StrengthFit kracht training

StrengthFit kracht training.

Fit2Fight kracht circuittraining bij Impact Sports Academy te Breda

Wat is StrengthFit?

StrengthFit is een programma wat als doel heeft om pure en functionele kracht te ontwikkelen. Sterker worden dus! Maar wat als je nu niet per se een brede spierbundel wilt worden? Wat heb je dan aan de StrengthFit lessen? Naast spiergroei biedt het StrengthFit programma nog veel meer voordelen. Voordelen die niet altijd genoeg aandacht krijgen als het om krachttraining gaat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sneller metabolisme: meer energieverbruik = meer calorieverbranding = afvallen!
  • Verbeterde hormoonbalans: aanmaak van testosteron en groeihormoon, wat een bouwstof is voor spiergroei, maar ook een cortisoloverschot (stresshormoon) en oestrogeen overschot tegen gaat.
  • Beter humeur door de aanmaak van endorfine. Daarnaast zorgt krachttraining voor een betere nachtrust.
  • Betere cognitieve functies. Krachttraining helpt om cognitieve verslechtering op latere leeftijd tegen te gaan. Zelfs als je op oudere leeftijd met krachttraining begint, vertraagt het bijvoorbeeld de effecten van Alzheimer. En hoe eerder je begint, hoe beter uiteraard!
  • Minder blessurekans: Goed getrainde spieren zullen de kans op blessures verminderen. Dat komt vooral omdat je bij krachttraining niet alleen je spieren sterker maakt, maar ook je pezen en banden. Krachttraining zorgt dat je lichaam zich gebalanceerd ontwikkeld.
  • Gezondere hart en bloedvaten. Krachttraining is – zoals alle vormen van sport – goed voor hart- en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner. Daarnaast laten meerdere onderzoeken zien dat krachtsporters gemiddeld een lager cholesterol hebben. ook dat vermindert de kans op problemen met hart en bloedvaten, zeker als je ouder wordt.

Genoeg redenen dus om met gewichten aan de slag te gaan !!.

Hoe werkt het StrengthFit programma?

.

Kracht routine als basis

De basis van het programma is een kracht routine verdeeld over boven- en onderlichaam met daar omheen 3 verschillende krachtcircuits gebouwd: bovenlichaam, onderlichaam en full body. Deze opzet is er voor bedoeld om een goede balans in kracht, explosiviteit en krachtuithoudingsvermogen (capaciteit om met een relatief licht gewicht een zo groot mogelijk aantal herhalingen te maken) op te bouwen en te voorkomen dat je jezelf overbelast.

10-weekse programmering

Iedere training is zorgvuldig opgebouwd en we werken in 10 weken toe naar een doel. We testen je progressie in week 5 (3RM max score) en in week 10 (1RM max score). Meten is weten! RM staat trouwens voor repetitie maximaal, waarbij 1RM de maximale belasting (meestal het gewicht) is waarmee je een beweging met behulp van de juiste techniek kunt uitvoeren voor één herhaling. De voortgangsmetingen kun je per training en trainingsonderdeel vastleggen in onze eigen app.

Aanbod van groepslessen StrengthFit

We bieden de StrengthFit lessen meerdere dagen per week (’s ochtends en ’s avonds) aan en altijd onder de deskundige begeleiding van een Impact coach. Kijk voor een overzicht van de wekelijkse lessen op het ‘Specialties’ lesrooster.

CrossFit Strength bij Impact Sports Academy te Breda

Lestijden

De instructeurs

CrossFit instructeur John Impact Sports Academy te Breda

John

Impact Sports Academy FightClub coach Sam

Sam

Instructeur Geordi Impact Sports Academy te Breda

Geordi

Niels instructeur Impact Sports Academy te Breda

Niels

Thomas

39,95

Startprijs van onze abonnementen

7 dagen

per week de mogelijkheid om te trainen

15

verschillende sportlessen in de week

Start met werken aan een gezond en fit lichaam

Zorg goed voor je lichaam; het is de enige plek ter wereld waar je verplicht moet leven. –Jim Rohn–

#1 sportschool in Breda (volgens onze leden).

Beste instructeurs, grote variatie in lessen, 7 dagen per week open, grootste open gym

Simul Fortes: samen sterker.

Met ‘samen sterker’ bedoelen we dat we als Impact een ‘familie’ zijn. We zijn er voor elkaar en kunnen op elkaar bouwen. Je staat er niet alleen voor. Samen bereiken we meer.

WhatsApp ons