Nieuws

Wij zijn Impact: Cathelijn

Iedere 2 weken stelt één van onze leden zich voor en geeft vervolgens het stokje – of in ons geval de kettlebell – door aan een ander lid. Dit keer een persoonlijk ‘portret’ van …

Cathelijn ‘CAT’ Schoenmakers

.

Over mij

Moeder, 45, Bregje, Lieke, pubers, Sjoerd, hockey, hardlopen, personal-assistent, motor, autorijden, organiseren, hoogtevrees, zorgzaam, hoge-hotelschool, grafisch, creatief, Rotterdam, doorzetten, afzien, chocola, drop, vegetariër, geen roze!

Waarom Impact?

Ik ben enthousiast gemaakt voor Impact door Cees Haak. Door te eenzijdig sporten was ik mijn fysieke balans kwijt. Door Impact is dat nu weer op orde. Ik doe bij Impact aan Crossfit en Strikefit. Belangrijke motivator bij Impact is de sfeer. Maakt niet uit  hoe fit je bent of hoe oud of hoe lenig of hoe sterk of hoe lang het geleden is dat je er was, je voelt je altijd welkom bij Impact.

Favoriete oefening

Eigenlijk alles met de kettlebel en high intensity. Vooral cardio past mij goed. Kracht zit in mijn benen, niet in mijn armen. Lopen is een ‘gemakkelijk’  onderdeel voor me. De meeste voldoening haal ik uit max rep 35kg clean&jerks in een WOD, het minste uit 1RM Deadlift.

Doelen

Mijn doel is fit blijven. Crossfit wedstrijden doe ik mee voor het plezier, het beste uit mezelf te halen. Maar ik heb niet de illusie dat ik ooit in de top (van Impact, Nederland of de wereld) ga halen. Ik heb meer talent voor hardlopen en omdat goed te kunnen doen heb ik Crossfit en Strikefit nodig. Sport is voor mij het hoofd leeg maken en me sterk voelen, dan kan ik echt alles aan!

Actie foto

Cathelijn Schoenmakers

Cathelijn Schoenmakers

 .

Wie volgt?

.

ASHTON ‘ BAD ASS’  DE QUELJOE

Ik geef de kettlebel door aan Ashton. Beste moment met hem: ik stond met een barbel in mijn nek. Zware wod gedraaid, laatste onderdeel was een backsquat. Ik was zo kapot dat ik de barbel met geen mogelijkheid meer terug over mijn hoofd kreeg. Ashton pakte hem aan, kreeg een stille boks. Respect en vertrouwen….