fbpx

BoksFit bokszaktraining

BoksFit is een leuke en actieve manier om je conditie te vergroten

Geschikt voor iedereen en iedere dag zijn er BoksFit lessen

Gevarieerde en intensieve bokszaktraining

Onze BoksFit Bokszaktrainingen in Breda en Nieuwendijk

BoksFit bokszaktraining iets voor jou?

Zoek je een leuke én actieve manier om je conditie te verbeteren en te werken aan je lichaam? Vind je het leuk om te leren kickboksen zonder fysiek contact met tegenstanders? Dan is onze BoksFit bokszaktraining waarschijnlijk écht iets voor jou! 

  • BoksFit is een gevarieerde en intensieve bokszaktraining waarbij je tot het uiterste gaat.
  • Onze BoksFit les is een complete (kick)boks workout waar je maximaal calorieën verliest.
  • De BoksFit lessen zijn geschikt voor iedereen en wordt meerdere keren per week aangeboden.
  • BoksFit bestaat uit een pittige warming up, techniek uitleg, drills op de bokszak, pads en altijd afsluitend met een “krachtkwartier”(pushups, sit ups, squats, etc.)…

Werken aan je kracht en conditie

De BoksFit bokszaktraining is een populair programma onder mensen die aan hun conditie en/of aan hun (kick)bokstechnieken willen werken. Onze BoksFit lessen zijn te vergelijken met cardio(kick)boksen. In hoog tempo wissel je verschillende (kick)bokstechnieken af, gericht op het verbeteren van je conditie en kracht. Daarbij is de bokszaktraining ook een echte fatburner daar je bij het (kick)boksen alle spieren in je lichaam gebruikt. Tijdens deze lessen heb je geen fysiek contact met anderen, daarom kiezen veel mensen die liever niet sparren voor een bokszaktraining. Iedere les wordt tenslotte afgesloten met een zogenaamd “krachtkwartier”waarin bijvoorbeeld pushups, sit ups, squats, etcetera aan de orde  komen.

Bij de BoksFit bokszaktraining gebruik je boks(zak)handschoenen. Eventueel kan je ook scheenbeschermers omdoen.

Onze Fighting lessen

Impact Sports Academy fighting vechtsporten

Redenen waarom bokszaktraining iets voor jou is

Vechtsport leren zonder lichamelijk contact

Als je geïnteresseerd bent in het leren van kickboksen en/of boksen, maar dit liever niet doet met lichamelijk contact, is de bokszaktraining een perfect alternatief. Je leert technieken & combinaties zonder dat je gaat sparren. Wordt je na een tijdje toch enthousiast en wil je ook gaan sparren? Dan kun je altijd aansluiten bij onze beginnersgroep waarin we wel full contact trainen.

 Spier- en krachtopbouw

Tijdens de warming up, maar zeker bij het afsluiten van de les met een ‘krachtkwartier’ worden standaard een aantal oefeningen uitgevoerd die zorgen voor spier en krachtopbouw. Denk hierbij aan buikspieroefeningen zoals sit-ups & planken, verschillende opdrukoefeningen, versterken van de schouderspieren en oefeningen voor de beenspieren zoals squats. Hierdoor maakt het de bokszaktraining ook een total body work-out. Daarnaast bouw je natuurlijk ook spieren op door het uitoefenen van de combinaties zelf.

Opbouwen van conditie

Door het constant uitvoeren van combinaties op de bokszak op een hoog tempo met korte pauzes zijn de BoksFit bokszaktrainingen conditioneel relatief zwaar.  Er is weinig hersteltijd en in combinatie met een pittige warming up geeft het een boost aan je longinhoud en je conditie. Wat het grote voordeel is van bokszaktraining is dat je op je eigen tempo kunt trainen. Je zult zien dat je de eerste paar lessen moeite zult hebben om alles bij te houden omdat je de combinaties nog onder de knie moet krijgen en je conditie mogelijk nog aandacht behoeft. Geen zorgen, dit is volkomen normaal en iets dat we zien bij de meeste beginners zonder ervaring met stoten en trappen. Indien je echter de trainingen regelmatig volgt zal je merken dat je de combinaties makkelijk kunt volgen en dat je je conditie en kracht snel met sprongen vooruit ziet gaan. Na een aantal weken ben je dan al in staat bent om veel meer vol te houden dan je bij je eerste lessen voor mogelijk hield.

Groep motivatie

De meeste mensen pushen zichzelf meer en verder als ze meedoen in een groepsles dan dat ze individueel trainen (wat bij ons ook kan). Bij de bokszaktrainingen werken we meestal in koppels en zal je buddy je motiveren om net dat stapje extra te doen. Naast het feit dat dit veel meer motiveert en resultaat geeft, is het ook nog eens gezelliger om samen met anderen met sport bezig te zijn.  Onze BoksFit bokszaktrainingen zijn voor alle niveaus en dus toegankelijk voor iedereen omdat je op je eigen niveau uitvoering geeft aan de technieken. De groepen bij de bokszaktrainingen bestaan uit ervaren sporters en beginners, vrouwen en mannen, jongeren en ouderen. In onze gym hangt daarbij altijd een gezellige en sportieve sfeer zonder ‘haantjes’ gedrag.

Stress verlagend

Druk, druk, druk. Iedereen die je tegenwoordig spreekt is altijd druk en/of ervaart in meer of mindere mate stress. Wat is er dan lekkerder dan na een zware werkdag je frustraties heerlijk op een bokszak van je af te kunnen slaan! Door je focus op de technieken en de intensiteit van onze trainingen kun je je hoofd even helemaal leeg maken van andere zaken en jezelf weer opladen.

The power of positive impact

Een proefles volgen?

Een proefles volgen is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Impact Sports Academy te Breda en Nieuwendijk

Werk bij ons aan je algehele fitness, kracht en conditie / zelfverdediging / vechtsporten

WhatsApp locatie Breda