fbpx

Je progressie: meten is weten

 • Kom meer te weten over:

  Bodyscan

  Polar Fitness Test

  Fysieke fitness test

  Polar hartslagmeting

Meten is weten

Voorafgaand aan, tijdens en na je PT-traject voeren we verschillende metingen uit. Dit om beter in te kunnen schatten hoe we je PT-traject in moeten steken of aan moeten passen gedurende het traject. Uiteraard checken we aan het einde dan of een aantal waarden verbeterd zijn t.o.v. je beginwaarden en je gestelde doelen.

Metingen

We voeren voor, tijdens en na het traject verschillende metingen uit:

 • Bodyscan
 • Fysieke Fitness test
 • Polar Fitness test (optioneel)
 • Hartslagmeting, calorieverbruik, slaappatroon, etc.(optioneel)

De laatste 2 metingen zijn optioneel. Bij de start van je personal training traject wordt gekeken of deze metingen van toegevoegde waarde zijn voor het bereiken van jouw doelen.

Hieronder vertellen we je per meting wat deze precies inhoudt.

Bodyscan

Aan het begin van het traject, tussentijds en aan het einde voeren we een bodyscan uit. We meten daarbij de volgende aspecten van je gezondheid en fitheid:

Fysieke Fitness test

Bij in ieder geval de start van het personal training traject laten we je een fysieke fitness test uitvoeren. Daar kijken we dan per oefening hoe lang je er over doet of het aantal herhalingen van een oefening dat je uit kan voeren in een bepaalde tijdsperiode. Op basis van de resultaten plaatsen we je in een bepaalde conditieklasse. Dezelfde fysieke fitness test (met identieke oefeningen) voeren we ook uit aan het einde van het traject. Dat geeft opnieuw een indicatie van je conditieklasse. Je krijgt dan – samen met onder andere de Polar fitness test – een beeld in hoeverre je fitheid gedurende het traject is verbeterd.

Personal training bij Impact Sports Academy te Breda

Polar Fitness Test (optioneel)

Gedurende enkele weken of tijdens het gehele PT-traject krijg je van ons een Polar sporthorloge in bruikleen . Daarmee zijn diverse metingen uit te voeren, waaronder de Fitness Test. Deze (conditie)test op basis van polshartslagmeting is een eenvoudige, veilige en snelle manier om je aerobe conditie in rust te meten. Het resultaat is vergelijkbaar met de maximale zuurstofopname (VO2max) die vaak gebruikt wordt om de (aerobe) conditie te meten. Hoe beter je (aerobe) conditie, hoe sterker en efficiënter je hart is. Het is een indicatie over hoe goed jouw lichaam in staat is om ingeademde zuurstof om te zetten in energie en is daarmee een goede indicator voor je conditie.

Personal Training bij Impact Sports Academy te Breda

Hartslagmetingen en meer (optioneel)

Bij de start van het personal training traject ontvang je van ons een Polar sporthorloge met hartslagmeting (en meer). Met dit sporthorloge doe je zelf een aantal keer de eerder genoemde Polar Fitness test. We vragen je het Polar sporthorloge gedurende de hele dag en nacht om te houden. Wat betreft de nacht in ieder geval de eerste week of 2 weken. Met het horloge krijgen we een inzicht in je calorieverbruik, hoeveel je beweegt gedurende de dag en wat je slaappatroon is. Dit laatste is bijvoorbeeld van belang om te zien of je in de nacht voldoende hersteld van de reguliere fysieke inspanningen van overdag en zeker van de zwaardere fysieke inspanningen gedurende het personal training traject. Na afloop van het traject krijgen we het Polar sporthorloge weer van je terug.

Opmerking: de gegevens die het horloge verzameld worden weergegeven in jouw eigen Polar account die je – op ons verzoek – bij de start van het traject aan maakt. Je krijgt dan een Polar app op je telefoon.  Van ons krijg je vervolgens een verzoek om deze gegevens in te kunnen zien (in een Polar for Coach account). In verband met privacy krijgen we niet alle gegevens te zien en zodra het personal training traject afgerond is trek je de machtiging weer in om jouw gegevens in te kunnen zien. Wij hebben dan geen enkel inzicht meer in jouw gegevens omdat deze in jouw privé Polar account staan waar wij geen toegang toe hebben. Je privacy is dus gewaarborgd.

Trainen op hartslag bij Impact Sports Academy

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

Om te kijken of de klik er is met onze personal trainers nodigen we je uit om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen. Je zit nog nergens aan vast. Het enige dat het je kost is wat van je (kostbare) tijd.

Dus … vind jij dat het nu tijd is voor een ommekeer of een volgende stap? Wacht dan niet langer en vraag vrijblijvend een gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk kennismakingsgesprek aan voor een Personal Training traject middels onderstaand contactformulier. Jouw committent en onze manier van persoonlijke coaching op maat vormen de ideale combinatie die simpelweg leidt tot het boeken van het GEWENSTE RESULTAAT!

Tijd voor de volgende stap?

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen?

Na het invullen van onderstaand aanvraagformulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te kijken of Personal Training bj Impact Sports Academy wat voor je is. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast.

Uiteraard kunt u ons ook gewoon bellen op 06  24 24 03 64 voor meer informatie of om een afspraak voor een vrijblijvend gesprek te maken !!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
WhatsApp locatie Breda