Krav Maga

Krav Maga te Breda en Tilburg @ Impact Sports Academy

Krav Maga: wat is het?

Krav Maga is geen traditionele martial art. Geen katas. Geen rituelen. Puur een zelfverdedigingssysteem waarbij alles is toegestaan. Belangrijkste uitgangspunt: “Don’t get hurt”

Een zelfverdedigingssysteem

Krav Maga (spreek uit als KRAHV muh-GAH, wat in het Hebreeuws “contact gevecht” betekent) is een simpel, agressief, makkelijk te leren en gemakkelijk te onthouden zelfverdedigingssysteem. Het systeem is ontwikkeld in Israël in een vijandige omgeving waarbij het voor de Israelische soldaten niet mogelijk was veel tijd te steken in het leren van zelfverdedigingstechnieken. Het zelfverdedigingssysteem is niet mooi om te zien. Het heeft geen elegante bewegingen en sluit waarschijnlijk niet aan bij het idee dat de meeste mensen hebben van een vechtkunst zoals Kung Fu, Tai Chi of Judo.

Simpel en agressief

Het gaat puur en alleen om simpele en agressieve bewegingen die gericht zijn op zelfverdediging. In tegenstelling tot veel andere systemen is het vooral een overlevingssysteem waarbij het gaat om de persoonlijke veiligheid. Het is een moderne zelfverdedigingsmethode welke ontworpen is om gebruikt te worden tegen één of meerdere ongewapende of gewapende aanvallers. Binnen deze zelfverdedigingstechniek bestaan dan ook geen kata’s of vormen, regels of vastgestelde combinaties voor specifieke aanvallen.

Een geïntegreerd systeem

De training is vooral gericht op het aanleren van simpele zelfverdedigings-technieken die gebaseerd zijn op de natuurlijke reacties van het menselijk lichaam. Het is een geïntegreerd systeem. Dit betekent dat geleerde technieken toepasbaar zijn in meer dan een situatie, waardoor het mogelijk is een beperkt aantal technieken te leren die werken tegen veel verschillende aanvallen.

Bij de training ligt de nadruk daarom ook meer op de principes van het systeem dan op de technieken. Dit omdat geen twee aanvallen ooit hetzelfde zullen zijn. Ook mensen zijn niet gelijk (groot/klein, dik/dun, zwaar/licht, man/vrouw e.d.). Daarnaast zal iemand die geconfronteerd wordt met een bedreiging de ene dag anders reageren dan de andere dag.

“Krav Maga. So one may walk in peace” 

Waarom Krav Maga trainen bij Impact Sports Academy in Breda

Ten eerste: onze manier van trainen!

Het gaat om jouw veiligheid. Dat betekent in onze visie dat we zo reëel als mogelijk moeten trainen, dus met steeds meer weerstand en verrassingselementen onder diverse omstandigheden waarbij en agressiviteit, tactiek en doorzettingsvermogen van levensbelang zijn. Hoe je traint is hoe je je op straat wel of niet kunt verdedigen. We willen niet dat je met een vals gevoel van veiligheid de sportschool uit loopt. Bij Impact staat OVERLEVEN dan ook centraal.

Ten tweede: de continue check op de werking van de technieken in de praktijk.

Natuurlijk zegt iedere bond/school dat. Als je echter goed kijkt naar het curriculum (geheel van technieken) van sommige bonden dan staan daar ook technieken in waar we in de praktijk weinig aan hebben. Waarom deze dan toch trainen? Omdat deze nu eenmaal in het curriculum zitten? Onzin zeggen wij, het gaat er om of de techniek werkt op het moment dat je jezelf in een noodsituatie bevindt. Geen mooie verhalen, maar praktijk. Dat is wat telt!

Wie geeft de Krav Maga les:

Hier zijn we echt heel trots op, niemand minder dan een van de meest vooraanstaande Krav Maga experts van Europa….Ernie van Gorp.

Achtergrond hoofdinstructeur Ernie van Gorp

Ernie heeft verschillende expert levels van diverse Krav Maga bonden (eikm, worldwide, alliance) en is als een van de zeer weinige niet Israëlische Krav Maga experts in het bezit van een instructeursdiploma van het prestigieuze Wingate Institute te Israel(waar Imi zelf zijn eerste Krav Maga cursus heeft gegeven). Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring als onderofficier in een elite eenheid van defensie, meer dan 10 jaar gewerkt als portier bij diverse bars en nachtclubs en de laatste 10 jaar gewerkt als inspecteur bij de politie gewerkt met als afsluitende functie het regionaal en landelijk adviseren en trainen van politieambtenaren in het gebruik en omgaan met geweld.

Tevens hoofdinstructeur Krav Maga bond IKMO

Daarnaast is Ernie van Gorp hoofdinstructeur van de IKMO (Impact Krav Maga Organization) waarbij meerdere Krav Maga scholen zijn aangesloten.

Ernie en zijn team gaan elk jaar naar Israel om te trainen om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Krav Maga te Breda en Tilburg @ Impact Sports Academy

Trainen in Breda bij Impact Sports Academy

Bij Impact Sports Academy kunt u meerdere dagen per week de Krav Maga lessen volgen. Zie onderstaand voor het lesrooster.

Lestijden en lesrooster Krav Maga, StrikeFit, Kickboxing Workout en FightFit, Boksen, Braziliaans Jiu Jitsu, Grappling en MMA

Alleen voor de StrikeFit Bokszaktraining, Kickboxing Workout en FightFit is reserveren verplicht!

madiwodovrzazo
7:00
8:00
9:00
9:30
10:00
10:15
18:00
18:30
19:00
19:15
19:30
20:00
20:15
20:30

.

Tarieven / abonnementsvormen

Wij hanteren een aantal abonnementen, verdeeld over een tweetal soorten lidmaatschappen (Fitness gerelateerd of Fight Club gerelateerd). De abonnementen bij Fight Club hebben vooral te maken met welke vechtsporten je wilt beoefenen. Klik HIER voor meer informatie over de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.

Een keer meedoen met een Krav Maga les?

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van één van de door ons aangeboden sporten kunt u uiteraard lang komen en kijken, maar u kunt ook gewoon een proefles volgen. Geen betere manier om er achter te komen of de desbetreffende sport iets voor u is dan om gewoon mee te trainen. We willen u wel verzoeken om van te voren – via de mail of via onderstaand proeflesformulier – aan te geven dat u een proefles wilt komen volgen. Dit zodat we de instructeur op de hoogte kunnen brengen dat hij iemand voor een proefles kan verwachten.

Dus wilt u een keer een proefles volgen, dan willen wij u vragen om dit ons kenbaar te maken via onderstaand proeflesformulier.  Dan kijken wij of er voor die specifieke les nog plaats is en kunnen we een plaats in de les voor je reserveren (indien reserveren noodzakelijk is).

Proefles aanvragen

Via dit formulier is een proefles bij Impact Sports Academy aan te vragen.
 • Hier kunt u aangeven voor welke les u een proefles wilt volgen. U kunt meerdere lessen selecteren.
 • Hier kunt u aangeven op welke dag(en) u een proefles wilt volgen. Niet alle lessen worden iedere dag gegeven. Check dus ons lesrooster om te zien wanneer een les gegeven wordt.
 • :
  Hier kunt u eventueel een voorkeur voor een tijdstip aangeven. Voor zover dat mogelijk is zullen we dat proberen aan te houden voor uw proefles. Graag 24-uurs notatie gebruiken (20.00 uur is acht uur 's avonds).
 • Heeft u nog een specifieke vraag of opmerking, dan kunt u die hier plaatsen.

.

Bevriende KM scholen

Recensies van onze leden

Super sportschool! Ik ga er altijd met ontzettend veel plezier naar toe. Van sporten als verplichting naar sporten als hobby gegaan, mede door de fijne sfeer bij Impact (Laura)

Goede sportschool. Geen poespas, spartaans ingericht, puur efficiënt trainen. Sfeer is top. (Anno)

Professionals die weten waar ze over praten en dit op de juiste manier overbrengen in een ongedwongen sfeer! (Wesley)

Toffe club mensen, goede uitleg en gevarieerde trainingen, er heerst echt een “wij” gevoel. (Stefan)

Fijne sfeer, geen poeha maar wel aanpakken. (Martijn)

Aanvullende info over geschiedenis en de principes van Krav Maga

De grondlegger

De grondlegger, Imi (Imrich) Sde-Or (Lichtenfeld), werd geboren in 1910 te Boedapest. Hij groeide op in Bratislava binnen een gezin waar sport en menselijkheid belangrijke waarden waren. Als kind kreeg Imi les van zijn vader in verschillende sporten. Aangespoord door zijn vader, blonk Imi uit in vele disciplines, zoals zwemmen, turnen, worstelen en boksen. In 1928 werd Imi nationaal kampioen boksen. In het daaropvolgende decennium richtte Imi zich voornamelijk op worstelen, zowel als deelnemer en als trainer. Imi werd gezien als een van de beste Europese worstelaars.

Gewelddadige confrontaties jaren ’30

Midden jaren dertig begon het leven in Bratislava te veranderen. Het fascisme begon de kop op te steken. Binnen de joodse gemeenschap maakte Imi deel uit van een groep Joodse jongens die zich bekwaamd hadden in boksen, worstelen of gewichtsheffen. Deze groep probeerde de antisemitische bendes buiten de Joodse wijk te houden. Tussen 1936 en 1940 kreeg Imi daardoor vaak te maken met gewelddadige confrontaties en straatgevechten. Het zijn vooral deze veelvuldige incidenten geweest die Imi in staat hebben gesteld om in een later stadium de zelfverdedigingstechnieken te ontwikkelen die we nu als Krav Maga kennen.

Israel Defense Forces (IDF)

Net voordat de fascisten de macht verkregen verliet Imi in 1940 zijn huis, familie en vrienden en ging aan boord van een schip met als bestemming Palestina. Na diverse omzwervingen en een actieve rol gedurende de tweede wereldoorlog kreeg Imi toestemming zich in Palestina te vestigen. In die tijd (1942) dienden vele vrienden van Imi in de Hagana beweging. Dit was de militaire organisatie waaruit later de IDF (Israel Defense Forces) is ontstaan.

In 1944 begon Imi met de opleiding van de Israelische manschappen. Hierbij werd de nadruk gelegd op lichamelijke conditie, zwemmen, het kunnen gebruiken van een mes en de verdediging tegen de aanval met een mes. Meerdere elite-eenheden en de politiemacht werden door Imi opgeleid. Imi heeft ongeveer twintig jaar in de IDF gediend en heeft in die tijd de technieken voor zelfverdediging verder ontwikkeld en verfijnd.

Krav Maga voor burgers

Na uit actieve dienst te zijn teruggetreden paste Imi het Krav Maga aan, zodat naast soldaten ook burgers er gebruik van konden maken. Om zijn methode te verspreiden werden door Imi een tweetal scholen gesticht. Een in Tel Aviv en een in Netanya (zijn woonplaats). Gedurende die tijd bleef Imi nog wel aan als adviseur en instructeur van de IDF en andere Israelische veiligheidsdiensten. In 1972 werd de eerste civiele cursus voor instructeurs gestart in het Wingate Institute of Sport and Physical Education. Sindsdien heeft deze zelfverdedigingsmethode zich verspreid over de hele wereld. In 1978 stichten Imi en enkele van zijn volgelingen de Israeli Krav Maga Association (IKMA), die tot doel heeft Krav Maga in heel Israel en daarbuiten te verspreiden.

Imi Lichtenfeld overleed in januari 1998.

Principes van het Krav Maga
 1. Raak niet gewond
 2. Train vanuit een nadelige positie
 3. Neutraliseer het onmiddellijke gevaar
 4. Gebruik de natuurlijke reacties van het lichaam
 5. Ga effectief om met secundaire gevaren
 6. Plaats een tegenaanval zo snel mogelijk
 7. Richt de tegenaanval op kwetsbare lichaamsdelen
 8. Pas de tegenaanval aan op de omgeving
 9. Mindset: geef nooit op
 10. Breng jezelf in veiligheid
 11. Doe nooit meer dan noodzakelijk is

Krav Maga breda

Impact Krav Maga Organization (IKMO)

Impact Sports Academy is aangesloten bij de Impact Krav Maga Organization. Deze organisatie is een samenwerkingsverband van verschillende Krav Maga scholen die allemaal eenzelfde filosofie hebben met betrekking tot het Krav Maga.

Ten eerste: de manier van trainen!

Het gaat om jouw veiligheid. Dat betekent in de visie van de Impact Krav Maga Organization dat we zo reëel als mogelijk moeten trainen, dus met steeds meer weerstand en verrassingselementen onder diverse omstandigheden waarbij en agressiviteit, tactiek en doorzettingsvermogen van levensbelang zijn. Hoe je traint is hoe je je op straat wel of niet kunt verdedigen. We willen niet dat je met een vals gevoel van veiligheid de sportschool uit loopt. Bij de IKMO staat OVERLEVEN dan ook centraal.

Ten tweede: de continue check op de werking van de technieken in de praktijk.

Natuurlijk zegt iedere bond/school dat. Als je echter goed kijkt naar het curriculum (geheel van technieken) van sommige bonden dan staan daar ook technieken in waar we in de praktijk weinig aan hebben. Waarom deze dan toch trainen? Omdat deze nu eenmaal in het curriculum zitten? Onzin zeggen wij, het gaat er om of de techniek werkt op het moment dat je jezelf in een noodsituatie bevindt. Geen mooie verhalen, maar praktijk. Dat is wat telt!

Website en Facebook pagina van de IKMO

Je kan de activiteiten van de IKMO volgen via Facebook, Instagram en hun website. Klik HIER om naar de Facebook pagina van de IKMO te gaan.

De website van de IKMO is HIER te vinden.