Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers BJJ & MMA

Wat is Braziliaans Jiu Jitsu?

Braziliaans Jiu Jitsu (afgekort BJJ) is de kunst van je tegenstander in een positie brengen waarin hij of zij moet opgeven door af te tikken, om het bewustzijn niet te verliezen of een arm breken te voorkomen.

BJJ richt zich op het gevecht naar de grond brengen en het daar af maken. Deze vechtsport werd ontwikkeld door de Gracie familie vanaf 1917 vanuit judo en traditioneel jiu jitsu. In 1993 werd BJJ voor het eerst bekend over de hele wereld met dank aan Royce Gracie en de eerste UFC. Dit toernooi was opgezet om uit te vinden welke vechtsport de meest effectieve was. Acht deelnemers van allerlei disciplines (boksen, kickboksen, karate, sumoworstelen, worstelen, etc.) werden uitgenodigd om voor het eerst in een kooi te vechten zonder regels. De lichtste en zwakste deelnemer Royce liet ronde voor ronde al zijn veel zwaardere en sterkere tegenstander opgeven door gebruik te maken van BJJ. Braziliaans Jiu Jitsu stond op de kaart en Mixed Martial Arts was geboren.

Nu, jaren later, beleven MMA en BJJ hun hoogtijdagen over de gehele wereld. De UFC is nog steeds de meest prestigieuze MMA bond. BJJ wordt wereldwijd in dojo´s beoefent en er is een gigantische competitie scene. Braziliaans Jiu Jitsu staat nog steeds bekend als een van de meest effectieve vechtsporten ter wereld waarbij de kleine man de grote man kan verslaan.

De BJJ lessen bij Impact Sports Academy

De lessen beginnen met een aantal drills, waarbij je met een partner bepaalde bewegingen uitvoert. Daarna volgt het techniek gedeelte, zowel staand als op de grond. Aan het einde van iedere les worden er een aantal rondes gespard.

De structuur van een les ziet er samengevat zo uit: Drills > Technieken > Sparren

Vereiste sportkleding:

  • Gi (judopak)
  • T-shirt of rashguard
  • Aanbevolen: Bitje (mondbescherming)

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers BJJ & MMA

 

BJJ trainen in Breda bij Impact Sports Academy

Bij Impact Sports Academy kun je meerdere dagen per week Braziliaans Jiu Jitsu lessen volgen. De lessen worden gegeven door instructeurs van Combat Brothers.

Iedere woensdag is er een women-only BJJ les !

Lestijden en lesrooster StrikeFit, Kickboxing Workout en FightFit, Boksen, Krav Maga, Braziliaans Jiu Jitsu, Grappling en MMA

Alleen voor de StrikeFit Bokszaktraining, Kickboxing Workout en FightFit is reserveren verplicht!

madiwodovrzazo
7:00
8:00
9:00
9:30
10:00
10:15
18:00
18:30
19:00
19:15
19:30
20:00
20:15
20:30

 

Een keer meedoen met een BJJ les?

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van één van de door ons aangeboden sporten kunt u uiteraard lang komen en kijken, maar u kunt ook gewoon een proefles volgen. Geen betere manier om er achter te komen of de desbetreffende sport iets voor u is dan om gewoon mee te trainen. We willen u wel verzoeken om van te voren – via de mail of via onderstaand proeflesformulier – aan te geven dat u een proefles wilt komen volgen. Dit omdat we voor enkele van onze sporten een maximum aantal deelnemers per les aanhouden om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Vooral bij CrossFit, Weightlifting, StrengthFit, StrikeFit, Kickboxing Workout en FightFit is dit van toepassing. Daarnaast kunnen we de instructeur op de hoogte brengen dat hij iemand voor een proefles kan verwachten.

Dus wilt u een keer een proefles volgen, dan willen wij u vragen om dit ons kenbaar te maken via onderstaand proeflesformulier.  Dan kijken wij of er voor die specifieke les nog plaats is en kunnen we een plaats in de les voor je reserveren (indien reserveren noodzakelijk is).

Proefles aanvragen

Via dit formulier is een proefles bij Impact Sports Academy aan te vragen.
  • Hier kunt u aangeven voor welke les u een proefles wilt volgen. U kunt meerdere lessen selecteren.
  • Hier kunt u aangeven op welke dag(en) u een proefles wilt volgen. Niet alle lessen worden iedere dag gegeven. Check dus ons lesrooster om te zien wanneer een les gegeven wordt.
  • :
    Hier kunt u eventueel een voorkeur voor een tijdstip aangeven. Voor zover dat mogelijk is zullen we dat proberen aan te houden voor uw proefles. Graag 24-uurs notatie gebruiken (20.00 uur is acht uur 's avonds).
  • Heeft u nog een specifieke vraag of opmerking, dan kunt u die hier plaatsen.

Tarieven / abonnementsvormen

Wij hanteren een drietal abonnementen, namelijk een All Inclusive abonnement, een All Inclusive Plus abonnement en een Fight Club abonnement. Alle drie de abonnementen zijn onbeperkt qua aantal keer trainen per week. Het verschil tussen de abonnementen zit ‘m in de sporten die per abonnement beoefend mogen worden. Klik HIER voor meer informatie over de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers BJJ & MMA

Braziliaans Jiu Jitsu @ Impact Sports Academy te Breda. Powered by Combat Brothers