Nieuws

Wij zijn Impact: Maria

‘’ If it doesn’t challenge you, It doesn’t change you’’

Over mij

Ashton aka ‘Alifuru’ bedankt voor je nominatie. Toch schrikken als je ineens je naam ziet staan maar tevens ook grappig om te lezen hoe iemand over je denkt en ziet. Thnx daarvoor. Al betekend dit dat ik nu over mezelf moet gaan schrijven waar ik totaal niet goed in ben. ‘HELP’. Maar goed bij deze! Ik ben Maria Braun, 30 jaar (bijna 31) geboren in Enschede, en sinds 14 jaar ga ik door het leven als BraboTukker 😉 Woon samen met mijn vriend Alex waar ik al 14 jaar mee samen ben, en mijn hond Kimbaa. Ik werk in de zorg en ben daarnaast ook nog mantelverzorgster. Naast mijn drukke leven is Kimbaa echt heel speciaal voor mij. Noem haar altijd mijn kind. Door weer en wind, dag in dag uit, trek ik met haar erop uit de natuur in. Lange wandelingen en genieten van alles en de rust om mij heen samen met haar.  Sleutelwoorden: sportief, doorzetter, leergierig, creatief, ruimdenkend, hardwerkend, serieus, familiemens, zorgzaam, avonturistisch, ondernemend, eigenwijs, goedlachs.

Waarom Impact?

Door mijn lieve buuf Angelique Doemar, die de meesten van jullie wel kennen ben ik bij Impact terecht gekomen. Voor diegene die haar niet kent zie mijn foto met haar. Door haar enthousiasme over Impact  werd ik nieuwsgierig. Zelf zat ik in die periode in een lang intensief revalidatietraject na een spoedoperatie aan mijn rug. Kans op weer kunnen lopen was nihil maar zo ’’eigenwijs’’ als ik ben leg ik mij nergens bij neer. Heb mijn eigen plan getrokken en uiteindelijk liep ik binnen bij Impact. In het begin ging het wat moeizaam, kon niet goed meekomen, stuitte steeds op blessures maar merkte wel dat mijn lichaam deze vorm van sport nodig had. Inmiddels al ruim 2 jaar fanatiek Impact lid. De sfeer binnen Impact maakt het ook dat je ernaartoe blijft gaan.  Hoe druk je week ook is, gaan doe je! Voor mij is Impact nooit saai, elke les is anders en belangrijker nog CrossFit en de coaches leren mij iedere training weer meer over hoe mijn lichaam werkt en hoe ik dit in kan zetten om complexe bewegingen uit te voeren. Naast CrossFit beoefen ik ook minimaal 1 keer in de week StrikeFit.

Favoriete oefening

Doordat ik best lenig en soepel ben ligt alles wat met gymnastics te maken heeft mij wel (o.a. strict pull ups, muscle up, handstand push ups etc.) Heb niet zozeer favoriete onderdelen. Uit een goede WOD of the day haal ik al veel voldoening. Mijn zwakke onderdelen zijn strict press en hardlopen. Dat komt puur door mijn rug, heupen en benen. Maar ook hierin boek ik stapje voor stapje vooruitgang. ‘’ If it doesn’t challenge you, It doesn’t change you’’

Doel

Mijn doel buiten het fit blijven is:  sterk blijven en steeds door blijven groeien zowel in techniek als in rm’s en conditioneel. Ik zal altijd moeten blijven sporten om mijn rug sterk te houden. Heb van jongs af aan altijd heel veel gesport en heb dat ook nodig. Ik voel mij er fijn bij en krijg er een boost van. Door CrossFit blijf ik sterk en word ik alsmaar sterker. Zal nooit de top behalen, maar dat is mijn doel ook niet. Toewerken naar een wedstrijd is echter wel iets wat ik graag eens zou willen doen.

Actie foto

Wij zijn Impact: Maria

Wij zijn Impact: Maria

 

Wie volgt?

Joost Vinkenvleugel

Ik geef dit keer geen barbel/kettlebell door maar een handschoen, juist om alle onderdelen binnen Impact meer in kaart te brengen.  Joost Vinkenvleugel aan jou de eer om wat meer inzicht te geven over StrikeFit. Ik ken je niet persoonlijk, wel van het zien tijdens StrikeFit lessen en weet dat je binnen Impact een fanatieke StrikeFitter bent. 3,2,1 GO!!!