fbpx

Submission grappling

Wij zijn aangesloten bij Andyconda Luta Livre

Jaarlijks organiseren we meerdere Submission Grappling wedstrijden

Naast Grappling bieden we ook: boksen, kickboksen en MMA

Submission Grappling lessen bij Impact in Breda

Wat is Submission Grappling?

Submission Grappling heeft als doel je tegenstander te laten opgeven (tappen) in een gevecht, sparring of wedstrijd met behulp van verschillende klemmen en verwurgingen óf om de wedstrijd op punten te winnen. Hierbij worden er technieken toegepast om iemands positie te verbeteren ten opzichte van de tegenstander en eventueel de tegenstander te laten “tappen” (opgeven) door een “lock” (klem) of “choke” (wurging). Stoten en trappen zijn in Submission Grappling niet toegestaan, wel vrijwel alles wat betreft het gebruik van grond- en controletechnieken en dat maakt het een van de meest complete in zijn soort. In principe is Submission Grappling een blend van Luta Livre, Braziliaans Jiu Jitsu, worstelen, judo, sambo e.d.

ANDYCONDA LUTA LIVRE bij Impact Sports Academy te Breda

Bij Impact zijn wij aangesloten bij Andyconda Luta Livre en wij hanteren dan ook het bandensysteem wat daar aan gekoppeld is. Elk jaar wordt er een promotie dag georganiseerd om te kijken wat je progressie is geweest de afgelopen tijd en wie weet wordt jij wel gepromoveerd naar een hogere band! Check voor meer info over Luta Livre: www.andyconda.de

HOE ZIET EEN SUBMISSION GRAPPLING LES ER UIT BIJ IMPACT?

De lessen beginnen met een functionele warming up en ‘drills’. Drills zijn sets waarbij men herhalingen uitvoert van grappling gerelateerde bewegingen. Daarna worden er technieken gedemonstreerd, zowel staand als op de grond, die beoefend worden om ze te ”perfectioneren”. Aan het einde van iedere les wordt er gespard (rollen) waarbij de geleerde technieken in de praktijk gebracht kunnen worden.

KAN IEDEREEN MEEDOEN MET DE SUBMISSION GRAPPLING LESSEN?

Ja, iedereen kan zeker meedoen. Iedereen traint met elkaar. Juist door met sterkere tegenstanders te trainen, ervaar je wat Submission Grappling inhoud en wat het voor je kan betekenen. Sparring (‘rollen’) is een belangrijke pijler in de training. Zonder sparren kun je nooit een goede grappler worden. Het is ook tijdens het sparren dat je snel leert wat je sterke en zwakke kanten zijn. Het maakt niet uit hoe goed je de technieken beheerst, als je ze tijdens het sparren niet kan toepassen houdt het eigenlijk op. Dit is waar de kracht ligt van Submission Grappling. Je toetst continu de theorie aan de praktijk.

WAT HEB JE NODIG BIJ EEN SUBMISSION GRAPPLING TRAINING?

  • Korte/lange trainingsbroek of compression pants (legging/broekje)
  • T-shirt of rashguard
  • Handdoek (voor tijdens de training)
  • Drinken
  • Eventueel een tok
  • Eventueel een bitje
  • Eventueel kniebeschermers

Deel nemen aan wedstrijden?

Wil je meedoen met Submission Grappling wedstrijden?

Geen probleem, wij organiseren elk kwartaal een nationale Submission Grappling wedstrijd: de IMPACT SUBBATTLE. Daarnaast worden er in Nederland meer dan voldoende Grappling wedstrijden georganiseerd (klein en groot) waar je zowel met veel als weinig ervaring aan mee kan doen. Leuk om aan deel te nemen en nog leuker om dit met een groep vanuit onze gym gezamenlijk te doen.

The power of positive impact

Een proefles volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

De instructeurs

Allard de Heer
Allard de Heer
24/11/2023
Most luxery CrossFit Gym in Breda with a great community💪💪
Manon vanGorp
Manon vanGorp
23/11/2023
Fijne sportschool, ruime keuze, gezellig sfeer en een leuke bar met drankjes en goede koffie
freek olivier
freek olivier
01/11/2023
Hele fijne club met vriendelijke behulpzame instructeurs! Van fitness tot CrossFit tot vechtsporten op een erg mooie gloednieuwe locatie! Lessen worden met erg goede begeleiding gegeven waardoor je het beste uit je workout kunt halen! Werkt met een fijne app waarmee je je gemakkelijk kan inschrijven voor lessen. Eerste keren was het ook fijn en gemakkelijk om een proefles in te plannen.
WhatsApp ons