Submission Grappling

 

Submission Grappling @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers

Submission Grappling

Submission Grappling is een mix van stijlen waarbij de technieken gebaseerd zijn op het controleren van je tegenstander met behulp van lichamelijke controle, stoten en trappen zijn ook niet toegestaan. Bij Submission Grappling wordt vrijwel alles toegestaan wat betreft het gebruik van technieken en dat maakt het een van de meest complete in zijn soort. In principe is Submission Grappling een blend van BJJ, worstelen, judo, sambo e.d. Het doel bij Grappling is hetzelfde als bij BJJ en MMA, positionele dominantie speelt een grote rol en een wedstrijd kan men winnen op zowel punten als door opgave van de tegenstander d.m.v. een submission.

Submission Grappling en BJJ staan in lijn met elkaar, echter het grote verschil met BJJ is dat er geen Gi (pak) gedragen wordt. De technieken zijn hierop ook aangepast, aangezien er geen grips (grepen) op een pak gemaakt kunnen worden. Gezien het feit dat minder frictie plaatsvindt, is explosiviteit en snelheid een relevante factor.

Submission Grappling lessen:

De lessen beginnen voornamelijk met een set ‘drills’, waarbij men herhalingen uitvoert van grappling gerelateerde bewegingen.  Daarna worden er technieken gedemonstreerd, zowel staand als op de grond, die beoefend worden om ze te ”perfectioneren”. Aan het einde van iedere les wordt er gespard (rollen)

De structuur van de les ziet er samegevat zo uit:

  1. Drills
  2. Technieken
  3. Sparren

Submission Grappling trainen in Breda bij Impact Sports Academy

Bij Impact Sports Academy kun je meerdere dagen per week de Submission Grappling lessen volgen.Klik HIER voor het lesrooster. De lessen worden gegeven door instructeurs van Combat Brothers.

Een keer meedoen met een Grappling les?

Ben je nog geen lid, dan kun je een proefles aanvragen via het proeflesformulier aan de rechterzijde van deze pagina.

Vereiste sportkleding voor een (proef)les Submission Grappling:

  • Shorts (zonder zakken en/of ritsen)
  • T-shirt of rashguard (voorkeur)
  • Aanbevolen: bitje (mondbescherming)

Submission Grappling @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers

Tarieven / abonnementsvormen

Wij hanteren een drietal abonnementen, namelijk een All Inclusive abonnement, een All Inclusive Plus abonnement en een Fight Club abonnement. Alle drie de abonnementen zijn onbeperkt qua aantal keer trainen per week. Het verschil tussen de abonnementen zit ‘m in de sporten die per abonnement beoefend mogen worden. Klik HIER voor meer informatie over de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.

 

Recensies van onze leden

Super sportschool! Ik ga er altijd met ontzettend veel plezier naar toe. Van sporten als verplichting naar sporten als hobby gegaan, mede door de fijne sfeer bij Impact (Laura)

Goede sportschool. Geen poespas, spartaans ingericht, puur efficiënt trainen. Sfeer is top. (Anno)

Professionals die weten waar ze over praten en dit op de juiste manier overbrengen in een ongedwongen sfeer! (Wesley)

Toffe club mensen, goede uitleg en gevarieerde trainingen, er heerst echt een “wij” gevoel. (Stefan)

Fijne sfeer, geen poeha maar wel aanpakken. (Martijn)

Submission Grappling @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers