Submission Grappling

 

Submission Grappling @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers

Submission Grappling

Submission Grappling is een mix van stijlen waarbij de technieken gebaseerd zijn op het controleren van je tegenstander met behulp van lichamelijke controle, stoten en trappen zijn ook niet toegestaan. Bij Submission Grappling wordt vrijwel alles toegestaan wat betreft het gebruik van technieken en dat maakt het een van de meest complete in zijn soort. In principe is Submission Grappling een blend van BJJ, worstelen, judo, sambo e.d. Het doel bij Grappling is hetzelfde als bij BJJ en MMA, positionele dominantie speelt een grote rol en een wedstrijd kan men winnen op zowel punten als door opgave van de tegenstander d.m.v. een submission.

Submission Grappling en BJJ staan in lijn met elkaar, echter het grote verschil met BJJ is dat er geen Gi (pak) gedragen wordt. De technieken zijn hierop ook aangepast, aangezien er geen grips (grepen) op een pak gemaakt kunnen worden. Gezien het feit dat minder frictie plaatsvindt, is explosiviteit en snelheid een relevante factor.

Submission Grappling lessen:

De lessen beginnen voornamelijk met een set ‘drills’, waarbij men herhalingen uitvoert van grappling gerelateerde bewegingen.  Daarna worden er technieken gedemonstreerd, zowel staand als op de grond, die beoefend worden om ze te ”perfectioneren”. Aan het einde van iedere les wordt er gespard (rollen)

De structuur van de les ziet er samegevat zo uit:

 1. Drills
 2. Technieken
 3. Sparren

Submission Grappling trainen in Breda bij Impact Sports Academy

Bij Impact Sports Academy kun je meerdere dagen per week de Submission Grappling lessen volgen.Klik HIER voor het lesrooster. De lessen worden gegeven door instructeurs van Combat Brothers.

Tarieven / abonnementsvormen

Wij hanteren een drietal abonnementen, namelijk een All Inclusive abonnement, een All Inclusive Plus abonnement en een Fight Club abonnement. Alle drie de abonnementen zijn onbeperkt qua aantal keer trainen per week. Het verschil tussen de abonnementen zit ‘m in de sporten die per abonnement beoefend mogen worden. Klik HIER voor meer informatie over de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.

Een keer meedoen met een Grappling les?

Vereiste sportkleding voor een (proef)les Submission Grappling:

 • Shorts (zonder zakken en/of ritsen)
 • T-shirt of rashguard (voorkeur)
 • Aanbevolen: bitje (mondbescherming)

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van één van de door ons aangeboden sporten kunt u uiteraard lang komen en kijken, maar u kunt ook gewoon een proefles volgen. Geen betere manier om er achter te komen of de desbetreffende sport iets voor u is dan om gewoon mee te trainen. We willen u wel verzoeken om van te voren – via de mail of via onderstaand proeflesformulier – aan te geven dat u een proefles wilt komen volgen. Dit omdat we voor enkele van onze sporten een maximum aantal deelnemers per les aanhouden om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Vooral bij CrossFit, Weightlifting, StrengthFit, StrikeFit, Kickboxing Workout en FightFit is dit van toepassing. Daarnaast kunnen we de instructeur op de hoogte brengen dat hij iemand voor een proefles kan verwachten.

Dus wilt u een keer een proefles volgen, dan willen wij u vragen om dit ons kenbaar te maken via onderstaand proeflesformulier.  Dan kijken wij of er voor die specifieke les nog plaats is en kunnen we een plaats in de les voor je reserveren (indien reserveren noodzakelijk is).

Proefles aanvragen

Via dit formulier is een proefles bij Impact Sports Academy aan te vragen.
 • Hier kunt u aangeven voor welke les u een proefles wilt volgen. U kunt meerdere lessen selecteren.
 • Hier kunt u aangeven op welke dag(en) u een proefles wilt volgen. Niet alle lessen worden iedere dag gegeven. Check dus ons lesrooster om te zien wanneer een les gegeven wordt.
 • :
  Hier kunt u eventueel een voorkeur voor een tijdstip aangeven. Voor zover dat mogelijk is zullen we dat proberen aan te houden voor uw proefles. Graag 24-uurs notatie gebruiken (20.00 uur is acht uur 's avonds).
 • Heeft u nog een specifieke vraag of opmerking, dan kunt u die hier plaatsen.

Submission Grappling @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers

Recensies van onze leden

Super sportschool! Ik ga er altijd met ontzettend veel plezier naar toe. Van sporten als verplichting naar sporten als hobby gegaan, mede door de fijne sfeer bij Impact (Laura)

Goede sportschool. Geen poespas, spartaans ingericht, puur efficiënt trainen. Sfeer is top. (Anno)

Professionals die weten waar ze over praten en dit op de juiste manier overbrengen in een ongedwongen sfeer! (Wesley)

Toffe club mensen, goede uitleg en gevarieerde trainingen, er heerst echt een “wij” gevoel. (Stefan)

Fijne sfeer, geen poeha maar wel aanpakken. (Martijn)

Submission Grappling @ Impact Sports Academy te Breda powered by Combat Brothers