fbpx

CrossFit

  • CrossFit

    CrossFit bij Impact Sports Academy te Breda

Deskundige CrossFit instructeurs en ruime CrossFit faciliteiten

Naast reguliere CrossFit WOD’s bieden we ook specialty lessen aan

Open Gym mogelijkheden zijn aanwezig

CrossFit bij Impact Sports Academy te Breda en Nieuwendijk

Wat is CrossFit?

Wanneer je sporten als atletiek, gymnastiek, powerliften, gewichtheffen en strongman combineert krijg je CrossFit. CrossFit valt als trainingsvorm onder fitness, maar gaat veel verder dan vet verbranden of opbouwen van spiermassa. De kern van CrossFit is feitelijk dat je in een korte tijd veel verschillende oefeningen doet, waarbij je lichaam alleen functionele bewegingen maakt op een hoge intensiteit en op een gevarieerde manier.

Het doel van CrossFit is functioneel bewegen, bewegen op een manier waar je lichaam wat aan heeft.

Denk hierbij aan bewegingen zoals rennen, gooien, springen, tillen, klimmen, duwen en trekken. Deze bewegingen komen voor in oefeningen als touwklimmen en optrekken, gewichtheffen en box jumps. Gebruikt worden voorwerpen als barbells, dumbbells en kettlebells, maar ook tractorbanden, zandzakken en touwen.

Let op: verplicht starten met een intro cursus: 3 Level Assessments

Om te zorgen dat je goed toegerust bent om de CrossFit lessen te volgen is het verplicht om eerst deel te nemen aan een drietal (verschillende) Level Assessments. We bieden meerdere Level Assessments klassen aan per week. Binnen één of twee weken zou je dus al in kunnen stromen in de reguliere CrossFit lessen. Tijdens de Level Assessments krijg je inzicht in de belangrijkste bewegingen in het CrossFit en kijken we naar je overall Fitness niveau. Op basis van je overall fitness niveau kun je tijdens de reguliere CrossFit lessen zien hoe je de oefeningen uit moeten voeren.

Wil je de Level Assessments sneller doorlopen of komen de tijden van de assessments je niet uit, dan kun je ook kiezen voor een één-op-één traject met een instructeur op een moment dat het jou uitkomt. Mail ons voor meer informatie. Klik HIER om naar onze contactpagina te gaan.

Meer informatie over onze Level Assessments kun je HIER vinden.

Hoe ziet een CrossFit training er uit?

Een training bestaat ten eerste uit een warming-up. Hierna worden de CrossFit bewegingen uitgelegd en geoefend om te zorgen dat je alles goed en veilig uit kunt voeren (om daarmee blessures te voorkomen). Na het technische gedeelte volgt vaak een intensieve training van 10 a  20 minuten. Dat wordt de workout of the day (WOD) genoemd. Om er een competitie-element aan te koppelen worden vaak de resultaten en tijden van de WOD op een bord bijgehouden zodat iedereen die komt trainen kan proberen het record te verbreken.

Ieder begin is moeilijk, maar je start op je eigen niveau

Denk je dat het te moeilijk voor je is? Geen nood, ook als je het nog nooit gedaan hebt kun je gewoon beginnen. Je doet alle oefeningen op eigen niveau en zult zien dat het steeds makkelijk gaat!

De filosofie achter onze CrossFit lessen is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Volg ook onze CrossFit specialty lessen

Je kan je in onderdelen van het CrossFit verder bekwamen. Denk dan aan het verder ontwikkelen van je kracht, leren van Gynmastics of Weightlifting oefeningen of het vergroten van je conditie. We hebben daarvoor verschillende specialisaties die je kan volgen:

The power of positive impact

Een proefles volgen?

Een proefles CrossFit (of een andere les) is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Every champion was once a beginner. So dream big and make a positive impact on your life and the lives of others

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym

WhatsApp locatie Breda