fbpx

Weightlifting

Wissel Weightlifting af met andere lessen

Trainen bij Impact met het beste materiaal

Aanpassen abonnement is altijd mogelijk

Weightlifting

Wat is Weightlifting?

Weightlifting ofwel olympisch gewichtheffen is een olympische sport waarbij iemand een halter met een zo zwaar mogelijk gewicht in één keer (trekken of wel ‘snatch’) of met een tussenstop bij de schouders (stoten ofwel ‘clean and jerk’) boven het hoofd tilt. Weightlifting is een moeilijke sport waarbij het gaat om techniek, snelheid, kracht, beheersing, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, explosiviteit en conditie. Vandaag de dag zien we dat topsporters uit verschillende disciplines ook aandacht besteden aan het gewichtheffen als onderdeel van hun trainingen vanwege deze aspecten.

Techniek, snelheid, kracht, beheersing, coördinatie, flexibiliteit, behendigheid, explosiviteit en conditie.

De trainers van Impact Sports Academy hebben zelf in de top van het weightlifting in Nederland meegedraaid of hebben het geleerd van deze toppers. Wij zijn absoluut in staat om je kennis te laten maken met deze boeiende sport en daarbij te zorgen dat je jezelf continu verbeterd met betrekking tot de steeds technischer wordende deelbewegingen van het gewichtheffen. Maak kennis met deze boeiende sport en ervaar welke fysieke voordelen het oplevert (eventueel in relatie tot je eigen sportdiscipline).

CrossFit en Strength & Conditioning sporters die hun vaardigheden op gewichtheffen willen verbeteren kunnen bij de Weightlifting trainingen terecht voor training en bijscholing m.b.t. de technieken. Het gewichtheffen is bij CrossFit het moeilijkste en meest blessure gevoelige gedeelte van de WOD’s. Helemaal omdat de WOD’s een wedstrijdelement hebben op tijd en/of aantal herhalingen en dat juist vaak ten koste gaat van de technische uitvoering.

Een gratis proefles Weightlifting volgen?

Een keer een proefles Weightlifting doen? Plan via onze proeflesplanner een moment in dat je het beste schikt. Het enige dat je dan nog heeft te doen is naar onze gym te komen. Onze medewerkers bij de balie helpen je dan verder.

The power of positive impact

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda