HIIT circuittraining

Onze HIIT circuittraining.

Personal Training bij Impact Sports Academy te Breda

Is high intensity circuittraining iets voor jou?

Everybody is fighting something…..

Een HIIT les biedt het beste uit de intensieve functionele kracht en conditie training

HIIT bestaat uit een afwisselende workout van een aantal rondes waarbij elke ronde een apart thema heeft, onderdelen zijn o.a sparbar, burpees, bokszak, aquabag, push ups, battleropes, etc. etc.

Een HIIT les kun je op je eigen fitnessniveau uitvoeren en er is altijd een trainer aanwezig om je te assisteren

HIIT is een fullbody workout waar maximaal calorieën worden verbrand en nog uren daarna!!

Een HIIT les is daarnaast ook stressverlagend en gewoon heel veel FUN☺

Bij HIIT circuittraining doorloop je iedere ronde een ander station welke je kunt uitvoeren op je eigen fitnessniveau en er is altijd een trainer aanwezig om je te assisteren. Bij deze training wordt een full body schema doorlopen, waarbij je meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uitvoert. De HIIT circuittraining heeft als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Onderscheidend aan deze les is dat er getraind wordt met hartslagmeting. Tijdens het trainen kun je je hartslag in de gaten houden op een groot scherm. Dat helpt bij het optimaliseren van je training. Wij zijn hiermee de eerste sportschool in Breda die hartslagmeting toepast om jouw circuit- en bokszaktrainingen te optimaliseren en daarmee jou beter in staat te stellen je doelen te behalen.

Hartslagtraining optimaliseert je inspanningen en zorgt dat elke minuut van je trainingssessie telt waardoor je conditie en prestaties verbeteren.

Hoe ziet een HIIT circuit les er uit?

 • Warming up
  • Hier gaat de hartslag omhoog en beginnen we de spieren goed op te warmen voor de komende ronden.
 • Rondes:
  • Afwisselend zijn er strength & conditioning oefeningen.
 • Abs & Core kwartier
  • Omdat je core super belangrijk is om goed te kunnen functioneren (tijdens werk, privé en sport) en om blessures te voorkomen gaan we er serieus werk van maken om deze spieren strak en sterk te maken.
 • Cooling down
  • Cooling down & stretching. Na een pittige full body workout is een goede afkoeling en stretching onmisbaar.

Lestijden

Proefles

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Uw instructeurs

Joost

Impact Sports Academy FightClub coach Sam

Sam

Hendrik

Tyn

Redenen waarom de HIIT circuittraining iets voor jou is

Spier- en krachtopbouw

Tijdens de warming up, maar zeker bij het afsluiten van de les met een ‘krachtkwartier’ worden standaard een aantal oefeningen uitgevoerd die zorgen voor spier en krachtopbouw. Denk hierbij aan buikspieroefeningen zoals sit-ups & planken, verschillende opdrukoefeningen, versterken van de schouderspieren en oefeningen voor de beenspieren zoals squats. Hierdoor maakt het de bokszaktraining ook een total body work-out. Daarnaast bouw je natuurlijk ook spieren op door het uitoefenen van de combinaties zelf.

Groep motivatie

De meeste mensen pushen zichzelf meer en verder als ze meedoen in een groepsles dan dat ze individueel trainen (wat bij ons ook kan). Bij de HIIT circuittrainingen werken we meestal in koppels en zal je buddy je motiveren om net dat stapje extra te doen. Naast het feit dat dit veel meer motiveert en resultaat geeft, is het ook nog eens gezelliger om samen met anderen met sport bezig te zijn.  Onze HIIT circuittrainingen zijn voor alle niveaus en dus toegankelijk voor iedereen omdat je op je eigen niveau uitvoering geeft aan de technieken. De groepen  bestaan uit ervaren sporters en beginners, vrouwen en mannen, jongeren en ouderen. In onze gym hangt daarbij altijd een gezellige en sportieve sfeer zonder ‘haantjes’ gedrag.

Stress verlagend

Druk, druk, druk. Iedereen die je tegenwoordig spreekt is altijd druk en/of ervaart in meer of mindere mate stress. Wat is er dan lekkerder dan na een zware werkdag je frustraties heerlijk van je af te kunnen trainen! Door je focus op de technieken en de intensiteit van onze trainingen kun je je hoofd even helemaal leeg maken van andere zaken en jezelf weer opladen.

Andere redenen

 • Toegankelijk voor alle niveaus.
 • Bij een HIIT les wordt het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen.
 • Door de hartslagmeting weet je in één oogopslag of je harder of zachter moet werken om in je optimale vetverbrandingszone te komen of te blijven.
 • Je verbrandt maximaal calorieën tijdens de workout en nog uren daarna!
 • De training is voor veel mensen een toegankelijke manier van trainen, omdat deze training geen strikt instapniveau heeft.

Trainen met hartslagmeters

Wat is een hartslagmeter en hoe werken we er mee tijdens de HIIT les?

Bij deze les werken we met een band (van het bekende merk Polar) om de bovenarm die continu de hartslag registreert en deze gegevens doorstuurt naar het scherm en naar je persoonlijke Polar account.

Tijdens het sporten gebeurt er van alles in het lichaam. Je gaat zweten, krijgt het warm en je ademhaling verandert. Ook gaat je hartslag omhoog. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de inspanning, hoe hoger de hartslag wordt. De hartslagmeter kan dus aangeven hoe intensief er getraind wordt. Door te trainen op hartslag kun je de intensiteit van je training goed bewaken. Hierdoor train je niet TE intensief, maar zeker ook niet TE licht. Je kan dus met behulp van de hartslagmeting elke training optimaal maken.

Heb je zelf al een hartslagmeter van Polar dan kun je die waarschijnlijk ook koppelen aan ons systeem.

Hartslagzones

Door je hartslag te meten, kun je dus de intensiteit van je training meten. Zo kun je optimaal aan je trainingsdoel werken. Dit doen mensen meestal door in een bepaalde hartslagzone te trainen. Deze hartslagzones worden uitgedrukt in een percentage van de maximale hartslag. Je maximale hartslag kun je grofweg berekenen aan de hand van de volgende vuistregel: 220 -/- je leeftijd = maximale hartslag.

Wanneer je je hartslag meet, weet je zeker dat je op het juiste intensiteitsniveau traint. Train slimmer – gebruik je tijd effectief !!

Het gebied tussen 50% en 100% van je maximale hartslag wordt verdeeld in vijf hartslagzones. Door je hartslag binnen de grenzen van een bepaalde hartslagzone te houden, kun je gemakkelijk het intensiteitsniveau van je training controleren. Elke hartslagzone heeft zijn eigen voordelen. Heb je bepaalde doelen die je wilt realiseren met je training, laat het ons dan weten.

HartslagzoneWat verbetert er en hoe voel je je?
Hartslagzone 1 -zeer licht: 5–60% van de maximale hartslagTrainen in zone 1 verbetert je algemene gezondheid en helpt je om te herstellen van meer intense training. Het voelt erg makkelijk. Je zou wel uren door kunnen gaan.
Hartslagzone 2 – licht: 60-70% van de maximale hartslagTrainen in zone 2 bevordert je algemene uithoudingsvermogen: het verbetert het vermogen van je lichaam om vet als energiebron te gebruiken. Met andere woorden om vet te verbranden. De training voelt nog comfortabel en gemakkelijk. Je zou wel uren door kunnen gaan.
Hartslagzone 3 – matig: 70-80% van de maximale hartslagTrainen in zone 3 verbetert je aerobe conditie. In zone 3 begint zich melkzuur op te hopen in je bloedbaan, maar je lichaam kan het opnieuw gebruiken als energie, waardoor dit geen effect heeft op je prestaties. Je begint in deze zone dieper te ademen en je voelt een matige inspanning.
Hartslagzone 4 – zwaar: 80-90% van de maximale hartslagTrainen in zone 4 verbetert het uithoudingsvermogen qua snelheid en je lichaam gebruikt meer koolhydraten als bron van energie. Je lichaam kan ook beter omgaan met hogere hoeveelheden melkzuur in je bloed.
Hartslagzone 5 – zeer zwaar: 90-100% van de maximale hartslagTrainen in zone 5 verbetert je topprestaties. Er hoopt zich heel veel melkzuur op en je zult niet meer lang door kunnen trainen. Het voelt zeer vermoeiend voor zowel je spieren als je ademhaling.
CrossFit en Gymnastics bij Impact Sports Academy te Breda

En verbeter jezelf specifiek bij

The power of positive impact

Twijfel je over een proefles?

We begrijpen dat je misschien twijfelt om je op te geven voor een proefles. Als je een beginner bent of lang niet gesport hebt, weten we dat het ontmoedigend kan zijn om de eerste stap te zetten.

Maar weet dat ons team er alles aan zal doen om je een warm welkom te heten en je te motiveren vanaf het begin. 

En, als je het nog niet zeker weet,

kun je hieronder lezen waar wij bekend om staan.

1

WIJ MAKEN IMPACT

Of het nu gaat om afvallen, spieren kweken, vechtsport of gewoon strakker en fitter worden, wij zullen er zijn om onze leden bij elke stap te ondersteunen.

2

TEAMWORK

In onze sportschool hechten we veel waarde aan teamwork omdat we geloven dat het een positieve impact heeft. Dit is belangrijk voor ons omdat het onze leden gemotiveerd houdt.

3

POSITIEVE COMMUNITY

Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je alsof je deel uitmaakt van een warme familie. Iedereen, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau, wordt met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme behandeld door de ervaren trainers en mede sporters.

4

CREËREN HELDEN

Omdat we geloven dat als we elke dag een beetje beter worden, deze verbeteringen na verloop van tijd zullen leiden tot positieve impact. Dus als je op zoek bent naar een sportschool die je stimuleert om je beste zelf te zijn, kom dan eens bij ons kijken.

5

ZIJN OLD SCHOOL PIONIERS

Wij zijn er trots op dat wij in onze sportschool pioniers zijn in de fitnessbranche. Wij waren bijvoorbeeld de eersten die Crossfit, Fighting & Fitness onder 1 dak aanboden, en dat doen we nu al meer dan 12 jaar.

6

MAKEN PLEZIER

We geloven dat als je plezier mengt met sport, je het langer volhoudt. Positiviteit is hierbij een sleutelbegrip. Als je een positieve instelling hebt, dan maakt dat alles makkelijker en leuker. Dit betekent niet dat alles altijd gemakkelijk gaat of dat je af en toe geen zin hebt en moe bent, maar positief blijven geeft je de kracht om door te gaan en te blijven genieten van wat je doet.

WhatsApp ons