Sterkste man/vrouw van Breda

StrengthFit @ Impact Sports Academy te Breda | Strongman, powerliften en bodybuilding

Wedstrijd Sterkste Man van Breda op zaterdag 8 september bij Impact Sports Academy te Breda. Met onderdelen als truck pull, stones, etcetera. Het deelnemersveld bestaat uit de sterkste mannen van Nederland die strijden om de titel Sterkste Man van Breda.

INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK. ALLE DIVISIES ZIJN VOL !!

Waarom een ‘Sterkte Man/Vrouw’ wedstrijd?

Er zijn heel voordelen te behalen in het beoefenen van krachtsport en om al die belangrijke voordelen onder de aandacht te brengen leek het ons leuk om een wedstrijd daarvoor te organiseren. En wat is dan meer geschikt dan een wedstrijd die zijn oorsprong al heeft in de oudheid en waar het resultaat van krachttraining in zijn meest pure vorm wordt gemeten … inderdaad: de sterkste man/vrouw!

Traditioneel kent een sterkste man wedstrijd een aantal events, zoals o.a. de stones of strenght, de tyreflip, de loglift, etcetera en uiteraard ook het icoon van de sterkste man wedstrijden; de truckpull ! Tijdens dit evenement kan je je hart ophalen want naast de diverse spectaculaire en zeer uitdagende onderdelen is de truckpull gegarandeerd een van de wedstrijdonderdelen.

Voor wie is deze wedstrijd?

Alle sterke mannen en vrouwen die de titel: ‘Sterkste man van Breda’ willen veroveren…

Om ook de beginnende of de wat lichtere krachtsporter kennis te laten maken met deze wedstrijdvorm strijden we in de onderstaande divisies om iedereen op zijn/haar niveau deel te laten nemen aan deze ultieme vorm van krachtsport!

Maar ook voor de Big Boys is dit HET evenement van het jaar waarvoor we alles uit de kast halen met spectaculaire en uitdagende events in een opzet die nog nooit is vertoond en gegarandeerd spektakel voor zowel deelnemer als toeschouwer  gaat opleveren!!

De divisions:

 • Women open(minimaal 110 kg deadlift)
 • Men -93 (minimaal 180 kg deadlift)
 • Men -105 (minimaal 210 kg deadlift)
 • Men+105 (minimaal 230 kg deadlift)

Kwalificaties:

Er zijn 8 deelnemers per divisie en omdat we helaas niet onbeperkt plaatsen hebben zijn er per divisie voorwaarden opgesteld waaraan men moet voldoen. (zie boven)

 

Algemene informatie:

Locatie: Impact Sports Academy, De Faam, Liniestraat 23, 4861 BG  Breda

Datum: zaterdag 8 september 2018

Tijden: 10.30 – 17.00 uur. Exacte tijden per klasse, zie onderstaande tabellen

Divisions: Women / – 93 kg / – 105 kg / + 105 kg

Maximaal aantal deelnemers per division: 8 deelnemers verdeeld over 2 heats

Organisatie: Impact Sports Academy

Speaker: Gijs Boeijen

Referee: Niels Gordijn

Inschrijfgeld: € 12,50 per persoon inclusief shirt

Events:

 1. Stone to Shoulder
 2. Truck pull with Rope
 3. Overhead medley; Loglift – Bierfust – Axlepress – MonsterDB
 4. Deadlift
 5. Farmers walk – Yoke Carry – Sandbag Carry

Inschrijven deelname aan Sterkste Man van Breda

Met het insturen van onderstaande gegevens verklaart de deelnemer kennis genomen te hebben van de regels en voorwaarden zoals deze onderaan deze pagina staan verwoord en deel te nemen aan het evenement Sterkste Man van Breda editie september 2018.

Door het inzenden van de registratie verklaart de deelnemer zelf verantwoordelijk te zijn voor zijn of haar medische geschiktheid voor deelname. Wij adviseren een lichamelijk onderzoek van een arts. Impact Sports Academy kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enig letsel/schade opgelopen gedurende dit evenement.

De inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling.

De ingezonden gegevens worden niet gebruikt voor andere activiteiten dan registratie van de deelnemers, het eventueel aanmaken van een WhatsApp groep voor onderlinge contacten, etc. De gegevens zullen niet vrijgegeven worden t.b.v. commerciële doeleinden.

Inschrijven is niet meer mogelijk !!

 

Betaling deelname

Uw inschrijving wordt definitief na betaling van het bedrag ad € 12,50 (inclusief shirt). Het bedrag dient overgemaakt te worden op rekening NL76 INGB 0004 9042 33 ten gunste van Impact Sports Academy te Breda.

 

Regels en voorwaarden

 1. Atleten nemen op eigen risico deel aan de wedstrijd.
 2. Atleten moeten minstens 18 jaar oud zijn om deel te nemen aan de wedstrijd.
 3. Atleten zijn zelf verantwoordelijk voor de noodzakelijke verzekeringen. Mocht een verzekeraar in een individueel geval een eventuele claim niet volledig uitbetalen, dan kan de athleet de verdere schade niet verhalen bij de organisator van de wedstrijd.
 4. De organisatie kan op geen enkele wijze verantwoordelijk gehouden worden voor ongelukken of blessures tijdens de wedstrijd.
 5. De atleet geeft aan dat hij/zij bekend is met de risico’s van de wedstrijd, de wedstrijdonderdelen en de deelname aan de wedstrijd.
 6. De atleet is zelf verantwoordelijk voor het overschrijden van zijn mentale en fysieke grenzen.
 7. De atleet geeft aan zich te houden aan sportief gedrag tijdens de wedstrijd. Onsportief gedrag, conflicten, storend gedrag (naar andere atleten) of discriminerend gedrag naar andere atleten, sponsoren of de organisatie zal bestraft worden met diskwalificatie en/of verwijdering uit de wedstrijd.
 8. Het gebruik van drugs of andere stimulerende (verboden) middelen is strikt verboden. De organisatie kan een atleet diskwalificeren als er aangetoond wordt of gegronde verdenkingen zijn dat de atleet drugs of andere stimulerende (verboden) middelen heeft gebruikt.
 9. Besluiten genomen door de organisatie en de referee zijn bindend en staan niet open voor discussie.
 10. Scores van ieder event zijn gebaseerd op snelste tijd, meeste herhalingen of hoogste gewicht. Iedere incorrecte of niet geldige herhaling wordt beschouwd door de referee als een no-rep.
 11. Als het event gebaseerd is op snelste tijd, de ranking zal dan gaan van snelste tot langzaamste tijd waarin wordt gefinisht. Als het event gebaseerd is op hoogste aantal herhalingen, zal de ranking van hoogste aantal herhalingen gaan tot het laagste aantal herhalingen. Als het event gebaseerd is op hoogste gewicht, zal de ranking gaan van zwaarste tot lichtste gewicht.
 12. Een referee is aanwezig gedurende het gehele event. De referee beoordeeld de bewegingen, telt de herhalingen en valideert de score na afloop van het event.
 13. De referee heeft altijd gelijk.
 14. De eindscore wordt bepaald op basis van de scores van de individuele events. In het geval van een tie zal een zogenaamde tiebreaker gebruikt worden om de relatieve ranking te bepalen. De tiebreaker is de ranking van het laatste event.
 15. Atleten gaan akkoord met de benoemde kosten om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd. De betaling voor deelname moet ontvangen zijn door de organisator minimaal een week voorafgaand aan de wedstrijd op 8 september. Indien de betaling niet of niet op tijd ontvangen wordt kan of zal dat resulteren in het niet mogen deelnemen aan de wedstrijd.
 16. Faciliteiten, waaronder kleedruimten en douches zijn beschikbaar op de locatie. Eten en drinken zijn ook beschikbaar en worden geleverd en verkocht door de organisator.
 17. De definitieve scores worden door de organisatie gecommuniceerd via de website van Impact Sports Academy (https://impactsportsacademy.nl)en middels reguliere communicatie tijdens de wedstrijd.
 18. Scores worden – behoudens expliciete toestemming van de organisator – niet gecommuniceerd op andere communicatie platformen dan die van Impact Sports Academy.
 19. Het is niet toegestaan te adverteren zonder nadrukkelijke toestemming van de organisatie.
 20. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies van kleding of andere eigendommen van atleten of bezoekers. Ditzelfde is van toepassing op eigendommen die achtergelaten worden in de kleedruimten of andere faciliteiten van de organisator.
 21. Atleten dienen de instructies van de organisator of personen verbonden aan de organisator te allen tijde op te volgen.
 22. Voorwaarden die niet hier beschreven staan worden vastgesteld door de organisator en moet aan gehouden worden.
 23. Eventuele prijzen worden beschikbaar gesteld door de sponsoren van wedstrijd.
 24. Een atleet kan geen contant geld vragen in ruil voor zijn/haar prijs. De kosten voor deelname of andere kosten worden niet terugbetaald aan de winnaars van de wedstrijd
 25. De organisator mag de wedstrijd annuleren indien er sprake is van buitengewone omstandigheden of force majeure zoals bijvoorbeeld extreem weer. De bepaling of er sprake is van buitengewone omstandigheden zoals extreem weer worden eenzijdig bepaald door de organisatie.
 26. Mocht de wedstrijd geannuleerd worden op basis van voorgaande bepaling dan worden de inschrijfgelden niet gerestitueerd.
 27. Alle intellectuele eigendomsrechten en materiaal (film en video) gemaakt door fotografen van de organisator zijn eigendom van de organisator.
 28. Fotografen (of video crew) die niet behoren tot de organisatie en die zonder toestemming van de organisator aanwezig zijn op de locatie kunnen door de organisatie verwijderd worden van de wedstrijd locatie.
 29. Deelnemers aan de wedstrijd geven staan automatisch hun portretrecht af aan de organisator
 30. Organisator heeft toestemming om foto’s of video te gebruiken op zijn media platforms.
 31. Acceptatie van deze voorwaarden en regels is wereldwijd effectief en heeft geen tijdsgrenzen.

 

StrengthFit @ Impact Sports Academy te Breda | Strongman, powerliften en bodybuilding