fbpx

HIIT circuittraining

HIIT circuittraining: vergroten kracht en uithoudingsvermogen

Verbrand maximaal calorieën tijdens de full body HIIT circuittraining

Voor beginnende sporters en gevorderde atleten: afgestemd op jouw niveau

HIIT circuittraining bij Impact in Breda en Nieuwendijk

Wat zijn HIIT circuittrainingen?

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT circuittraining wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

De intensiteit van de training kan door de coach volledig op jouw fitness niveau afgestemd worden zodat echt iedereen kan instromen van beginner tot gevorderde sporter! 

Volgens diverse wetenschappelijke studies heeft HIIT een waardevolle toevoeging aan een trainingsprogramma. Je wordt er fitter door, de conditie van je hart, bloedvaten en longen verbetert, bloedwaarden (zoals bloeddruk, cholesterol) verbeteren en de HIIT circuittrainingen kunnen je helpen om af te vallen.

HIIT kan volgens deze studies dus dezelfde positieve effecten op je gezondheid hebben als andere vormen van (duur)training. Alleen bereik je met HIIT dezelfde maar vaak ook grotere gezondheidseffecten in een korter tijdsbestek dan de traditionele kracht- en duurtrainingen. 

Is een HIIT Circuittraining iets voor jou?

  • De HIIT circuittraining heeft als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.
  • HIIT bestaat uit een afwisselende workout van een aantal rondes waarbij elke ronde een apart thema heeft, onderdelen zijn o.a, burpees, kettlebells, push ups, battleropes, assault bikes, etc. etc.
  • Een HIIT les kun je op je eigen fitnessniveau uitvoeren en er is altijd een trainer aanwezig om je te coachen
  • HIIT is een fullbody workout waar maximaal calorieën worden verbrand en nog uren daarna!!
  • Een HIIT les is daarnaast ook stressverlagend en gewoon heel veel FUN

Hoe ziet een HIIT Circuittraining er uit?

  • Warming up

Hier gaat de hartslag omhoog en beginnen we de spieren goed op te warmen.

  • Techniek van de week

Elke week staat er een nieuwe techniek op het programma; de ene keer is het een russian kettlebell swing de week erop een floor press, daarna een Turkish getup… Maar centraal staat het uitvoeren van al deze bewegingen met de juiste techniek en intensiteit!!

  • Circuit

In tweetallen gaan we nu verschillende stations te lijf waarbij elk station bestaat uit 2 uitdagende kracht & conditieoefeningen

  • Finisher

Ook een vast en “geliefd” onderdeel. Hier sluiten we standaard de HIIT circuittraining mee, benieuwd wat dat is….? Dan moet je gewoon een keer meedoen…

  • Cooling down

Na een pittige full body HIIT circuittraining is een goede afkoeling en stretching onmisbaar.

Een proefles volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Naast de HIIT circuittrainingen bieden wij nog de volgende lessen aan:

Impact Sports Academy Breda pijler CrossFit

En verbeter jezelf specifiek bij

Impact Sports Academy pijler fitness
Impact Sports Academy pijler Personal Training

Impact Sports Academy te Breda en Nieuwendijk

Werk bij ons aan je algehele fitness, kracht en conditie / zelfverdediging / vechtsporten

WhatsApp locatie Breda