you!

Heb je wel eens zo’n dag dat je je niet verder beweegt dan van de bank naar de koelkast en weer terug? Dat je er, door de grote hoop aan KitKat-verpakkingen naast je, achter komt dat je al de hele dag je maaltijden hebt vervangen door snoep? Hmm, nee?! Ik wel! Tot vorig jaar augustus was ik niet bepaald sportief te noemen, ondanks ontelbare pogingen van m’n vriend om mij mee te krijgen naar Impact. Ik bleef immers toch op hetzelfde gewicht hangen, ondanks dat ik niet sportte en er regelmatig een buitensporige hoeveelheid chocolade ophoopte in mijn maag. Uiteindelijk, na toegegeven te hebben en samen met een vriendin mee te doen aan een proefles crossfit, waren we beiden gelijk om! Wat een fantastische sfeer, leuke mensen en, ondanks dat we na 200m roeien bijna van het apparaat afvielen van ellende en twee keer (!) moesten wandelen tijdens een 500m run, leuke oefeningen! Sindsdien ben ik lid geworden van Impact, en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Afgelopen mei kwam ik, na wederom een fijn crossfitlesje, thuis in ons appartementje in Breda. Vijf minuten van Impact af, maar uiteraard naar huis gereden met de auto; fietsend naar de sportschool, dat was dan wel weer érg veel gevraagd. Ik vond dat ik toch al wel vrij goed bezig was, aangezien ik 2 tot 3 x per week een lesje crossfit of strikefit kwam volgen en mijn conditie inmiddels al IETS verbeterd was.

Jarenlang had ik al een haatverhouding (Ja, de liefde was al even weg ;)) met mijn gewicht. Iedereen vond dat onzin, want (te) zwaar was ik niet, maar ik ben er nu meer dan ooit achter dat het gaat om het gevoel wat je zelf bij je eigen lichaam hebt. Dat moet kloppen! In ongeveer 1,5 jaar tijd was ik, door noodzakelijk gebruik van medicatie, ruim 12 kg aangekomen, en ondanks dat ik hier enorm veel moeite mee had is het nooit gelukt dit aan te pakken. Strenge (crash) diëten vond ik altijd onzin, maar inmiddels begon ik toch vanalles maar aan te grijpen om van de kilo’s af te komen en nog belangrijker; weer fit te worden!

Na een goed gesprek met Ernie werd mij ineens een heleboel duidelijk. Het klinkt erg vanzelfsprekend, maar er zit een groot verschil tussen denken dat je standaard drie keer per week jezelf kapot werkt in de sportschool en het ook daadwerkelijk doen! Ik kwam er snel achter dat de teller toch zeer regelmatig niet boven de twee uit kwam, of zelfs nog lager… Te druk op het werk, een zwaar weekend achter de rug, te moe….. zo kan ik nog wel even doorgaan!

Miranda heeft uiteindelijk het laatste spreekwoordelijke duwtje gegeven. Na een vrijblijvend gesprek waarin ik mijn situatie uitlegde en we spraken over mijn eet- en sportpatroon zei ze als afsluiter: dit wordt een makkie, dat gaan we fixen, zonder twijfel! Haar overtuigingskracht was blijkbaar aanstekelijk, want ineens was de knop om; die kilo’s en die slechte conditie moesten aangepakt worden en dat ging NU gebeuren! Naast het sporten kon ook aan mijn eetpatroon wel wat geschaafd worden. Toen ik mijn eerste eetschema onder ogen kreeg bleek dat ik bijna het dubbele moest gaan eten, maar dan met een betere verdeling in kleinere porties! De eerste week was dit enorm wennen, maar snel bleek dit een lifestyle die ik prima vol kan houden!

Aangezien Miranda altijd enorm enthousiast is en dit ook aanstekelijk werkt, had ik gelijk een goed gevoel bij haar als personal trainer. Na de eerste training had ik echter een beetje spijt: aangezien ik van nogal ver (understatement) moest komen qua conditie, dacht ik dat ik de eerste training niet eens zou kunnen volbrengen. Stoppen was echter geen optie bij Miranda, dus vol positieve aanmoedigingen hielp ze mij erdoorheen. Wat een topper was dit zeg! Ik ging vol enthousiasme naar huis om alles te vertellen aan m’n vriend en sindsdien is dat enthousiasme niet meer weggegaan. Inmiddels sport ik vier tot vijf keer per week bij Impact (en deze keer écht!) en ben ik fitter dan ooit.

Ik ben Miranda ENORM dankbaar voor alles wat ze mij geleerd heeft en voor de zware, maar hilarische drie maanden die we samen hebben getraind. Ze heeft mij continu gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen, door te gaan en nooit te stoppen en heeft mij op zware momentjes er doorheen gepraat of aan het lachen gemaakt met haar fantastische motiverende quotes ;)! Daarnaast hebben we tijdens het trainen een aantal fantastische nieuwe crossfit oefeningen getest, die nog aan moeten slaan bij het grote publiek (kettlebell trefbal, wallball volleybal en de sponge run etc….;)) maar daar hebben we zeker vertrouwen in. Miranda en alle trainers bij Impact: Ik heb door dit traject meer energie en meer balans gekregen, waardoor ik weer comfy ben met wie ik ben! DANKJEWEL!

Personal training @ impact Sports Academy

Personal training Inge @ impact Sports Academy