Weightlifting

Weightlifting.

Breda CrossFit olympisch gewichtheffen bij Impact Sports Academy te Breda

Wat is Weightlifting?

Weightlifting ofwel olympisch gewichtheffen is een olympische sport waarbij iemand een halter met een zo zwaar mogelijk gewicht in één keer (trekken of wel ‘snatch’) of met een tussenstop bij de schouders (stoten ofwel ‘clean and jerk’) boven het hoofd tilt. Weightlifting is een moeilijke sport waarbij het gaat om techniek, snelheid, kracht, beheersing, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, explosiviteit en conditie. Vandaag de dag zien we dat topsporters uit verschillende disciplines ook aandacht besteden aan het gewichtheffen als onderdeel van hun trainingen vanwege deze aspecten.

Techniek, snelheid, kracht, beheersing, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, explosiviteit en conditie.

De trainers van Impact Sports Academy hebben zelf in de top van het weightlifting in Nederland meegedraaid of hebben het geleerd van deze toppers. Wij zijn absoluut in staat om je kennis te laten maken met deze boeiende sport en daarbij te zorgen dat je jezelf continu verbeterd met betrekking tot de steeds technischer wordende deelbewegingen van het gewichtheffen. Maak kennis met deze boeiende sport en ervaar welke fysieke voordelen het oplevert (eventueel in relatie tot je eigen sportdiscipline).

CrossFit en Strength & Conditioning sporters die hun vaardigheden op gewichtheffen willen verbeteren kunnen bij de Weightlifting trainingen terecht voor training en bijscholing m.b.t. de technieken. Het gewichtheffen is bij CrossFit het moeilijkste en meest blessure gevoelige gedeelte van de WOD’s. Helemaal omdat de WOD’s een wedstrijdelement hebben op tijd en/of aantal herhalingen en dat juist vaak ten koste gaat van de technische uitvoering.

Advies

Heb je nog geen of weinig ervaring met Weightlifting? Volg dan eerst de On-Ramp lessen waarin de basisbewegingen uitgelegd worden. Met de opgedane kennis kun je dan makkelijker de Weightlifting lessen volgen!

Bekijk ook andere sporten als:

CrossFit olympisch gewichtheffen bij Impact Sports Academy te Breda

Lestijden

De instructeurs

Arif

Geordi

39,95

Startprijs van onze abonnementen

7 dagen

per week de mogelijkheid om te trainen

15

verschillende sportlessen in de week

Start met werken aan een gezond en fit lichaam

Zorg goed voor je lichaam; het is de enige plek ter wereld waar je verplicht moet leven. –Jim Rohn–

#1 sportschool in Breda (volgens onze leden).

Beste instructeurs, grote variatie in lessen, 7 dagen per week open, grootste open gym

Simul Fortes: samen sterker.

Met ‘samen sterker’ bedoelen we dat we als Impact een ‘familie’ zijn. We zijn er voor elkaar en kunnen op elkaar bouwen. Je staat er niet alleen voor. Samen bereiken we meer.

WhatsApp ons