Weightlifting

Weightlifting.

Breda CrossFit olympisch gewichtheffen bij Impact Sports Academy te Breda

Wat is Weightlifting?

Weightlifting ofwel olympisch gewichtheffen is een olympische sport waarbij iemand een halter met een zo zwaar mogelijk gewicht in één keer (trekken of wel ‘snatch’) of met een tussenstop bij de schouders (stoten ofwel ‘clean and jerk’) boven het hoofd tilt. Weightlifting is een moeilijke sport waarbij het gaat om techniek, snelheid, kracht, beheersing, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, explosiviteit en conditie. Vandaag de dag zien we dat topsporters uit verschillende disciplines ook aandacht besteden aan het gewichtheffen als onderdeel van hun trainingen vanwege deze aspecten.

Techniek, snelheid, kracht, beheersing, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, explosiviteit en conditie.

De trainers van Impact Sports Academy hebben zelf in de top van het weightlifting in Nederland meegedraaid of hebben het geleerd van deze toppers. Wij zijn absoluut in staat om je kennis te laten maken met deze boeiende sport en daarbij te zorgen dat je jezelf continu verbeterd met betrekking tot de steeds technischer wordende deelbewegingen van het gewichtheffen. Maak kennis met deze boeiende sport en ervaar welke fysieke voordelen het oplevert (eventueel in relatie tot je eigen sportdiscipline).

CrossFit en Strength & Conditioning sporters die hun vaardigheden op gewichtheffen willen verbeteren kunnen bij de Weightlifting trainingen terecht voor training en bijscholing m.b.t. de technieken. Het gewichtheffen is bij CrossFit het moeilijkste en meest blessure gevoelige gedeelte van de WOD’s. Helemaal omdat de WOD’s een wedstrijdelement hebben op tijd en/of aantal herhalingen en dat juist vaak ten koste gaat van de technische uitvoering.

CrossFit olympisch gewichtheffen bij Impact Sports Academy te Breda

Lestijden

De instructeurs

Arif

David

Thomas

Chantal

WhatsApp ons