fbpx

Submission grappling

Wij zijn aangesloten bij Andyconda Luta Livre

Jaarlijks organiseren we meerdere Submission Grappling wedstrijden

Naast Grappling bieden we ook: boksen, kickboksen en MMA

Submission Grappling lessen bij Impact in Breda en Nieuwendijk

Wat is Submission Grappling?

Submission Grappling heeft als doel je tegenstander te laten opgeven (tappen) in een gevecht, sparring of wedstrijd met behulp van verschillende klemmen en verwurgingen óf om de wedstrijd op punten te winnen. Hierbij worden er technieken toegepast om iemands positie te verbeteren ten opzichte van de tegenstander en eventueel de tegenstander te laten “tappen” (opgeven) door een “lock” (klem) of “choke” (wurging). Stoten en trappen zijn in Submission Grappling niet toegestaan, wel vrijwel alles wat betreft het gebruik van grond- en controletechnieken en dat maakt het een van de meest complete in zijn soort. In principe is Submission Grappling een blend van Luta Livre, Braziliaans Jiu Jitsu, worstelen, judo, sambo e.d.

ANDYCONDA LUTA LIVRE bij Impact Sports Academy te Breda

Bij Impact zijn wij aangesloten bij Andyconda Luta Livre en wij hanteren dan ook het bandensysteem wat daar aan gekoppeld is. Elk jaar wordt er een promotie dag georganiseerd om te kijken wat je progressie is geweest de afgelopen tijd en wie weet wordt jij wel gepromoveerd naar een hogere band! Check voor meer info over Luta Livre: www.andyconda.de

HOE ZIET EEN SUBMISSION GRAPPLING LES ER UIT BIJ IMPACT?

De lessen beginnen met een functionele warming up en ‘drills’. Drills zijn sets waarbij men herhalingen uitvoert van grappling gerelateerde bewegingen. Daarna worden er technieken gedemonstreerd, zowel staand als op de grond, die beoefend worden om ze te ”perfectioneren”. Aan het einde van iedere les wordt er gespard (rollen) waarbij de geleerde technieken in de praktijk gebracht kunnen worden.

KAN IEDEREEN MEEDOEN MET DE SUBMISSION GRAPPLING LESSEN?

Ja, iedereen kan zeker meedoen. Iedereen traint met elkaar. Juist door met sterkere tegenstanders te trainen, ervaar je wat Submission Grappling inhoud en wat het voor je kan betekenen. Sparring (‘rollen’) is een belangrijke pijler in de training. Zonder sparren kun je nooit een goede grappler worden. Het is ook tijdens het sparren dat je snel leert wat je sterke en zwakke kanten zijn. Het maakt niet uit hoe goed je de technieken beheerst, als je ze tijdens het sparren niet kan toepassen houdt het eigenlijk op. Dit is waar de kracht ligt van Submission Grappling. Je toetst continu de theorie aan de praktijk.

WAT HEB JE NODIG BIJ EEN SUBMISSION GRAPPLING TRAINING?

  • Korte/lange trainingsbroek of compression pants (legging/broekje)
  • T-shirt of rashguard
  • Handdoek (voor tijdens de training)
  • Drinken
  • Eventueel een tok
  • Eventueel een bitje
  • Eventueel kniebeschermers

Deel nemen aan wedstrijden?

Wil je meedoen met Submission Grappling wedstrijden?

Geen probleem, wij organiseren elk kwartaal een nationale Submission Grappling wedstrijd: de IMPACT SUBBATTLE. Daarnaast worden er in Nederland meer dan voldoende Grappling wedstrijden georganiseerd (klein en groot) waar je zowel met veel als weinig ervaring aan mee kan doen. Leuk om aan deel te nemen en nog leuker om dit met een groep vanuit onze gym gezamenlijk te doen.

Een proefles volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

The power of positive impact

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym

WhatsApp locatie Breda