fbpx

MMA

Iedereen kan aan de MMA lessen meedoen. Iedereen traint met elkaar en heeft respect voor elkaar

Meerdere lessen per week. Daarnaast boksen, kickboksen en Submission grappling lessen

Ons doel is om all-round MMA vechters op te leiden op zowel recreatief als wedstrijdniveau

Wat is MMA – Mixed Martial Arts?

MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een multidisciplinaire vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden, zoals grappling, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Het bijzondere aan MMA is dat zowel staand als op de grond gevochten mag worden. MMA als vechtsport is nog constant aan het groeien en zal binnenkort de grootste vechtsport van de wereld zijn.

De wortels van MMA liggen in Griekenland (al in de oudheid), Japan en Brazilië. In 1993 werd in de Verenigde Staten het eerste UFC-evenement georganiseerd. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is tot op heden nog altijd de grootste en bekendste organisatie van de wereld met de beste vechters. Toen de UFC net begon wist nog niemand wat MMA precies was. Vechters specialiseerden zich in één vechtstijl en dat leverde interessante partijen op. Boksers namen het op tegen worstelaars en karateka’s stonden in de ring met jiu jitsu zwartebanders. Tegenwoordig is dat anders en trainen MMA-vechters meerdere stijlen gerelateerd aan staand, clinchen en grond.

Ons doel is om staand, clinch en grond disciplines met elkaar te integreren om all-round MMA vechters op te leiden op zowel recreatief niveau als op wedstrijdniveau.

Kan iedereen met een MMA les meedoen?

Ja, iedereen kan zeker meedoen op zijn/haar eigen niveau. Iedereen traint met elkaar en heeft respect voor elkaar. We zijn allemaal heel normale mensen. De sfeer is altijd goed en de trainingen zijn heel leerzaam, je gaat altijd met een voldaan gevoel weg van de training, de groep is gezellig en staat altijd klaar om je wat bij te leren of tips te geven. Dus heb je nog geen ervaring, maar wil je wel graag beginnen? Schroom niet en meld je aan voor een proefles. De beste manier om te weten of het wat voor je is en of wij als gym bij jou passen is door gewoon een keer mee te doen.

Hoe ziet een les bij Impact er uit?

Een les bestaat altijd uit een aantal elementen. We starten de les met een functionele warming up, gevolgd door de technieken van die dag. We beginnen veelal met een staande techniek en gaan dan via de clinch of een takedown naar de grondtechnieken. We sluiten de les af met wat sparren waarbij we op elkaar letten en met respect voor elkaar en elkaars niveau samen in spelvorm ‘vechten’ om het geleerde in praktijk te brengen.

Hoe vaak kun je MMA trainen bij Impact?

Wij hebben meerdere MMA lessen per  week waar je bij aan kan sluiten. Daarnaast hebben we Submission Grappling, boks- en kickbokslessen die ondersteunend zijn aan het MMA. De lessen waar je aan deel kan nemen zijn:

 • Mixed Martial Arts les (zowel staand als grond)
 • Kickboksen
 • Kickboksen voor beginners
 • Boksen
 • Boksen voor beginners
 • Submission Grappling
 • Sparring (zowel staand als grond)

Wat voor materiaal heb ik nodig voor een les?

Voor een MMA les heb je het volgende nodig

 • Bitje
 • MMA handschoenen met dikke padding
 • Scheenbeschermers
 • Korte broek en shirt

Voor een proefles kun je bij ons MMA handschoenen en scheenbeschermers lenen en heb je vooral een korte broek en shirt nodig.

Een proefles volgen?

Een proefles volgen is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Every champion was once a beginner. So dream big and make a positive impact on your life and the lives of others

The Power of Positive Impact

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym

Impact Sports Academy te Breda en Nieuwendijk

Werk bij ons aan je algehele fitness, kracht en conditie / zelfverdediging / vechtsporten

WhatsApp locatie Breda