Submission grappling

Onze Submission Grappling trainingen.

MMA Submission Grappling bij Impact Sports Academy te Breda

Wat is Submission Grappling?

Submission Grappling heeft als doel je tegenstander te laten opgeven (tappen) in een gevecht, sparring of wedstrijd met behulp van verschillende klemmen en verwurgingen óf om de wedstrijd op punten te winnen. Hierbij worden er technieken toegepast om iemands positie te verbeteren ten opzichte van de tegenstander en eventueel de tegenstander te laten “tappen” (opgeven) door een “lock” (klem) of “choke” (wurging). Stoten en trappen zijn in Submission Grappling niet toegestaan, wel vrijwel alles wat betreft het gebruik van grond- en controletechnieken en dat maakt het een van de meest complete in zijn soort. In principe is Submission Grappling een blend van Luta Livre, Braziliaans Jiu Jitsu, worstelen, judo, sambo e.d.

Bij Impact wordt het Submission Grappling ook als een belangrijk onderdeel gezien van het MMA (Mixed Martial Arts). Bij de MMA lessen worden wel stoot en traptechnieken gecombineerd worden met de Grappling technieken. De MMA lessen en de Submission Grappling lessen zijn dus goed te combineren, maar je kan er ook voor kiezen om alleen de Submission Grappling lessen te volgen.

Hoe ziet een Submission Grappling les er uit bij Impact?

De lessen beginnen met een functionele warming up en ‘drills’. Drills zijn sets waarbij men herhalingen uitvoert van grappling gerelateerde bewegingen. Daarna worden er technieken gedemonstreerd, zowel staand als op de grond, die beoefend worden om ze te ”perfectioneren”. Aan het einde van iedere les wordt er gespard (rollen) waarbij de geleerde technieken in de praktijk gebracht kunnen worden.

Kan iedereen meedoen met de Submission Grappling lessen?

Ja, iedereen kan zeker meedoen. Iedereen traint met elkaar. Juist door met sterkere tegenstanders te trainen, ervaar je wat Grappling inhoud en waar wat het voor je kan betekenen. Sparring (‘rollen’) is een belangrijke pijler in de training. Zonder sparren kun je nooit een goede grappler worden. Het is ook tijdens het sparren dat je snel leert wat je sterke en zwakke kanten zijn. Het maakt niet uit hoe goed je de technieken beheerst, als je ze in een sparring niet kan toepassen houdt het eigenlijk op. Dit is waar de kracht ligt van Submission Grappling. Je toetst continu de theorie aan de praktijk.

Wat heb je nodig bij een Submission Grappling training?

  • Korte/lange trainingsbroek of compression pants (legging/broekje)
  • T-shirt of rashguard
  • Handdoek (voor tijdens de training)
  • Drinken
  • Eventueel een tok
  • Eventueel een bitje
  • Eventueel kniebeschermers

Wedstrijden

Wil je meedoen met Submission grappling wedstrijden en jezelf meten met anderen buiten onze sportschool? Geen probleem, er worden in Nederland en daarbuiten voldoende Grappling wedstrijden georganiseerd (klein en groot) waar je zowel met veel als weinig ervaring aan deel kunt nemen. Leuk om aan deel te nemen en nog leuker om met een groep vanuit onze gym gezamenlijk deel te nemen.

MMA Submission Grappling bij Impact Sports Academy te Breda

Lestijden

Proefles

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

De trainers

Ernie

Hoofdinstructeur

Klik HIER voor meer informatie over onze trainers

WhatsApp ons