Nieuws

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Murph WOD zondag 27 mei

mei 27 @ 11:00 - 14:00 CEST

Murph WOD bij Impact Sports Academy te Breda

De Murph WOD

De workout die eigenlijk geen introductie behoeft. De meest gevreesde en beruchte work out binnen CrossFit. Genoemd naar Luitenant Michael Murphy, die op 28 juni 2005 om het leven kwam in Afghanistan. Luitenant Murphy had – tijdens zijn uitzending in Afghanistan – een workout ontwikkeld die hij ‘body armor’ noemde omdat hij de warkout veelal uitvoerde met een kogelwerend vest van circa 10 kg. Hij gebruikte deze workout om zijn manschappen zowel fysiek als mentaal te trainen. 

Om luitenant Murphy te gedenken heeft de CrossFit community zijn workout geadopteerd en hernoemd naar ‘Murph’

Murph WOD bij Impact Sports Academy te Breda

 

Murph tijdens de CrossFit Games

In 2016 en 2017 werd Murph geprogrammeerd tijdens de CrossFit Games. In 2016 de originele versie:

1 mile run
100 pull ups
200 push ups
300 air squats
1 mile run
Met weighted vest. Heren 10 kg, dames 6 kg.

In 2017 moesten de atleten een andere versie doen;
1 mile run
5 rounds of
#20 pull ups
#40 push ups
#60 air squats
1 mille run

Maw Murph is voor iedereen en wij gaan er voor zorgen dat ook echt iedereen eraan kan mee doen. Met vest, zonder vest, halve Murph, mini Murph, partial Murph, buddyMurph, etc.

Aankomende 6 vrijdagen vanaf 19.00 uur beginnen we alvast met de voorbereidingen op deze WOD. Eerst informatief met uitleg en sturing daar waar nodig, maar wel altijd ‘hands-out’ sessies. Niet alleen praten over Murph maar vooral ook doen.

Voor een goed doel en met BBQ

Nogmaals voor iedereen dus ook voor familie en vrienden. Neem ze mee en laat ze kennis maken met CrossFit bij Impact. Lid of geen lid… wij vragen hiervoor een eenmalige VRIJWILLIGE bijdrage voor Stichting PIM (www.stichting-pim.nl). Naast onze speciale WOD wordt er op 19 mei tijdens de Boks Ohana @ Impact ook gebokst voor dit goede doel. Mooi als we vanuit het boksen en vanuit het CrossFit een god doel als stichting PIM kunnen ondersteunen.

Je bijdrage kun je op de dag zelf mee nemen en neem ook gelijk wat burgers, salade en wat te drinken mee. Deze dag (zondag 27 mei) willen wij namelijk gezellig en gezamenlijk afsluiten met een barbeceu american-style. Onze coach en grill master Mickey neemt z’n barbeceu mee. Alles wat niet op gaat neem je ook zelf weer mee terug inclusief de lege bierflesjes !!

In Amerika wordt Murph gedaan tijdens Memorial Day op maandag 28 mei. Wij gaan zondag 27 deze work out gezamenlijk draaien met aansluitend een hapje en een sapje. Hierdoor vervalt op deze zondag wel de laatste CrossFit les van 11.00u en komt Murph ervoor in de plaats.

Laat op onze Facebook event weten of je erbij bent, nodig je familie vrienden kennissen uit en kom de komende 6 vrijdagen 19.00u alvast je voorbereiden voor de 27 mei 11.00u en zet het alvast in je agenda.

(Inventariseren american-style barbeceu volgt)

P.s.
Wil je Murph met vest doen, zorg dan zelf voor een vest.

Gegevens

Datum:
mei 27
Tijd:
11:00 - 14:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Impact Sports Academy
Telefoon:
06 24 24 03 64
E-mail:
info@impactsportsacademy.nl
Website:
https://impactsportsacademy.nl

Locatie

Impact Sports Academy
Liniestraat 23
Breda, 4816 BG Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
06 24 24 03 64
Website:
www.impactsportsacademy.nl