Boksen

boksen breda Boksen Breda @ Impact Sports Academy

Boksen: een geweldige sport

Bij sommigen heeft deze sport wellicht een wat heftig imago, maar als je verder kijkt en ook gewoon eens een les mee draait zie je dat het een geweldige sport is. Boksers zijn continu in beweging: verplaatsen, verdedigen en stoten in een eindeloze reeks van combinaties. Bij Impact wordt vooral op recreationeel niveau gebokst.

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Het doet daarmee niet alleen een beroep op het lichaam, maar ook op de geest. Naast uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid vormen namelijk ook coördinatie, concentratievermogen, mentale weerbaarheid en moed de succesfactoren van grote boksers. 

Boksen maakt van je lichaam een allround sportman of -vrouw, die behalve een ijzersterke aerobe conditie, beschikt over extra anaerobe spiervezels met de snelheid van een sprinter, het concentratievermogen van een boogschutter en de flexibiliteit van een turner. Bovendien komt er tijdens het sparren een enorme lading adrenaline vrij. Een ontlading die na afloop resulteert in een geweldig ontspannen gevoel.

Trainen bij Impact Sports Academy

Bij Impact wordt wekelijks op de dinsdagavond en donderdagavond bokstraining gegeven aan iedereen die vanuit de techniek het boksspel willen leren. De lessen zijn afwisselend door het individueel trainen, oefeningen met een partner en team spellen. Door het accent te leggen op techniek ontwikkel je zelfvertrouwen en plezier in het spel. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht. Wekelijks werken we ons dus diep in het zweet met als resultaat een getraind lichaam en een gezonde conditie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan de mentale zijde van het boksen. Dit doen we onder andere door meer ervaren boksers zich te laten inhouden tegenover nieuwe pupillen en nieuwe jongens zo goed mogelijk weerstand te laten bieden. Moed en zich kunnen beheersen zijn belangrijke elementen in de sport en zeker bij het boksen.
Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk. Iedereen traint met iedereen of hij nu groot en sterk is of klein en minder bokservaring heeft. Het doel is in eerste instantie plezier en in tweede instantie leert men boksen onder (zeer) deskundige begeleiding.

Wie verzorgd de bokslessen

De bokslessen bij Impact worden gegeven door Ernie van Gorp. Ernie is met boksen begonnen op 17-jarige leeftijd bij ABC Apeldoorn in de tijd dat Orhan Delibas daar ook zijn glorietijd beleefde. Ook nu nog bokst Ernie nog wekelijks bij boksclub Boks! te Den Bosch om zijn eigen skills op peil te houden. Iedere training zit altijd vol met nieuwe materie en uitdaging waarbij zijn analyse en oog voor techniek de sterke punten van Ernie zijn.

Bokswedstrijden

Een aantal malen per jaar worden er – samen met boksclub Boks! en boksclub Podjan Boxing – amateur bokswedstrijden georganiseerd voor ieder niveau (dus van beginner tot gevorderde bokser). Iedereen kan daaraan deelnemen (maar hoeft niet!). We zorgen er altijd voor dat tegenstanders dezelfde ervaring en gewicht hebben. Onderstaand een impressie van deze wedstrijden. De bokswedstrijden staan altijd in het teken van een goed doel, zoals de Bas van de Goor Foundation die zich richt op sporten met diabetes.

Kleding en bescherming

Tijdens de lessen worden bokshandschoenen gedragen (14 tot 16 oz). Daarnaast is het verplicht om een bitje in te doen. Dit bitje beschermt de kaken en de tanden. Ook wordt het gebruik van een bandage aangeraden. Dit is voor de versteviging van de polsen en voor de bescherming van belangrijke botjes in de hand.

Trainen in Breda bij Impact Sports Academy

Bij Impact Sports Academy kunt u meerdere dagen per week de bokslessen volgen. In onderstaand lesschema kunt u zien wanneer de bokslessen zijn. Voor een overzicht van al onze lessen klikt u HIER.

Lestijden en lesrooster Boksen, StrikeFit, Kickboxing Workout en FightFit, Krav Maga, Braziliaans Jiu Jitsu, Grappling en MMA

Alleen voor de StrikeFit Bokszaktraining, Kickboxing Workout en FightFit is reserveren verplicht!

madiwodovrzazo
7:00
8:00
9:00
9:30
10:00
10:15
18:00
18:30
19:00
19:15
19:30
20:00
20:15
20:30

.

Tarieven / abonnementsvormen

Met al onze abonnementen mag je aan de bokslessen deel nemen. Het verschil tussen de abonnementen zit ‘m in het aantal keer trainen per maand en in de sporten die je naast het boksen wil beoefenen (zoals bijvoorbeeld bokszaktraining of Krav Maga). Klik HIER voor meer informatie over de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.

Een keer meedoen met een boksles?

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van één van de door ons aangeboden sporten kunt u uiteraard lang komen en kijken, maar u kunt ook gewoon een proefles volgen. Geen betere manier om er achter te komen of de desbetreffende sport iets voor u is dan om gewoon mee te trainen. We willen u wel verzoeken om van te voren – via de mail of via onderstaand proeflesformulier – aan te geven dat u een proefles wilt komen volgen. Dit omdat we voor enkele van onze sporten een maximum aantal deelnemers per les aanhouden om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Vooral bij CrossFit, Weightlifting, StrengthFit, StrikeFit, Kickboxing Workout en FightFit is dit van toepassing. Daarnaast kunnen we de instructeur op de hoogte brengen dat hij iemand voor een proefles kan verwachten.

Dus wilt u een keer een proefles volgen, dan willen wij u vragen om dit ons kenbaar te maken via onderstaand proeflesformulier.  Dan kijken wij of er voor die specifieke les nog plaats is en kunnen we een plaats in de les voor je reserveren (indien reserveren noodzakelijk is).

Proefles aanvragen

Via dit formulier is een proefles bij Impact Sports Academy aan te vragen.
  • Hier kunt u aangeven voor welke les u een proefles wilt volgen. U kunt meerdere lessen selecteren.
  • Hier kunt u aangeven op welke dag(en) u een proefles wilt volgen. Niet alle lessen worden iedere dag gegeven. Check dus ons lesrooster om te zien wanneer een les gegeven wordt.
  • :
    Hier kunt u eventueel een voorkeur voor een tijdstip aangeven. Voor zover dat mogelijk is zullen we dat proberen aan te houden voor uw proefles. Graag 24-uurs notatie gebruiken (20.00 uur is acht uur 's avonds).
  • Heeft u nog een specifieke vraag of opmerking, dan kunt u die hier plaatsen.

.

Recensies van onze leden

Super sportschool! Ik ga er altijd met ontzettend veel plezier naar toe. Van sporten als verplichting naar sporten als hobby gegaan, mede door de fijne sfeer bij Impact (Laura)

Goede sportschool. Geen poespas, spartaans ingericht, puur efficiënt trainen. Sfeer is top. (Anno)

Professionals die weten waar ze over praten en dit op de juiste manier overbrengen in een ongedwongen sfeer! (Wesley)

Toffe club mensen, goede uitleg en gevarieerde trainingen, er heerst echt een “wij” gevoel. (Stefan)

Fijne sfeer, geen poeha maar wel aanpakken. (Martijn)