fbpx

CrossFit Strength

Strength is het verbindende element in CrossFit

CrossFit Strength legt de focus op kracht, explosiviteit en mobiliteit

Strength training heeft meerdere voordelen voor je gezondheid

CrossFit Strength training in Breda en Nieuwendijk

Wat is CrossFit Strength training?

Naast de CrossFit WOD bieden wij ook CrossFit Strength lessen aan. Strength (kracht) is binnen CrossFit het verbindende element. Onze Strength lessen zijn een specialisatie op het gebied van kracht! Het lesprogramma focust zich op de ontwikkeling van kracht, explosiviteit en mobiliteit om je prestatie tijdens de reguliere CrossFit lessen te verbeteren.

Daarnaast biedt het CrossFit Strength programma nog veel meer voordelen. Voordelen die niet altijd genoeg aandacht krijgen als het om krachttraining gaat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sneller metabolisme: meer energieverbruik = meer calorieverbranding = afvallen!
  • Verbeterde hormoonbalans: aanmaak van testosteron en groeihormoon, wat een bouwstof is voor spiergroei, maar ook een cortisoloverschot (stresshormoon) en oestrogeen overschot tegen gaat.
  • Beter humeur door de aanmaak van endorfine. Daarnaast zorgt krachttraining voor een betere nachtrust.
  • Betere cognitieve functies. Krachttraining helpt om cognitieve verslechtering op latere leeftijd tegen te gaan. Zelfs als je op oudere leeftijd met krachttraining begint, vertraagt het bijvoorbeeld de effecten van Alzheimer. En hoe eerder je begint, hoe beter uiteraard!
  • Minder blessurekans: Goed getrainde spieren zullen de kans op blessures verminderen. Dat komt vooral omdat je bij krachttraining niet alleen je spieren sterker maakt, maar ook je pezen en banden. Krachttraining zorgt dat je lichaam zich gebalanceerd ontwikkeld.
  • Gezondere hart en bloedvaten. Krachttraining is – zoals alle vormen van sport – goed voor hart- en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner.
  • Daarnaast laten meerdere onderzoeken zien dat krachtsporters gemiddeld een lager cholesterol hebben. Ook dat vermindert de kans op problemen met hart en bloedvaten, zeker als je ouder wordt.

Genoeg redenen dus om met Strength aan de slag te gaan !!.

CrossFit Strength bij Impact Sports Academy

Een proefles volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

The power of positive impact

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda