StrikeFit circuittraining

 • StrikeFit high intensity training

  Gebaseerd op oefeningen voor boksers

  Trainen met hartslagmeting

  Full body workout

  Vergroten conditie

  Vergroten kracht

  Voor ieder niveau

  Fun

 • StrikeFit high intensity training

  Gebaseerd op oefeningen voor boksers

  Trainen met hartslagmeting

  Full body workout

  Vergroten conditie

  Vergroten kracht

  Voor ieder niveau

  Fun

Onze StrikeFit circuittraining.

Is StrikeFit high intensity circuittraining iets voor jou?

Everybody is fighting something…..

Een StrikeFit les biedt het beste uit twee werelden: effectieve stoot en trap technieken gecombineerd met intensieve functionele kracht en conditie training

StrikeFit bestaat uit een afwisselende workout van 8 rondes waarbij elke ronde een apart thema heeft, onderdelen zijn o.a sparbar, burpees, bokszak, aquabag, push ups, battleropes, etc. etc.

Een StrikeFit les kun je op je eigen fitnessniveau uitvoeren en er is altijd een trainer aanwezig om je te assisteren

StrikeFit is een fullbody workout waar maximaal calorieën worden verbrand en nog uren daarna!!

Een StrikeFit les is daarnaast ook stressverlagend en gewoon heel veel FUN☺

Gebaseerd op een bokswedstrijd van 12 ronden

Bij StrikeFit circuittraining doorloop je iedere ronde een ander station welke je kunt uitvoeren op je eigen fitnessniveau en er is altijd een trainer aanwezig om je te assisteren. Bij deze training wordt een full body schema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. De StrikeFit training heeft als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Onderscheidend aan deze les is dat er getraind wordt met hartslagmeting. Tijdens het trainen kun je je hartslag in de gaten houden op een groot scherm. Dat helpt bij het optimaliseren van je training. Wij zijn hiermee de eerste sportschool in Breda die hartslagmeting toepast om jouw circuit- en bokszaktrainingen te optimaliseren en daarmee jou beter in staat te stellen je doelen te behalen.

Hartslagtraining optimaliseert je inspanningen en zorgt dat elke minuut van je trainingssessie telt waardoor je conditie en prestaties verbeteren.

Meer informatie over hartslagmeting en hartslagzones kun je lezen onderaan deze pagina.

Hoe ziet een StrikeFit les er uit?

 • Warming up
  • Hier gaat de hartslag omhoog en beginnen we de spieren goed op te warmen voor de komende ronden. Ook maken we alvast kennis met de bokscombinaties die later op de bokszak gegevens gaan worden.
 • Rondes 1 tot en met 8 (2x):
  • Afwisselend zijn er (kick)boks oefeningen en strength & conditioning oefeningen. Tijdens een aantal ronden gaan we op onder andere de bokszak, double end dag, dummies (Bob XL), boxing bar en battle ropes aan de slag.
 • Abs & Core kwartier
  • Omdat je core super belangrijk is om goed te kunnen functioneren (tijdens werk, privé en sport) en om blessures te voorkomen gaan we er serieus werk van maken om deze spieren strak en sterk te maken.
 • Cooling down
  • Cooling down & stretching. Na een pittige full body workout is een goede afkoeling en stretching onmisbaar.

Lestijden

Proefles

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Uw instructeurs

Joost instructeur Impact Sports Academy

Joost

Strikefit instructeur Sam Impact Sports Academy

Sam

Niels instructeur Impact Sports Academy te Breda

Niels K.

Redenen waarom de StrikeFit circuittraining iets voor jou is

Spier- en krachtopbouw

Tijdens de warming up, maar zeker bij het afsluiten van de les met een ‘krachtkwartier’ worden standaard een aantal oefeningen uitgevoerd die zorgen voor spier en krachtopbouw. Denk hierbij aan buikspieroefeningen zoals sit-ups & planken, verschillende opdrukoefeningen, versterken van de schouderspieren en oefeningen voor de beenspieren zoals squats. Hierdoor maakt het de bokszaktraining ook een total body work-out. Daarnaast bouw je natuurlijk ook spieren op door het uitoefenen van de combinaties zelf.

Opbouwen van conditie

Door het constant uitvoeren van combinaties op de bokszak op een hoog tempo met korte pauzes zijn de BoksFit bokszaktrainingen conditioneel relatief zwaar.  Er is weinig hersteltijd en in combinatie met een pittige warming up geeft het een boost aan je longinhoud en je conditie. Wat het grote voordeel is van bokszaktraining is dat je op je eigen tempo kunt trainen. Je zult zien dat je de eerste paar lessen moeite zult hebben om alles bij te houden omdat je de combinaties nog onder de knie moet krijgen en je conditie mogelijk nog aandacht behoeft. Geen zorgen, dit is volkomen normaal en iets dat we zien bij de meeste beginners zonder ervaring met stoten en trappen. Indien je echter de trainingen regelmatig volgt zal je merken dat je de combinaties makkelijk kunt volgen en dat je je conditie en kracht snel met sprongen vooruit ziet gaan. Na een aantal weken ben je dan al in staat bent om veel meer vol te houden dan je bij je eerste lessen voor mogelijk hield.

Groep motivatie

De meeste mensen pushen zichzelf meer en verder als ze meedoen in een groepsles dan dat ze individueel trainen (wat bij ons ook kan). Bij de bokszaktrainingen werken we meestal in koppels en zal je buddy je motiveren om net dat stapje extra te doen. Naast het feit dat dit veel meer motiveert en resultaat geeft, is het ook nog eens gezelliger om samen met anderen met sport bezig te zijn.  Onze BoksFit bokszaktrainingen zijn voor alle niveaus en dus toegankelijk voor iedereen omdat je op je eigen niveau uitvoering geeft aan de technieken. De groepen bij de bokszaktrainingen bestaan uit ervaren sporters en beginners, vrouwen en mannen, jongeren en ouderen. In onze gym hangt daarbij altijd een gezellige en sportieve sfeer zonder ‘haantjes’ gedrag.

Stress verlagend

Druk, druk, druk. Iedereen die je tegenwoordig spreekt is altijd druk en/of ervaart in meer of mindere mate stress. Wat is er dan lekkerder dan na een zware werkdag je frustraties heerlijk op een bokszak van je af te kunnen slaan! Door je focus op de technieken en de intensiteit van onze trainingen kun je je hoofd even helemaal leeg maken van andere zaken en jezelf weer opladen.

Andere redenen

 • Toegankelijk voor alle niveaus.
 • Bij een StrikeFit les wordt het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen.
 • Door de hartslagmeting weet je in één oogopslag of je harder of zachter moet werken om in je optimale vetverbrandingszone te komen of te blijven.
 • Je verbrandt maximaal calorieën tijdens de workout en nog uren daarna!
 • De training is voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat deze training geen strikt instapniveau heeft.

Verschillen tussen BoksFit en StrikeFit

Alle vier de lessen zijn leuk, afwisselend, fatburners, full body workouts en meer. Binnen het Fightclub abonnement kun je dan ook aan alle 4 de lessen deelnemen. Maar wat zijn nu precies de verschillen? In onderstaande tabel komen deze verschillen naar voren.

Let op: op kleinere schermen zoals telefoon of tablet is de tabel scrollbaar!

Trainen in duo’s?Welke technieken?Sparren?Hartslagmeting?Niveau van de les?
StrikeFitDuo’s (circuitvorm)Stoten / trappen / high intensity fitness stations (circuit)NeeJaBeginners / gevorderden
BoksFitDuo’s (op bokszak)Stoten / trappenNeeJaBeginners / gevorderden

Trainen met hartslagmeters

Wat is een hartslagmeter en hoe werken we er mee tijdens de BoksFit les?

Bij deze les werken we met een band (van het bekende merk Polar) om de bovenarm die continu de hartslag registreert en deze gegevens doorstuurt naar het scherm en naar je persoonlijke Polar account.

Tijdens het sporten gebeurt er van alles in het lichaam. Je gaat zweten, krijgt het warm en je ademhaling verandert. Ook gaat je hartslag omhoog. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de inspanning, hoe hoger de hartslag wordt. De hartslagmeter kan dus aangeven hoe intensief er getraind wordt. Door te trainen op hartslag kun je de intensiteit van je training goed bewaken. Hierdoor train je niet TE intensief, maar zeker ook niet TE licht. Je kan dus met behulp van de hartslagmeting elke training optimaal maken.

Heb je zelf al een hartslagmeter van Polar dan kun je die waarschijnlijk ook koppelen aan ons systeem.

Hartslagzones

Door je hartslag te meten, kun je dus de intensiteit van je training meten. Zo kun je optimaal aan je trainingsdoel werken. Dit doen mensen meestal door in een bepaalde hartslagzone te trainen. Deze hartslagzones worden uitgedrukt in een percentage van de maximale hartslag. Je maximale hartslag kun je grofweg berekenen aan de hand van de volgende vuistregel: 220 -/- je leeftijd = maximale hartslag.

Wanneer je je hartslag meet, weet je zeker dat je op het juiste intensiteitsniveau traint. Train slimmer – gebruik je tijd effectief !!

Het gebied tussen 50% en 100% van je maximale hartslag wordt verdeeld in vijf hartslagzones. Door je hartslag binnen de grenzen van een bepaalde hartslagzone te houden, kun je gemakkelijk het intensiteitsniveau van je training controleren. Elke hartslagzone heeft zijn eigen voordelen. Heb je bepaalde doelen die je wilt realiseren met je training, laat het ons dan weten.

HartslagzoneWat verbetert er en hoe voel je je?
Hartslagzone 1 -zeer licht: 5–60% van de maximale hartslagTrainen in zone 1 verbetert je algemene gezondheid en helpt je om te herstellen van meer intense training. Het voelt erg makkelijk. Je zou wel uren door kunnen gaan.
Hartslagzone 2 – licht: 60-70% van de maximale hartslagTrainen in zone 2 bevordert je algemene uithoudingsvermogen: het verbetert het vermogen van je lichaam om vet als energiebron te gebruiken. Met andere woorden om vet te verbranden. De training voelt nog comfortabel en gemakkelijk. Je zou wel uren door kunnen gaan.
Hartslagzone 3 – matig: 70-80% van de maximale hartslagTrainen in zone 3 verbetert je aerobe conditie. In zone 3 begint zich melkzuur op te hopen in je bloedbaan, maar je lichaam kan het opnieuw gebruiken als energie, waardoor dit geen effect heeft op je prestaties. Je begint in deze zone dieper te ademen en je voelt een matige inspanning.
Hartslagzone 4 – zwaar: 80-90% van de maximale hartslagTrainen in zone 4 verbetert het uithoudingsvermogen qua snelheid en je lichaam gebruikt meer koolhydraten als bron van energie. Je lichaam kan ook beter omgaan met hogere hoeveelheden melkzuur in je bloed.
Hartslagzone 5 – zeer zwaar: 90-100% van de maximale hartslagTrainen in zone 5 verbetert je topprestaties. Er hoopt zich heel veel melkzuur op en je zult niet meer lang door kunnen trainen. Het voelt zeer vermoeiend voor zowel je spieren als je ademhaling.
42,95

Startprijs van onze abonnementen voor volwassenen

7 dagen

per week de mogelijkheid om te trainen

15

verschillende sportlessen in de week

Start met werken aan een gezond en fit lichaam

Zorg goed voor je lichaam; het is de enige plek ter wereld waar je verplicht moet leven. –Jim Rohn–

#1 sportschool in Breda (volgens onze leden).

Beste instructeurs, grote variatie in lessen, 7 dagen per week open, grootste open gym

Simul Fortes: samen sterker .

Met ‘samen sterker’ bedoelen we dat we als Impact een ‘familie’ zijn. We zijn er voor elkaar en kunnen op elkaar bouwen. Je staat er niet alleen voor. Samen bereiken we meer.

WhatsApp ons