Nieuws

Wij zijn Impact: Ashton

Iedere 2 weken stelt één van onze leden zich voor en geeft vervolgens het stokje – of in ons geval de kettlebell – door aan een ander lid. Dit keer een persoonlijk ‘portret’ van …

Ashton ‘bad ass’ de Queljoe

.

Over mij

Als eerste wil ik mijn buddy Cathelijn bedanken voor het doorgeven van de kettlebel. Ik ben Ashton de Queljoe ( spreek Coelho) geboren in Middelburg. Ben van Molukse komaf. Aankomende 19 september wordt ik alweer 45 jaar jong. Ben getrouwd met Sally en vader van Zoe en Aram. Ik ben werkzaam bij SMO Breda als woonbegeleider in de verslavingszorg waar ik het echt naar mijn zin heb. Mijn droom was om een beroepsmuzikant te worden want gitaarspelen is mijn passie. Helaas is dat het er niet van gekomen. Ben nu gestopt met spelen in vaste bandjes en speel nu vooral tijdens kerkdiensten en met andere gelegenheidsbandjes en dat bevalt me goed. Dit geeft mij de tijd en de gelegenheid om andere dingen te kunnen doen zoals q time met mijn gezinnetje, social life, crossfit e.a.

Door mijn buddy Cat wordt ik Bad Ass genoemd vanwege mijn doorzettingsvermogen. Heb een lange tijd last gehad van een hernia in mijn onderrug maar wilde daar niet aan toegeven en bleef maar door trainen. Met als gevolg dat ik er een tijdje uit lag en echt niets meer kon vanwege de pijn. Mijn trots, koppigheid en het willen gaan tot het gaatje en niet opgeven ( wat een valkuil kan zijn) heeft mij de geuzennaam Alifuru opgeleverd door insiders, wat staat voor Alfoer de oer Molukse krijger. Maar in feite als je me persoonlijk kent ben ik een sensitive guy en zacht van karakter hoor.

De kernwoorden en –waarden die op mij betrekking hebben, Jesus, dedicated, devoted, loyal, dreamer, adventerous, committed, impulsive, no secrets, what you see is what you get and spicy food.

Waarom Impact?

Mijn zwager Mickey heeft mij in zijn enthousiasme tot vervelens toe gek gemaakt met verhalen over hoe leuk crossfit wel niet was. Hij was er lyrisch over. Ik moest er niets van hebben en vond heel dat Impact crossfit gedoe maar een vreemde sekte. Op elke feestje ging het over crossfit en kwam je er als outsider niet tussen. Ik bleef vasthouden aan de grondbeginselen van het trainen in een old school gym. Lekker met ijzer pompen voor de spiegel in een hemdje met andere bully’s.

Het is allemaal begonnen met de Mudmasters begin 2014 waaraan een aantal leden van impact meeliepen. Ik was nog geen lid maar liep wel de Mudmasters en ik wilde deze crossfitters wel ff een poepje laten ruiken. Ik liep best wel een goede tijd voor mijn doen. Toen ik de finish naderde werd ik door de andere impact finalisten aangemoedigd en dat gaf mij een goed gevoel.

Dit was voor mij doorslaggevend om de crossover te maken naar de crossfit m.i.b. Impact. Jou over de streep halen met z’n allen, wij gevoel, gastvrij , mogen zijn wie je bent en het beste uit jezelf halen, daarom Impact

Favoriete oefening

Alles wat met gymnastics te maken heeft gaat me wel goed af . Gym was dan ook mijn favoriete vak op school . Ook de isolatieoefeningen zijn bij mij favoriet: pushups, bench press, pull ups, etc.

Doelen

Kijk 45 is niet echt oud maar ik merk wel dat ik steeds vaker last krijg van pijntjes en ook mijn herstelperiode is steeds langer . En ik hoop dat zo lang ik leef ik gezond en blessure vrij kan en mag sporten. Verder wil ik mijn barbelwerk verbeteren in techniek en ook in gewicht. Dus ga wat vaker de weightliftklassen volgen

Misschien ook wel deelnemen aan throwdowns zodat ik ergens naar toe kan werken. Heb wel een beetje competitiedrang met als bedoeling het beste uit mijzelf te halen. Het feit alleen al dat je er mag en kan staan op zo’n throwdown is voor mij al een overwinning op zich.

Actie foto

Ashton de Queljoe

Ashton de Queljoe

 .

Wie volgt?

.

MARIA ‘POWER WOMAN’ BRAUN

Ik geef de barbel/kettlebel door aan Maria ‘Power Woman’ Braun. Een van mijn eerste keren bij Impact zag ik Maria tijdens een wod te keer gaan als een malle. Ik dacht bij mijzelf ‘ oke zo ziet een crossfitchick er dus uit”. Maria heeft net als ik mankementen in haar rug maar weet van geen ophouden. Komt mij heel bekend voor. Aan jou de eer Power woman