fbpx

Boksen Breda

Bij Impact wordt op recreationeel niveau gebokst.

Er zijn bokslessen voor beginners en gevorderden

Deelnemen aan regionale en nationale bokswedstrijden is mogelijk

Boksen bij Impact in Breda

Op locatie Nieuwendijk worden geen bokslessen gegeven.

Wat is boksen?

Bij sommigen heeft het boksen wellicht een wat heftig imago, maar als je verder kijkt en ook gewoon eens een les meedraait zie je dat boksen een geweldige sport is. Boksers zijn continu in beweging: verplaatsen, verdedigen en stoten in een eindeloze reeks van combinaties. Bij Impact wordt vooral op recreationeel niveau gebokst.

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Naast uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en snelheid vormen ook coördinatie, concentratievermogen en mentale weerbaarheid de succesfactoren van grote boksers.

Boksen maakt van je lichaam een allround sportman of -vrouw, die behalve een ijzersterke aerobe conditie, beschikt over extra anaerobe spiervezels met de snelheid van een sprinter, het concentratievermogen van een boogschutter en de flexibiliteit van een turner. Bovendien komt er tijdens het sparren een enorme lading adrenaline vrij. Een ontlading die na afloop resulteert in een geweldig ontspannen gevoel.

Bij Impact wordt meerdere keren per week bokstraining gegeven aan iedereen die het boksspel willen leren. Tevens is er op de zaterdagochtend de mogelijkheid om te sparren. De lessen zijn afwisselend waarbij het accent gelegd wordt op techniek. Daarnaast wordt uiteraard aandacht besteedt aan conditie en kracht.

Dat alles in een veilige trainingsomgeving waar sportiviteit en goede sfeer voorop staan. Bij ons is iedereen gelijk.

Weinig ervaring met boksen?

Als je nog weinig ervaring hebt met boksen, dan is het wellicht verstandig om eerst te beginnen met de Boksen voor Beginners lessen. In deze lessen wordt expliciet aandacht gegeven aan het fundament van boksen. Weinig sparren, maar technisch aandacht voor stoten, verdedigen en bewegen. Daarnaast wordt er gewerkt aan je conditie. Een mooie manier om een goede basis op te bouwen en van daaruit door te stomen naar de reguliere trainingen.

Deelnemen aan wedstrijden?

Naast de reguliere lessen hebben we ook een eigen wedstrijdteam. Met dit wedstrijdteam kunnen we deelnemen aan bokswedstrijden.

Heb je interesse om deel te nemen aan wedstrijden, laat het dan weten aan onze trainers. Uiteraard verwachten we dan dat je minstens 2x per week komt trainen en dat je op de zaterdagen aanwezig bent bij de sparringsessies.

Een proefles boksen volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

The power of positive impact

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda