Krav Maga zelfverdediging

  • Krav Maga

    Zelfverdedigingscursussen

Cursus be your own bodyguard / zelfverdediging voor vrouwen

Start zaterdag 13 mei | Tijdstip 09.30 – 10.30 uur | 10 lessen | Inschrijven voor 7 mei via mail: info@impactsportsacademy.nl | Minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers | Kosten: 10 rittenkaart leden Impact € 100 / 10-rittenkaart niet leden € 150 | Betaling voor start cursus middels betaallink

Krav Maga.

Wat is Krav Maga ?

Krav Maga is geen traditionele martial art. Geen katas. Geen rituelen. Puur een zelfverdedigingssysteem waarbij alles is toegestaan. Belangrijkste uitgangspunt: “Don’t get hurt”

Een zelfverdedigingssysteem

Krav Maga (spreek uit als KRAHV muh-GAH, wat in het Hebreeuws “contact gevecht” betekent) is een simpel, agressief, makkelijk te leren en gemakkelijk te onthouden zelfverdedigingssysteem. Het systeem is ontwikkeld in Israël in een vijandige omgeving waarbij het voor de Israëlische soldaten niet mogelijk was veel tijd te steken in het leren van zelfverdedigingstechnieken.

Simpel en agressief

Het zelfverdedigingssysteem is niet mooi om te zien. Het gaat puur en alleen om simpele en agressieve bewegingen die gericht zijn op zelfverdediging. In tegenstelling tot veel andere systemen is het vooral een overlevingssysteem waarbij het gaat om de persoonlijke veiligheid. Het is een moderne zelfverdedigingsmethode welke ontworpen is om gebruikt te worden tegen één of meerdere ongewapende of gewapende aanvallers. Binnen deze zelfverdedigingstechniek bestaan dan ook geen kata’s of vormen, regels of vastgestelde combinaties voor specifieke aanvallen.

“Krav Maga. So one may walk in peace”

Waarom Krav Maga trainen bij Impact Sports Academy ?

Ten eerste: onze manier van trainen!

Het gaat om jouw veiligheid. Dat betekent in onze visie dat we zo reëel als mogelijk moeten trainen, dus met steeds meer weerstand en verrassingselementen onder diverse omstandigheden waarbij en agressiviteit, tactiek en doorzettingsvermogen van levensbelang zijn. Hoe je traint is hoe je je op straat wel of niet kunt verdedigen. We willen niet dat je met een vals gevoel van veiligheid de sportschool uit loopt.

Ten tweede: de continue check op de werking van de technieken in de praktijk.

Natuurlijk zegt iedere bond/school dat. Als je echter goed kijkt naar het curriculum (geheel van technieken) van sommige bonden dan staan daar ook technieken in waar we in de praktijk weinig aan hebben. Waarom deze dan toch trainen? Omdat deze nu eenmaal in het curriculum zitten? Onzin zeggen wij, het gaat er om of de techniek werkt op het moment dat je jezelf in een noodsituatie bevindt. Geen mooie verhalen, maar praktijk. Dat is wat telt.

Krav Maga zelfverdedigingscursussen .

Soorten cursussen

We bieden cursussen aan van 10 weken voor verschillende doeleinden:

  • Zelfverdediging voor vrouwen – “be your own bodyguard”
  • Voor politie, defensie, beveiliging
  • Krav Maga beginner course
  • Krav Maga intermediate course
  • Krav Maga advanced course

Uw coaches

Ernie

2e Dan zwarte band Krav Maga instructeur

Impact Sports Academy FightClub coach Gert-Jan

Gert-Jan

Zwarte band Krav Maga instructeur

WhatsApp ons