CrossFit

CrossFit bij Impact Sports Academy te Breda

Indien u behoefte heeft aan echte fitnessresultaten !

CrossFit zorgt ervoor dat je supersnel super fit raakt en is gebaseerd op de wetenschappelijke techniek van High Intensity Interval Training, met piek- en herstelmomenten die je tot het uiterste drijven. Het combineert het beste van verschillende sporten en is daardoor zeer divers en compleet. Daardoor wordt een sessie nooit saai. Omdat je je concentreert op veel verschillende vormen van sport, voorkom je dat je je eenzijdig ontwikkelt. Een sessie geeft je in slechts 60 minuten een full body workout! De kern ingrediënten van een sessie: Vetverbranding, Kracht en Conditie.

“Met CrossFit laat je geen machines bewegen, maar beweeg je jezelf !”

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie is je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbells, kettlebells, tractorbanden, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Iedere workout begint met een warming-up. Doel hiervan is de spieren op te warmen zodat deze in staat worden gebracht om een maximale prestatie te kunnen leveren zonder dat ze beschadigen. Na de warming-up volgt de uitleg van de bewegingen en oefeningen. Na de technische uitleg volgt het intensieve deel van de sessie, namelijk de “Workout of the Day”. Deze is dagelijks anders. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.

Welke resultaten kun je verwachten?

We hebben een duidelijke focus op team training. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat high intensity interval training de resultaten levert die de resultaten van conventionele training overschrijden.

De training:

  • zorgt dat je snel fit wordt.
  • zorgt dat je harder werkt en het langer volhoudt.
  • zorgt dat jij het lichaam krijgt dat je wilt.
  • zorgt dat je ook uren na de training nog calorieën verbrandt.
  • is de snelste manier om vet te verbranden, met behoud van spiermassa.

“De trainingen zijn intensief, maar iedere deelnemer traint op zijn eigen niveau. Je hele lichaam wordt getraind waardoor de resultaten snel te zien zullen zijn.”

Is het voor iedereen?

Ja, het is voor iedereen. Ongeacht je fysieke en conditionele gesteldheid of leeftijd !! Iedereen werken aan een gezond lichaam. Kom eens meedoen, je kunt zo instappen en de oefeningen volledig op je eigen niveau uitvoeren.

Geschiedenis

CrossFit is in de jaren ’90 bedacht door de twee oud gymnasten Greg en Lauren Glassman. In 1996 werd door hun de eerste  Box geopend te Santa Cruz. Met de door hun bedachte trainingsmethode werd onder meer de politie van Santa Cruz getraind alsmede mariniers, soldaten en brandweer. Daarna kwam de trainingsmethode onder de aandacht van Amerikaanse sportinstructeurs. Omstreeks 2005 waren er al zo’n tientallen boxen in Amerika. Er werd tevens een concept bedacht waarbij CrossFitters konden deelnemen aan een ‘fitste man/vrouw van de wereld’ evenement. Dit werden in 2007 de eerste CrossFit Games. In de jaren na 2005 begon het aantal Boxen wereldwijd snel te stijgen. In 2010 waren er al ruim 1500 officiële Boxen wereldwijd. Ook de CrossFit Games werden met het jaar een groter succes. Inmiddels kennen de Games voorrondes, The Open en The Regionals genaamd, en is het aantal deelnemers gegroeid van 126 deelnemers in 2005 naar 120.000 (in 2013).

Het aantal liefhebbers en CrossFit Boxen blijft nog altijd stijgen en deze trainingsmethode is dan ook niet meer weg te denken uit de sportwereld.

CrossFit bij Impact Sports Academy te Breda

Bij Impact Sports Academy kunt u op alle dagen van de week de CrossFit lessen volgen.Klik HIER voor het lesrooster. 

Tarieven / abonnementsvormen

Wij hanteren een aantal CrossFit abonnementen, namelijk een Basic, Standard en een Premium abonnement. Het verschil tussen de drie abonnementen zit ‘m in het aantal keer trainen per maand. Basic is 5x per maand, Standard is 17x per maand en Premium is onbeperkt. Klik HIER voor meer informatie over de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.

Recensies van onze leden

Super sportschool! Ik ga er altijd met ontzettend veel plezier naar toe. Van sporten als verplichting naar sporten als hobby gegaan, mede door de fijne sfeer bij Impact (Laura)

Goede sportschool. Geen poespas, spartaans ingericht, puur efficiënt trainen. Sfeer is top. (Anno)

Professionals die weten waar ze over praten en dit op de juiste manier overbrengen in een ongedwongen sfeer! (Wesley)

Toffe club mensen, goede uitleg en gevarieerde trainingen, er heerst echt een “wij” gevoel. (Stefan)

Fijne sfeer, geen poeha maar wel aanpakken. (Martijn)