fbpx

Boksen Breda

Bij Impact wordt op recreationeel niveau gebokst.

Er zijn bokslessen voor beginners en gevorderden

Deelnemen aan regionale en nationale bokswedstrijden is mogelijk

Boksen bij Impact in Breda

Wat is boksen?

Bij sommigen heeft het boksen wellicht een wat heftig imago, maar als je verder kijkt en ook gewoon eens een les meedraait zie je dat boksen een geweldige sport is. Boksers zijn continu in beweging: verplaatsen, verdedigen en stoten in een eindeloze reeks van combinaties. Bij Impact wordt vooral op recreationeel niveau gebokst.

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Naast uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid vormen ook coördinatie, concentratievermogen en mentale weerbaarheid de succesfactoren van grote boksers.

Boksen maakt van je lichaam een allround sportman of -vrouw, die behalve een ijzersterke aerobe conditie, beschikt over extra anaerobe spiervezels met de snelheid van een sprinter, het concentratievermogen van een boogschutter en de flexibiliteit van een turner. Bovendien komt er tijdens het sparren een enorme lading adrenaline vrij. Een ontlading die na afloop resulteert in een geweldig ontspannen gevoel.

Weinig ervaring met boksen?

Als je nog weinig ervaring hebt met boksen, dan is het wellicht verstandig om eerst te beginnen met de Boksen voor Beginners lessen. In deze lessen wordt expliciet aandacht gegeven aan het fundament van boksen. Weinig sparren, maar technisch aandacht voor stoten, verdedigen en bewegen. Daarnaast wordt er gewerkt aan je conditie. Een mooie manier om een goede basis op te bouwen en van daaruit door te stomen naar de reguliere trainingen.

Boksen bij Impact Sports Academy

Bij Impact wordt meerdere keren per week bokstraining gegeven aan iedereen die het boksspel willen leren. Tevens is er op de zaterdagochtend de mogelijkheid om te sparren. De lessen zijn afwisselend waarbij het accent gelegd wordt op techniek. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht.

Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk. Iedereen traint met iedereen of hij nu groot en sterk is of klein en minder bokservaring heeft. Het doel is in eerste instantie plezier en in tweede instantie leert men boksen onder (zeer) deskundige begeleiding.

Deelnemen aan wedstrijden?

Naast de reguliere lessen hebben we ook een eigen wedstrijdteam. Met dit wedstrijdteam kunnen we deelnemen aan bokswedstrijden.

Heb je interesse om deel te nemen aan wedstrijden, laat het dan weten aan onze trainers. Uiteraard verwachten we dan dat je minstens 2x per week komt trainen en dat je op de zaterdagen aanwezig bent bij de sparringsessies.

Een proefles boksen volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

The power of positive impact

De instructeurs

Allard de Heer
Allard de Heer
24/11/2023
Most luxery CrossFit Gym in Breda with a great community💪💪
Manon vanGorp
Manon vanGorp
23/11/2023
Fijne sportschool, ruime keuze, gezellig sfeer en een leuke bar met drankjes en goede koffie
freek olivier
freek olivier
01/11/2023
Hele fijne club met vriendelijke behulpzame instructeurs! Van fitness tot CrossFit tot vechtsporten op een erg mooie gloednieuwe locatie! Lessen worden met erg goede begeleiding gegeven waardoor je het beste uit je workout kunt halen! Werkt met een fijne app waarmee je je gemakkelijk kan inschrijven voor lessen. Eerste keren was het ook fijn en gemakkelijk om een proefles in te plannen.

WhatsApp ons