Strength training

Strength training.

Fit2Fight kracht circuittraining bij Impact Sports Academy te Breda

Wat is Strengt training?

Strength is een programma wat als doel heeft om pure en functionele kracht te ontwikkelen. Sterker worden dus! Maar wat als je nu niet per se een brede spierbundel wilt worden? Wat heb je dan aan de Strength lessen? Naast spiergroei biedt het Strength programma nog veel meer voordelen. Voordelen die niet altijd genoeg aandacht krijgen als het om krachttraining gaat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sneller metabolisme: meer energieverbruik = meer calorieverbranding = afvallen!
  • Verbeterde hormoonbalans: aanmaak van testosteron en groeihormoon, wat een bouwstof is voor spiergroei, maar ook een cortisoloverschot (stresshormoon) en oestrogeen overschot tegen gaat.
  • Beter humeur door de aanmaak van endorfine. Daarnaast zorgt krachttraining voor een betere nachtrust.
  • Betere cognitieve functies. Krachttraining helpt om cognitieve verslechtering op latere leeftijd tegen te gaan. Zelfs als je op oudere leeftijd met krachttraining begint, vertraagt het bijvoorbeeld de effecten van Alzheimer. En hoe eerder je begint, hoe beter uiteraard!
  • Minder blessurekans: Goed getrainde spieren zullen de kans op blessures verminderen. Dat komt vooral omdat je bij krachttraining niet alleen je spieren sterker maakt, maar ook je pezen en banden. Krachttraining zorgt dat je lichaam zich gebalanceerd ontwikkeld.
  • Gezondere hart en bloedvaten. Krachttraining is – zoals alle vormen van sport – goed voor hart- en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner. Daarnaast laten meerdere onderzoeken zien dat krachtsporters gemiddeld een lager cholesterol hebben. ook dat vermindert de kans op problemen met hart en bloedvaten, zeker als je ouder wordt.

Genoeg redenen dus om met gewichten aan de slag te gaan !!.

Hoe werkt het Strength programma?

.

Kracht routine als basis

De basis van het programma is een kracht routine verdeeld over boven- en onderlichaam met daar omheen 3 verschillende krachtcircuits gebouwd: bovenlichaam, onderlichaam en full body. Deze opzet is er voor bedoeld om een goede balans in kracht, explosiviteit en krachtuithoudingsvermogen (capaciteit om met een relatief licht gewicht een zo groot mogelijk aantal herhalingen te maken) op te bouwen en te voorkomen dat je jezelf overbelast.

10-weekse programmering

Iedere training is zorgvuldig opgebouwd en we werken in 10 weken toe naar een doel. We testen tussendoor je progressie. Meten is weten! RM staat trouwens voor repetitie maximaal, waarbij 1RM de maximale belasting (meestal het gewicht) is waarmee je een beweging met behulp van de juiste techniek kunt uitvoeren voor één herhaling. De voortgangsmetingen kun je per training en trainingsonderdeel vastleggen in onze eigen app.

Aanbod van groepslessen StrengthFit

We bieden de Strength lessen meerdere dagen per week (’s ochtends en ’s avonds) aan en altijd onder de deskundige begeleiding van een Impact coach.

We onderscheiden daarbij de volgende lessen:

  • CrossFit Strength (dagelijks wisselende kracht workouts)
  • Powerlifting (opbouw naar een doel)
  • Kracht circuits

Bekijk ook andere sporten als:

CrossFit Strength bij Impact Sports Academy te Breda

Lestijden

De instructeurs

Impact Sports Academy FightClub coach Sam

Sam

Thomas

Tyn

David

Lennard

Impact Sports Academy te Breda

Werk bij ons aan je algehele fitness, kracht en conditie / zelfverdediging / vechtsporten

CrossFit en Gymnastics bij Impact Sports Academy te Breda

En verbeter jezelf specifiek bij

The power of positive impact

Twijfel je over een proefles?

We begrijpen dat je misschien twijfelt om je op te geven voor een proefles. Als je een beginner bent of lang niet gesport hebt, weten we dat het ontmoedigend kan zijn om de eerste stap te zetten.

Maar weet dat ons team er alles aan zal doen om je een warm welkom te heten en je te motiveren vanaf het begin. 

En, als je het nog niet zeker weet,

kun je hieronder lezen waar wij bekend om staan.

1

WIJ MAKEN IMPACT

Of het nu gaat om afvallen, spieren kweken, vechtsport of gewoon strakker en fitter worden, wij zullen er zijn om onze leden bij elke stap te ondersteunen.

2

TEAMWORK

In onze sportschool hechten we veel waarde aan teamwork omdat we geloven dat het een positieve impact heeft. Dit is belangrijk voor ons omdat het onze leden gemotiveerd houdt.

3

POSITIEVE COMMUNITY

Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je alsof je deel uitmaakt van een warme familie. Iedereen, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau, wordt met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme behandeld door de ervaren trainers en mede sporters.

4

CREËREN HELDEN

Omdat we geloven dat als we elke dag een beetje beter worden, deze verbeteringen na verloop van tijd zullen leiden tot positieve impact. Dus als je op zoek bent naar een sportschool die je stimuleert om je beste zelf te zijn, kom dan eens bij ons kijken.

5

ZIJN OLD SCHOOL PIONIERS

Wij zijn er trots op dat wij in onze sportschool pioniers zijn in de fitnessbranche. Wij waren bijvoorbeeld de eersten die Crossfit, Fighting & Fitness onder 1 dak aanboden, en dat doen we nu al meer dan 12 jaar.

6

MAKEN PLEZIER

We geloven dat als je plezier mengt met sport, je het langer volhoudt. Positiviteit is hierbij een sleutelbegrip. Als je een positieve instelling hebt, dan maakt dat alles makkelijker en leuker. Dit betekent niet dat alles altijd gemakkelijk gaat of dat je af en toe geen zin hebt en moe bent, maar positief blijven geeft je de kracht om door te gaan en te blijven genieten van wat je doet.

WhatsApp ons