Endurance

Onze Endurance lessen.

Endurance of misschien beter bekend als “old skool conditietraining”

Maar wat is dat nu eigenlijk dan precies? En is conditietraining niet heel eentonig en saai?

Zeker niet! Onze trainingen zijn afwisselend en uitdagend omdat endurance meer is als simpelweg je uithoudingsvermogen vergroten door oneindig op een loopband te rennen. Explosiviteit, coördinatie, spierkracht en lenigheid hebben een belangrijke plaats in het totaal plaatje van endurance.

Energiesystemen

Je lichaam kan op drie manieren energie produceren waarmee je spieren hun werk kunnen doen. Dat is met:

  • ATP; energierijke fosfaten zonder zuurstof.
  • ANAEROOB; met koolhydraten zonder voldoende zuurstof 
  • AEROOB; met koolhydraten of vetten met voldoende zuurstof 

Deze drie metabole energiesystemen spelen een belangrijke rol spelen in de manier waarop je lichaam energie opslaat en verbruikt. Welke van deze drie energiesystemen je gebruikt is afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning en van de hoeveelheid rust tussen de herhalingen van je workout’. Het trio is meestal naast elkaar actief en sluit elkaars inbreng niet uit. Welke energiebron tijdens je conditietraining domineert, hangt af van de duur van de oefening, en de verhouding tussen kracht en cardio. 

Type oefeningen: 

AMRAP: een vorm, waarbij je zoveel mogelijk oefeningen en herhalingen (As Many Reps as Possible) doet binnen de aangegeven tijd. Tijdens een AMRAP-workout zal de actie-rust verhouding van persoon tot persoon verschillen. Als de opdracht is om aan het begin van elke minuut 30 squat-jumps te doen, dan kan de ene persoon er 20 seconden over doen en zo 40 seconden hersteltijd hebben, terwijl een ander er 45 seconden mee bezig is en slechts 15 seconden beschikbaar heeft om te herstellen.

EMOM; hier is het de bedoeling dat je binnen een minuut zo snel mogelijk het aangegeven aantal herhalingen van een oefening doet. Lukt dat binnen 60 seconden, dan heb je de resterende tijd van die minuut beschikbaar voor herstel (Every Minute On the Minute).

HIIT:  is een hoog intensieve intervaltraining, waarbij volgens enkele wetenschappelijke studies de conditie van je hart, bloedvaten en longen verbetert, bloedwaarden (zoals bloeddruk, cholesterol) verbeteren. HIIT kan je ook helpen om af te vallen.

Conditie fundament voor fysieke ontwikkeling 

Conditie is het fundament voor de verdere fysieke ontwikkeling van het lichaam en er zullen tijdens deze lessen ook geen gebruik worden gemaakt van moeilijke technische oefeningen en is dus voor iedereen toegankelijk. 

Dus kom naar een Endurnce les en breng je conditie op peil!

Lestijden

Proefles

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

De instructeurs

Arnold

Impact Sports Academy FightClub coach Sam

Samuel

Tyn

Lennard

Impact Sports Academy instructeur Jamie

Jamie

Thomas

Impact Sports Academy te Breda

Werk bij ons aan je algehele fitness, kracht en conditie / zelfverdediging / vechtsporten

Twijfel je over een proefles?

We begrijpen dat je misschien twijfelt om je op te geven voor een proefles. Als je een beginner bent of lang niet gesport hebt, weten we dat het ontmoedigend kan zijn om de eerste stap te zetten.

Maar weet dat ons team er alles aan zal doen om je een warm welkom te heten en je te motiveren vanaf het begin. 

En, als je het nog niet zeker weet,

kun je hieronder lezen waar wij bekend om staan.

1

WIJ MAKEN IMPACT

Of het nu gaat om afvallen, spieren kweken, vechtsport of gewoon strakker en fitter worden, wij zullen er zijn om onze leden bij elke stap te ondersteunen.

2

TEAMWORK

In onze sportschool hechten we veel waarde aan teamwork omdat we geloven dat het een positieve impact heeft. Dit is belangrijk voor ons omdat het onze leden gemotiveerd houdt.

3

POSITIEVE COMMUNITY

Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je alsof je deel uitmaakt van een warme familie. Iedereen, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau, wordt met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme behandeld door de ervaren trainers en mede sporters.

4

CREËREN HELDEN

Omdat we geloven dat als we elke dag een beetje beter worden, deze verbeteringen na verloop van tijd zullen leiden tot positieve impact. Dus als je op zoek bent naar een sportschool die je stimuleert om je beste zelf te zijn, kom dan eens bij ons kijken.

5

ZIJN OLD SCHOOL PIONIERS

Wij zijn er trots op dat wij in onze sportschool pioniers zijn in de fitnessbranche. Wij waren bijvoorbeeld de eersten die Crossfit, Fighting & Fitness onder 1 dak aanboden, en dat doen we nu al meer dan 12 jaar.

6

MAKEN PLEZIER

We geloven dat als je plezier mengt met sport, je het langer volhoudt. Positiviteit is hierbij een sleutelbegrip. Als je een positieve instelling hebt, dan maakt dat alles makkelijker en leuker. Dit betekent niet dat alles altijd gemakkelijk gaat of dat je af en toe geen zin hebt en moe bent, maar positief blijven geeft je de kracht om door te gaan en te blijven genieten van wat je doet.

Naast Endurance bieden wij de volgende lessen aan:

CrossFit en Gymnastics bij Impact Sports Academy te Breda

En verbeter jezelf specifiek bij

WhatsApp ons