Nieuws

Voldoening en tevreden gezichten

Zo nu en dan fotografeer ik. Gewoon voor de lol. Zodra wij een nieuwe camera hebben of een nieuwe lens, probeer ik deze uit. Dat doe ik ook wel eens in onze sportschool.
Naast het fotograferen van natuurlijk onze kinderen, familie en onze vakanties vind ik het vooral leuk om bij Impact te fotograferen. Ik zal proberen uit te leggen waarom.
Tijdens de trainingen, maakt niet uit of dit crossfit, krav maga, strikefit of wat anders is, zijn zowel de trainers als de beoefenaars van Impact zo gedreven, gemotiveerd en hebben ze zoveel plezier dat je dit vaak niet ziet tijdens het sporten maar wel terugziet op foto’s.

Zo is er bij Impact ‘papa-beer’ (zo noem ik hem in mijn gedachte). Een toegewijde trainer in hart en nieren. Ik heb nog nooit les van hem gehad maar alleen al door zijn ‘doen-en-laten’ zou ik een keer een les van hem willen volgen. Op fotos zie ik zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Als je ‘doorkijkt’ zie je niet zijn donkere blik maar zie je zijn waakzaamheid, zijn begeleiding en soms zorgelijkheid. En dat maakt deze beer juist mooi.
Ook traint ‘de Lange’ bij Impact. De Lange en ik gaan al even wat jaren terug. Vroeger dronk de Lange liters cola uit vazen en sprong hij met gemak een overvolle vuilcontainer dicht. Jaren later kom ik de Lange weer tegen bij Impact. Een hoop kilo’s lichter wanneer je de foto’s vergelijkt van 20 jaar geleden en nu. “Ik drink nog steeds liters cola en ik train als een malle.” grijnste hij toen ik vroeg hoe het met hem ging.
Tijdens weightlifting staat ze er. Mooie meid om te zien. Op foto’s zie je haar concentratie. Het is bijna voelbaar. Wat een kracht en tijdens het fotograferen voelde ik me bijna een indringer. Je ‘ziet’ haar alleen met haar focus wat terugkomt in haar foto’s. Nadat het haar gelukt is, verschijnt er een glimlach. En dat is nu zo mooi. Niet geposeerd, niet aangekondigd. Een eerlijke glimlach vanuit pure emotie. Ik was best onder de indruk van haar prestatie dat ik dit slot gewoon vergat te fotograferen.
En daar is ‘Beest’. Beest is zo’n, vrolijke, positieve jonge hond. Beest gaat zo hard los op een bokszak en produceert daardoor zoveel stoom uit zijn lichaam dat menig locomotief er jaloers op zou zijn. Ik heb zelfs heel even getwijfeld aan mijn camera maar het was toch echt stoom wat van zijn lichaam afkwam. Toen ik de foto voor het eerst zag op mijn laptop moest ik hardop lachen en het eerste woord wat in me opkwam was ‘Beest’.

En zo zijn er nog velen bij Impact. Tijdens het trainen ziet men er vaak vermoeid en bezweet uit. Gezichten staan vaak op ‘onweer’ door focus, concentratie en/of toewijding van onze sporters en trainers. Maar de inspanning tijdens het trainen, voldoening en de tevreden gezichten van zowel trainers als warriors die ik daarna terugzie op foto’s, is zo mooi om te zien.

 

Tamara

Tamara

Tamara Siegers (41) woont in Breda, is getrouwd met John, moeder van Ephraïm (10) en Noa (7), werkt als uitvaartverzorgster en traint (krav maga) sinds maart 2013 bij Impact Sports Academy.