fbpx

Intro cursus: 3 Level Assessments

 • Level Assessments

  Voor een meetbaar verbeterpad en veilig trainen

 • Level Assessments

  Voor een meetbaar verbeterpad en veilig trainen

Bekend raken met de belangrijkste CrossFit movements

Met de assessments kun je je CrossFit prestaties meetbaar maken

Trainen op je eigen level zorgt voor veiliger trainen

Impact Level Assessments @ CrossFit

Nieuwe CrossFit leden

Drie small group personal training assessments

Voordat je mag deelnemen aan de reguliere Crossfit lessen, krijg je eerst drie small group personal training sessies (level assessments) van ongeveer één tot anderhalf uur van de Impact Sports Academy coaches. Deze sessies bereiden je goed voor op wat er in de groepslessen van je gevraagd wordt. De sessies staan in het teken van het aanleren van:

 • Een juiste warming up.
 • Verfijnen van technieken.
 • Opbouw van de programmering
 • Het leren kennen van de belastbaarheid van jouw lichaam (veilig trainen, voorkomen van blessures, etc.).

Aan de hand van deze drie level assessments maken de trainers van Impact Sports Academy een persoonsanalyse waarbij we ook vragen naar eventuele bijzonderheden (blessures, beperkingen, ziekte, medicijngebruik, etc.). Hierdoor weten we wie we voor ons hebben; wie je bent, hoe je beweegt en met welke dingen je tijdens de trainingen rekening mee moeten houden zodat je veilig en optimaal kan trainen. Na afloop van de sessies kunnen we dan ook een goede onderbouwde beoordeling opmaken en je een zogeheten ‘level’ toekennen.

De drie level assessments worden op meerdere tijdstippen per week aangeboden in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Afhankelijk van hoe vaak je kan komen trainen per week zou je de drie sessies al in 1 week gedaan kunnen hebben.

Wil je sneller door de level assessments heen gaan dan kan dit ook één-op-één met een instructeurs in de soort personal training traject. Voor meer informatie hierover kun je ons mailen. Klik HIER om naar onze contactpagina te gaan.

The power of positive impact

Waarom starten nieuwe CrossFit leden met deze drie sessies?

Het aanleren van bewegingen die gevraagd worden in CrossFit zoals: squats, snatches en pull-ups – heeft tijd nodig, net zoals het verbeteren van je mobiliteit, uithoudingsvermogen, snelheid en power. Beginnen zonder een goede basis is een recept voor blessures. We willen dat je voorbereid bent zodat je op een juiste manier beweegt en weet wat je kan (en nog niet kan) zodat je op je eigen niveau op een veilige manier kan trainen tijdens de CrossFit workouts. Ook bereiden deze sessies je goed voor op wat je kunt verwachten in de lessen, zodat je niet in het diepe wordt gegooid.

Het verbeteren van je fitheid is een proces.

Iedereen heeft verschillende sterke en zwakke punten. Sommigen hebben moeite met mobiliteit of stabiliteit en anderen komen naar ons twee maanden na een knie operatie en hebben een speciaal gepersonaliseerd programma nodig. Ook komen er fitte atleten aan de deur met een uitgebreide atletische achtergrond. Het punt is: we hebben allemaal verschillende behoeften als we beginnen met een nieuw kracht en conditie programma zoals CrossFit. Het heeft geen zin om jezelf meteen in het diepe te gooien zonder dat je de belangrijkste bewegingen veilig onder de knie hebt. Door onze unieke assessments krijg je een goed idee over jouw huidige fitness level, de belangrijkste bewegingen en hoe je de bewegingen tijdens een workout kan schalen als je nog niet alles kan. 

Op basis van de assessments krijg je een ‘level’ toegekend

Net als bij vechtsporten waar gewerkt wordt gekleurde banden die het niveau aangeven van een vechtsporter, maken we ook bij fitness/CrossFit een onderscheid naar levels. Op basis van je bewegen, kennis en kunde van oefeningen geven we je na de assessments een bepaald level: geel, blauw, zwart, etc, . Hierbij staat wit voor een starter en zwart voor een gevorderde overall (CrossFit) atleet. Dit ‘level’ advies sluit tevens aan op onze CrossFit WOD programmering die op dezelfde wijze is onderverdeeld.

Kortom een maatwerk advies van waaruit jij jezelf op een veilige en verantwoorde manier verder kan ontwikkelen om het maximale uit jezelf te halen!! Onze CrossFit levels laten namelijk precies zien wat je moet doen om naar een hoger fitness level toe te werken. Waar je krachten en zwaktes zitten en waar je jezelf dus op kan/moet verbeteren om een overall CrossFit atleet te worden.

Instromen in de reguliere lessen, hoe doorontwikkelen?

Maandelijkse meetmomenten

Aan het einde van iedere maand staat een specifiek assessment ingepland die aansluit bij het CrossFit thema van die maand. Deze maandelijkse assessments zijn voor ALLE CrossFit atleten een meetmoment waarmee je kunt zien of je jezelf verbetert hebt sinds je laatste meetmoment.

Level assessments ook toegankelijk voor alle leden

Daarnaast zijn de wekelijkse assessments ook toegankelijk voor bestaande leden die op een specifiek onderdeel willen weten of ze zich verbeterd hebben richting een hoger level.

Drie stappen om jezelf verder te ontwikkelen als atleet

Deze drie stappen zijn:

 1. Assess gaat om het bepalen waar je nu staat.
 2. Address gaat om het werken aan je ontwikkelpunten om jezelf (snel en veilig!) te verbeteren.
 3. Progress geeft de vooruitgang weer.

Stap 1 vindt plaats aan de hand van de wekelijkse LM assessments en de maandelijkse assessments tijdens de lessen. Op basis van de uitkomst kun je zien welke stappen je moet zetten om een level hoger te komen. Deze stappen zijn weergegeven op onze visuele MAP.

Stap 2 gaat dan om het werken aan je ontwikkelpunten tijdens de reguliere WOD’s , de specialty lessen zoals Weightlifting, Strength of Gymnastics of via Personal Training met onze instructeurs.

Stap 3 – je vooruitgang – kun je vervolgens meten door jezelf opnieuw te testen om te zien of je de noodzakelijke stappen hebt gezet richting een hoger level.

WhatsApp locatie Breda