CrossFit Strength

CrossFit Strength training.

Fit2Fight kracht circuittraining bij Impact Sports Academy te Breda

Wat is CrossFit Strength training?

Naast de CrossFit WOD bieden wij ook CrossFit Strength lessen aan. Strength (kracht) is binnen CrossFit het verbindende element. Onze CrossFit Strength lessen zijn een specialisatie op het gebied van kracht! Het lesprogramma focust zich op de ontwikkeling van kracht, explosiviteit en mobiliteit om je prestatie tijdens de reguliere CrossFit lessen te verbeteren.

Daarnaast biedt het CrossFit Strength programma nog veel meer voordelen. Voordelen die niet altijd genoeg aandacht krijgen als het om krachttraining gaat. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Sneller metabolisme: meer energieverbruik = meer calorieverbranding = afvallen!
  • Verbeterde hormoonbalans: aanmaak van testosteron en groeihormoon, wat een bouwstof is voor spiergroei, maar ook een cortisoloverschot (stresshormoon) en oestrogeen overschot tegen gaat.
  • Beter humeur door de aanmaak van endorfine. Daarnaast zorgt krachttraining voor een betere nachtrust.
  • Betere cognitieve functies. Krachttraining helpt om cognitieve verslechtering op latere leeftijd tegen te gaan. Zelfs als je op oudere leeftijd met krachttraining begint, vertraagt het bijvoorbeeld de effecten van Alzheimer. En hoe eerder je begint, hoe beter uiteraard!
  • Minder blessurekans: Goed getrainde spieren zullen de kans op blessures verminderen. Dat komt vooral omdat je bij krachttraining niet alleen je spieren sterker maakt, maar ook je pezen en banden. Krachttraining zorgt dat je lichaam zich gebalanceerd ontwikkeld.
  • Gezondere hart en bloedvaten. Krachttraining is – zoals alle vormen van sport – goed voor hart- en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en traint de conditie van het hart. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner.
  • Daarnaast laten meerdere onderzoeken zien dat krachtsporters gemiddeld een lager cholesterol hebben. Ook dat vermindert de kans op problemen met hart en bloedvaten, zeker als je ouder wordt.

Genoeg redenen dus om met gewichten aan de slag te gaan !!.

CrossFit Strength bij Impact Sports Academy te Breda

Lestijden

De instructeurs

Impact Sports Academy FightClub coach Sam

Sam

Thomas

Tyn

David

Lennard

freek olivier
freek olivier
06/04/2023
Hele fijne club met vriendelijke behulpzame instructeurs! Van fitness tot CrossFit tot vechtsporten op een erg mooie gloednieuwe locatie! Lessen worden met erg goede begeleiding gegeven waardoor je het beste uit je workout kunt halen! Werkt met een fijne app waarmee je je gemakkelijk kan inschrijven voor lessen. Eerste keren was het ook fijn en gemakkelijk om een proefles in te plannen.
Hindrik Bruinsma
Hindrik Bruinsma
05/03/2023
Very nice gym, with good coaches! They really upped their game with the move to the new location 😍
Gerard Bijl
Gerard Bijl
25/02/2023
Gezellige Sport Academy, vriendelijke personeel echt een aanrader
Wouter Sonnen
Wouter Sonnen
02/01/2023
''The power of positive Impact'' maken ze helemaal waar!
Mark Dikker
Mark Dikker
05/12/2022
Gezellige Spartaanse sfeer, goed materiaal, fijne coaches en leuke mensen
Rolf Waltenberg Donkel
Rolf Waltenberg Donkel
02/09/2022
Iedereen is welkom en je kan op elk niveau instappen. Ze geven je vertrouwen. Er is een veilige en vrolijke cultuur
Chris Kolenberg
Chris Kolenberg
22/07/2022
Fijne sportschool!
Ricky Schrijn
Ricky Schrijn
04/05/2022
geweldige gym met verschillende sportstijlen en een goede actieve communitie

Impact Sports Academy te Breda

Werk bij ons aan je algehele fitness, kracht en conditie / zelfverdediging / vechtsporten

The power of positive impact

Twijfel je over een proefles?

We begrijpen dat je misschien twijfelt om je op te geven voor een proefles. Als je een beginner bent of lang niet gesport hebt, weten we dat het ontmoedigend kan zijn om de eerste stap te zetten.

Maar weet dat ons team er alles aan zal doen om je een warm welkom te heten en je te motiveren vanaf het begin. 

En, als je het nog niet zeker weet,

kun je hieronder lezen waar wij bekend om staan.

1

WIJ MAKEN IMPACT

Of het nu gaat om afvallen, spieren kweken, vechtsport of gewoon strakker en fitter worden, wij zullen er zijn om onze leden bij elke stap te ondersteunen.

2

TEAMWORK

In onze sportschool hechten we veel waarde aan teamwork omdat we geloven dat het een positieve impact heeft. Dit is belangrijk voor ons omdat het onze leden gemotiveerd houdt.

3

POSITIEVE COMMUNITY

Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je alsof je deel uitmaakt van een warme familie. Iedereen, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau, wordt met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme behandeld door de ervaren trainers en mede sporters.

4

CREËREN HELDEN

Omdat we geloven dat als we elke dag een beetje beter worden, deze verbeteringen na verloop van tijd zullen leiden tot positieve impact. Dus als je op zoek bent naar een sportschool die je stimuleert om je beste zelf te zijn, kom dan eens bij ons kijken.

5

ZIJN OLD SCHOOL PIONIERS

Wij zijn er trots op dat wij in onze sportschool pioniers zijn in de fitnessbranche. Wij waren bijvoorbeeld de eersten die Crossfit, Fighting & Fitness onder 1 dak aanboden, en dat doen we nu al meer dan 12 jaar.

6

MAKEN PLEZIER

We geloven dat als je plezier mengt met sport, je het langer volhoudt. Positiviteit is hierbij een sleutelbegrip. Als je een positieve instelling hebt, dan maakt dat alles makkelijker en leuker. Dit betekent niet dat alles altijd gemakkelijk gaat of dat je af en toe geen zin hebt en moe bent, maar positief blijven geeft je de kracht om door te gaan en te blijven genieten van wat je doet.

WhatsApp ons