fbpx

Endurance

Afwisselende en uitdagende Endurance (conditie) trainingen

De Endurance lessen worden uitgevoerd met een buddy

Wissel je Endurance lessen af met andere kracht en conditie lessen

Endurance training bij Impact te Breda

Endurance of misschien beter bekend als “old skool conditietraining”

Maar wat is Endurance nu eigenlijk dan precies? En is zo’n conditie training niet heel eentonig en saai?

Zeker niet! Onze Endurance trainingen zijn afwisselend en uitdagend omdat Endurance meer is als simpelweg je uithoudingsvermogen vergroten door oneindig op een loopband te rennen. Explosiviteit, coördinatie, spierkracht en lenigheid hebben een belangrijke plaats in het totaal plaatje van Endurance.

Gebruikte energiesystemen

Je lichaam kan op drie manieren energie produceren waarmee je spieren hun werk kunnen doen. Dat is met:

  • ATP; energierijke fosfaten zonder zuurstof.
  • ANAEROOB; met koolhydraten zonder voldoende zuurstof 
  • AEROOB; met koolhydraten of vetten met voldoende zuurstof 

Deze drie metabole energiesystemen spelen een belangrijke rol spelen in de manier waarop je lichaam energie opslaat en verbruikt. Welke van deze drie energiesystemen je gebruikt tijdens de Endurance trainingen is afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning en van de hoeveelheid rust tussen de herhalingen van je workout’. Het trio is meestal naast elkaar actief en sluit elkaars inbreng niet uit. Welke energiebron tijdens je conditietraining domineert, hangt af van de duur van de oefening, en de verhouding tussen kracht en cardio. 

Type oefeningen tijdens een Endurance les

AMRAP: een vorm, waarbij je zoveel mogelijk oefeningen en herhalingen (As Many Reps as Possible) doet binnen de aangegeven tijd. Tijdens een Endurance AMRAP-workout zal de actie-rust verhouding van persoon tot persoon verschillen. Als de opdracht is om aan het begin van elke minuut 30 squat-jumps te doen, dan kan de ene persoon er 20 seconden over doen en zo 40 seconden hersteltijd hebben, terwijl een ander er 45 seconden mee bezig is en slechts 15 seconden beschikbaar heeft om te herstellen.

EMOM: bij deze Endurance trainingsvorm is het de bedoeling dat je binnen een minuut zo snel mogelijk het aangegeven aantal herhalingen van een oefening doet. Lukt dat binnen 60 seconden, dan heb je de resterende tijd van die minuut beschikbaar voor herstel (Every Minute On the Minute).

HIIT:  is een hoog intensieve intervaltraining, waarbij volgens enkele wetenschappelijke studies de conditie van je hart, bloedvaten en longen verbetert, bloedwaarden (zoals bloeddruk, cholesterol) verbeteren. HIIT kan je ook helpen om af te vallen.

Conditie is het fundament voor fysieke ontwikkeling 

Conditie is het fundament voor de verdere fysieke ontwikkeling van het lichaam en er zullen tijdens de Endurance lessen ook geen gebruik worden gemaakt van moeilijke technische oefeningen. De Endurance lessen zijn dus voor iedereen toegankelijk. 

Dus kom naar een Endurance les en breng je conditie op peil!

Een gratis proefles Endurance volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Andere kracht- of conditietrainingen bij Impact

Klik op onderstaande links voor informatie over een aantal van onze andere kracht- of conditietrainingen

HIIT circuittraining

BoksFit bokszaktraining

CrossFit Strength

CrossFit Metcon

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda