CrossFit

Wij zijn ‘ISA CrossFit’

ISA staat voor Impact Sports Academy !!

CrossFit bij Impact te Breda

We zijn – naar de mening van onze leden – de leukste en gezelligste gym met zeer deskundige instructeurs en ruime faciliteiten. Wij zijn er voor iedereen, van recreatieve sporters tot ambitieuze atleten die aan CrossFit of andere Strength & Conditioning wedstrijden deel willen nemen. Tevens bieden wij verscheidene specialisaties aan naast de reguliere WOD’s. Denk daarbij aan Strength training, Weightlifting en Gymnastics lessen. Iedere dag zijn er de reguliere WOD’s en Specialty lessen. Ook beschikken we over een ruime Open Gym voor de gevorderde sporter die zelfstandig wil trainen.

CrossFit.

Wat is CrossFit?

Wanneer je sporten als atletiek, gymnastiek, powerliften, gewichtheffen en strongman combineert krijg je CrossFit. CrossFit valt als trainingsvorm onder fitness, maar gaat veel verder dan vet verbranden of opbouwen van spiermassa. De kern van CrossFit is feitelijk dat je in een korte tijd veel verschillende oefeningen doet, waarbij je lichaam alleen functionele bewegingen maakt op een hoge intensiteit en op een gevarieerde manier.

Het doel van CrossFit is functioneel bewegen, bewegen op een manier waar je lichaam wat aan heeft.

Denk hierbij aan bewegingen zoals rennen, gooien, springen, tillen, klimmen, duwen en trekken. Deze bewegingen komen voor in oefeningen als touwklimmen en optrekken, gewichtheffen en box jumps. Gebruikt worden voorwerpen als barbells, dumbbells en kettlebells, maar ook tractorbanden, zandzakken en touwen.

Hoe ziet een training er uit? bij ISA CrossFit te Breda

Een training bestaat ten eerste uit een warming-up. Hierna worden de CrossFit bewegingen uitgelegd en geoefend om te zorgen dat je alles goed en veilig uit kunt voeren (om daarmee blessures te voorkomen). Na het technische gedeelte volgt vaak een intensieve training van 10 a  20 minuten. Dot wordt de workout of the day (WOD) genoemd. Om er een competitie-element aan te koppelen worden vaak de resultaten en tijden van de WOD op een bord bijgehouden zodat iedereen die komt trainen kan proberen het record te verbreken.

Ieder begin is moeilijk, maar je start op je eigen niveau

Denk je dat het te moeilijk voor je is? Geen nood, ook als je het nog nooit gedaan hebt kun je gewoon beginnen. Je doet alle oefeningen op eigen niveau en zult zien dat het steeds makkelijk gaat!

De filosofie achter onze CrossFit lessen is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Lestijden

Proefles

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

De instructeurs

Klik HIER voor meer informatie over onze trainers

Chriselle

Headcoach CrossFit

Arnold

Eddy

Thomas

Dominique

Allard

Geordi

39,95

Startprijs van onze abonnementen

7 dagen

per week de mogelijkheid om te trainen

15

verschillende sportlessen in de week

Start met werken aan een gezond en fit lichaam

Zorg goed voor je lichaam; het is de enige plek ter wereld waar je verplicht moet leven. –Jim Rohn–

#1 sportschool in Breda (volgens onze leden).

Beste instructeurs, grote variatie in lessen, 7 dagen per week open, grootste open gym

Simul Fortes: samen sterker.

Met ‘samen sterker’ bedoelen we dat we als Impact een ‘familie’ zijn. We zijn er voor elkaar en kunnen op elkaar bouwen. Je staat er niet alleen voor. Samen bereiken we meer.

WhatsApp ons