fbpx

CrossFit

  • CrossFit

    CrossFit bij Impact Sports Academy te Breda

Deskundige CrossFit instructeurs en ruime CrossFit faciliteiten

Naast reguliere CrossFit WOD’s bieden we ook specialty lessen aan

Open Gym mogelijkheden zijn in ruime mate aanwezig

CrossFit bij Impact Sports Academy te Breda.

Wat is CrossFit?

Wanneer je sporten als atletiek, gymnastiek, powerliften, gewichtheffen en strongman combineert krijg je CrossFit. CrossFit valt als trainingsvorm onder fitness, maar gaat veel verder dan vet verbranden of opbouwen van spiermassa. De kern van CrossFit is feitelijk dat je in een korte tijd veel verschillende oefeningen doet, waarbij je lichaam alleen functionele bewegingen maakt op een hoge intensiteit en op een gevarieerde manier.

Het doel van CrossFit is functioneel bewegen, bewegen op een manier waar je lichaam wat aan heeft.

Denk hierbij aan bewegingen zoals rennen, gooien, springen, tillen, klimmen, duwen en trekken. Deze bewegingen komen voor in oefeningen als touwklimmen en optrekken, gewichtheffen en box jumps. Gebruikt worden voorwerpen als barbells, dumbbells en kettlebells, maar ook tractorbanden, zandzakken en touwen.

Let op: verplicht starten met 5 Level Assessments

Om te zorgen dat je goed toegerust bent om de CrossFit lessen te volgen is het verplicht om eerst deel te nemen aan een vijftal (verschillende) Level Assessments. We bieden meerdere Level Assessments klassen aan per week. Binnen één of twee weken zou je dus al in kunnen stromen in de reguliere CrossFit lessen. Tijdens de Level Assessments krijg je inzicht in de belangrijkste bewegingen in het CrossFit en kijken we naar je overall Fitness niveau. Op basis van je overall fitness niveau kun je tijdens de reguliere CrossFit lessen zien hoe je de oefeningen uit moeten voeren.

Wil je de Level Assessments sneller doorlopen of komen de tijden van de assessments je niet uit, dan kun je ook kiezen voor een één-op-één traject met een instructeur op een moment dat het jou uitkomt. Mail ons voor meer informatie. Klik HIER om naar onze contactpagina te gaan.

Meer informatie over onze Level Assessments kun je HIER vinden.

Hoe ziet een CrossFit training er uit?

Een training bestaat ten eerste uit een warming-up. Hierna worden de CrossFit bewegingen uitgelegd en geoefend om te zorgen dat je alles goed en veilig uit kunt voeren (om daarmee blessures te voorkomen). Na het technische gedeelte volgt vaak een intensieve training van 10 a  20 minuten. Dot wordt de workout of the day (WOD) genoemd. Om er een competitie-element aan te koppelen worden vaak de resultaten en tijden van de WOD op een bord bijgehouden zodat iedereen die komt trainen kan proberen het record te verbreken.

Ieder begin is moeilijk, maar je start op je eigen niveau

Denk je dat het te moeilijk voor je is? Geen nood, ook als je het nog nooit gedaan hebt kun je gewoon beginnen. Je doet alle oefeningen op eigen niveau en zult zien dat het steeds makkelijk gaat!

De filosofie achter onze CrossFit lessen is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Volg ook onze CrossFit specialty lessen

Je kan je in onderdelen van het CrossFit verder bekwamen. Denk dan aan het verder ontwikkelen van je kracht, leren van Gynmastics of Weightlifting oefeningen of het vergroten van je conditie. We hebben daarvoor verschillende specialisaties die je kan volgen:

The power of positive impact

Een proefles volgen?

Een proefles CrossFit (of een andere les) is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Leden over onze sportschool in Breda

“Zodra je binnenkomt, voel je je meteen welkom. Het personeel is zo vriendelijk en de leden zijn zo behulpzaam. Het is een niet-oordelende omgeving waar je jezelf kunt zijn en je geen zorgen hoeft te maken over je fitnessniveau.”

“Ik was eerst een beetje geïntimideerd omdat ik dacht dat deze sportschool alleen voor ervaren sporters was, maar ik realiseerde me al snel dat het een fijne plek is voor mensen van alle niveaus.”

“Impact heeft zeker mijn kijk op sporten veranderd en heeft van mij een gezonder en leuker mens gemaakt. Bedankt voor het creëren van zo’n positieve sfeer!”

Every champion was once a beginner. So dream big and make a positive impact on your life and the lives of others

Twijfel je over trainen bij ons?

We begrijpen dat je misschien twijfelt om je op te geven voor een proefles. Als je een beginner bent of lang niet gesport hebt, weten we dat het ontmoedigend kan zijn om de eerste stap te zetten.

Maar weet dat ons team er alles aan zal doen om je een warm welkom te heten en je te motiveren vanaf het begin. 

En, als je het nog niet zeker weet,

kun je hieronder lezen waar wij bekend om staan.

1

WIJ MAKEN IMPACT

Of het nu gaat om afvallen, spieren kweken, vechtsport of gewoon strakker en fitter worden, wij zullen er zijn om onze leden bij elke stap te ondersteunen.

2

TEAMWORK

In onze sportschool hechten we veel waarde aan teamwork omdat we geloven dat het een positieve impact heeft. Dit is belangrijk voor ons omdat het onze leden gemotiveerd houdt.

3

POSITIEVE COMMUNITY

Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je alsof je deel uitmaakt van een warme familie. Iedereen, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau, wordt met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme behandeld door de ervaren trainers en mede sporters.

4

CREËREN HELDEN

Omdat we geloven dat als we elke dag een beetje beter worden, deze verbeteringen na verloop van tijd zullen leiden tot positieve impact. Dus als je op zoek bent naar een sportschool die je stimuleert om je beste zelf te zijn, kom dan eens bij ons kijken.

5

ZIJN OLD SCHOOL PIONIERS

Wij zijn er trots op dat wij in onze sportschool pioniers zijn in de fitnessbranche. Wij waren bijvoorbeeld de eersten die Crossfit, Fighting & Fitness onder 1 dak aanboden, en dat doen we nu al meer dan 12 jaar.

6

MAKEN PLEZIER

We geloven dat als je plezier mengt met sport, je het langer volhoudt. Positiviteit is hierbij een sleutelbegrip. Als je een positieve instelling hebt, dan maakt dat alles makkelijker en leuker. Dit betekent niet dat alles altijd gemakkelijk gaat of dat je af en toe geen zin hebt en moe bent, maar positief blijven geeft je de kracht om door te gaan en te blijven genieten van wat je doet.

Allard de Heer
Allard de Heer
24/11/2023
Most luxery CrossFit Gym in Breda with a great community💪💪
Manon vanGorp
Manon vanGorp
23/11/2023
Fijne sportschool, ruime keuze, gezellig sfeer en een leuke bar met drankjes en goede koffie
freek olivier
freek olivier
01/11/2023
Hele fijne club met vriendelijke behulpzame instructeurs! Van fitness tot CrossFit tot vechtsporten op een erg mooie gloednieuwe locatie! Lessen worden met erg goede begeleiding gegeven waardoor je het beste uit je workout kunt halen! Werkt met een fijne app waarmee je je gemakkelijk kan inschrijven voor lessen. Eerste keren was het ook fijn en gemakkelijk om een proefles in te plannen.

WhatsApp ons