fbpx

Yoga Breda

  • yoga bij Impact Sports Academy te breda

Yoga @ Impact

Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht

Klik hier voor een proefles
  • yoga bij Impact Sports Academy te breda

Yoga @ Impact

Kleine groepen met veel persoonlijke aandacht

Klik hier voor een proefles

We bieden Yin Yoga en Vinyasa Yoga lessen aan.

Kleine groepen. Veel persoonlijke aandacht.

Versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten.

Yoga Breda

Yoga te Breda volgen in een sportschool met persoonlijke aandacht, ontspanning en rust? Hoe jong of oud je ook bent, iedereen kan op zijn / haar eigen tempo en niveau (veilig) meedoen met onze yogalessen. Waarom? Onze groepen zijn niet te groot en in onze studio ondersteunen we de yogalessen met kleur. Klinkt goed, toch? Lees snel verder om alles te ontdekken over Yoga Breda bij Impactsportsacadamy.

Yoga in Breda bij Impact Sports Academy

Je kan bij ons twee verschillende vormen van yoga volgen:

1. Yin yoga
2. Vinyasa yoga

We vertellen je graag meer over deze twee vormen.

Yin yoga te Breda

Yin yoga is in Nederland inmiddels één van de meest populaire vormen. En niet zonder reden! Yin yoga is namelijk een zachte, langzame meditatieve yoga. Houdingen worden vaak voor langere tijd vastgehouden, vaak 3-5 minuten. Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand in de gebieden waar de houding voor bedoeld is.

De houdingen die je bij Yin yoga aanneemt, zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren op en maken het bekkengebied los.

Ontspannen en je grenzen verleggen met Yin yoga te Breda.

De spieren ontspannen zoveel mogelijk, mede door het gebruik van hulpmiddelen als kussens om het lichaam te ondersteunen. Door het langer vasthouden van de posities, heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen.

Het relatief rustige karakter van Yin yoga spreekt veel deelnemers aan. Je hoeft namelijk niet heel intensief te bewegen, maar kunt de tijd nemen voor je lichaam. Dat maakt de lessen Yin yoga Breda zo lekker!

Hoewel Yin yoga een zachte en langzame vorm is, betekent dat niet dat het gemakkelijk is. Het is bij deze vorm erg belangrijk dat je de grenzen van je eigen kunnen en lichaam in de gaten houdt. Als mens zijn we vaak zo prestatiegerecht dat we vaak nóg dieper of nóg verder willen komen in een houding.

Maar waarom eigenlijk? Juist het aanvoelen, bewaken en controleren van de grenzen van je lichaam is een groot talent. En laat dat precies de kunst van Yin yoga zijn.

Mobiliteit en soepelheid vergroten met Yin yoga

Yin yoga is perfect voor iedereen die zijn / haar mobiliteit wil vergroten. Waar je bij de meeste sporten in onze sportschool, als MMA of fitness, je spieren aan- en ontspant, gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk je spieren loslaat.

‘’Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt’’, aldus Ramkeka. In zijn boek Yin Yoga: Outline of a quiet practice legt Grilley dat verschil uit: ‘’Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht.’’.

Yin yoga Breda voor iedereen

Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Niet alleen topsporters, maar ook jij en ik. Zeker mensen met een zittend beroep zouden deze vorm van yoga moeten beoefenen. Tijdens het zitten worden de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug enorm belast. Om je lichaam rechtop te houden, zijn je spieren continue aan het werken, waardoor ze korter worden.

Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen zijn daarom vaak zittend of liggend.

The power of positive impact

yoga bij Impact Sports Academy te breda

Vinyasa yoga

De andere vorm yoga waar je bij ons yogalessen in kan volgen, is vinyasa yoga. Deze dynamische vorm van yoga is momenteel de meest voorkomende stijl. Ten opzichte van Yin yoga zou je Vinyasa yoga als ‘Yang’ kunnen beschouwen.

Bij Vinyasa yoga, ook wel bekend als Flow yoga, gaat het om de ‘flow’ van bepaalde
houdingen op de beweging van ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de
andere houding.

Dynamische houdingen

‘Vinyasa’ is een Sanskriet woord dat staat voor ‘dingen in de juiste volgorde zetten’. Net als bij andere yoga vormen, is een Vinyasa les opgebouwd in een bepaalde volgorde dat naar een specifiek resultaat of effect toewerkt, er is een doel.

Iedere les kun je daarom zien als een soort ‘recept’ om uiteindelijk naar een heerlijke maaltijd te werken. Vinyasa doet dat door gebruik te maken van ‘Vinyasa ’s’, series van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent en laat samenwerken met de ademhaling om een bepaald effect te krijgen.De meest bekende Vinyasa is misschien wel de Zonnegroet. Dit een goed voorbeeld van een serie dynamische bewegingen waarbij de ademhaling centraal staat.

Bij een les Vinyasa yoga Breda begin je rustig en bouw je op naar de meest uitdagende houdingen. Vanuit die houdingen ga je naar wat rustigere houdingen om af te koelen en je sluit af met Savasana.

Vinyasa yoga Breda, een onderdeel van de Ashtanga yoga

Vinyasa yoga is onderdeel van Ashtanga yoga. Het is het onderdeel dat zich toespitst op de ademhaling en hoe je je ademhaling toe kan passen tijdens de verschillende Asana’s (houdingen). Ashtanga is, net als Vinyasa, erg dynamisch.

Al is een van de grootste verschillen dat binnen de Ashtanga yoga Asana’s in vaste series achter elkaar uitgevoerd worden. Dit is bij Vinyasa yoga geen vereiste, al kan een vaste volgorde van series wel voorkomen bij de Zonnegroet.

Yoga in Breda ondersteund met kleur en beeld

Kleuren beïnvloeden je gemoedstoestand. Kleur is de weerkaatsing van licht in combinatie met onze waarneming. Kleur is, net als alles, een energie die zich op een bepaalde frequentie bevindt. Gevoelens zitten ook op een bepaalde frequentie en geven ook energie af.

Voel jij je blij, dan zend je een andere frequentie en energie uit dan wanneer je boos bent. Je kunt hier invloed op uitoefenen door de kleuren van je kleding, interieur en andere kleuren op je heen bewust uit te kiezen.

Energie in kleuren bij Yoga Breda

De energieën die kleur uitstralen, kunnen door het menselijk lichaam duidelijk worden waargenomen en hebben een groot effect op je hersenen, humeur en emoties. Oftewel, op je gemoedstoestand.

Je kunt kleuren gebruiken om een bepaalde gemoedstoestand uit te lokken. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens chromotherapie, ook wel kleurentherapie genoemd. Wist je bijvoorbeeld dat rood emoties uitroept, terwijl groen juist voor rust zorgt?

In onze yoga Breda studio ondersteunen we onze yogalessen subtiel met kleur. Zo kan jij de ultieme gemoedstoestand bereiken en voel je je na een les stukken beter.

Yoga Breda bij Impact Sports Academy

Ben je enthousiast geworden over één of misschien wel allebei de vormen van yogalessen die je bij Impactsportsacadamy kan volgen? Kom dan eens een proefles volgen. Voel je welkom in de community van mensen die vandaag een stukje beter willen worden of voelen dan gisteren.

Namaste

10 redenen waarom yoga goed is voor je gezondheid

Het is niet moeilijk te bedenken dat yoga goed is voor je lichaam. Je wordt leniger, het is goed voor je spieren en je geest komt tot rust. Daarnaast heeft yoga nog veel meer voordelen. Hieronder 10 belangrijke voordelen die yoga kan hebben op je gezondheid.

Disclaimer: In welke mate en hoe de effecten van yoga zich op je gezondheid uitwerken verschilt per persoon en hangt af van hoe vaak je yoga beoefent. Meerdere keren in de week een yoga les volgen leidt tot meer effect dan één les per week. 

1

HET VERSTERKT HET LICHAAM

Veel yoga oefeningen hebben een positief effect op een specifiek lichaamsdeel, zoals bijvoorbeeld de rugspieren. Dit maakt het lichaam sterker. Hoe sterker het lichaam is des te weerbaarder wordt je.

2

HET MAAKT JE LICHAAM LENIGER

Er zijn verschillende yogavormen, van dynamische tot kalmere vormen zoals Yin Yoga. Bij het regelmatig beoefenen zul je na verloop van tijd merken dat je lichaam soepeler en leniger aanvoelt bij het maken van bepaalde bewegingen. Spierspanningen kunnen afnemen.

3

HET VERLAAGT DE BLOEDDRUK

Met yoga focus je bewust op de ademhaling tijdens de poses, waardoor je bloeddruk lager wordt.

4

HET VERBETERT DE BLOEDCIRCULATIE

Het menselijk lichaam is zo gebouwd dat het regelmatig moet bewegen om energiek en soepel te blijven. De bloedcirculatie kun je goed op gang brengen met yoga. De opbouw en het type houdingen zorgen ervoor dat het lichaam automatisch reageert.

5

VERSTERKT JE IMMUUMSYSTEEM

Yoga zet allerlei lichamelijke processen in gang zoals de afvoer van afvalstoffen en levert een bijdrage aan het versterken van je immuunsysteem waardoor je gezond blijft.

6

JE KUNT BETER MET STRESS OMGAAN

Stress is onvermijdelijk in ons leven, maar goed voor ons lichaam en gezondheid is het veelal niet. Met yoga leer je om je ademhaling te reguleren. Als je gestrest bent, is je ademhaling veel sneller dan wanneer je ontspant. Veel yoga oefeningen bestaan uit ademhalingsoefeningen die je kunt toepassen. Dit heeft als effect dat je weerbaarder bent tegen stress en er minder cortisol vrij komt.

7

INNERLIJKE RUST

Een helder hoofd stimuleert positief denken en het ervaren van weinig tot geen stress. Meditatieve yoga oefeningen kunnen je helpen jezelf ‘naar binnen te keren’ waardoor je ineens tijd hebt voor zaken waar je eerder niet de energie voor had.

8

HET VERBETERT DE NACHTRUST

Voor ons lichaam is nachtrust essentieel om te herstellen. Voldoende slaap zorgt ook voor een helder hoofd de volgende ochtend. Stress en piekeren zorgt er voor dat de je ‘aan blijft staan’ met als gevolg dat je niet tot rust komt. Yoga kan er voor zorgen dat je je hoofd makkelijker uit kan zetten en in een diepere slaap kan komen.

9

VERGROOT JE CONCENTRATIEVERMOGEN

Je kunt yoga bewust inzetten om je concentratie te verhogen door bijvoorbeeld in de ochtend yoga te doen. Tussendoor een paar yoga oefeningen uitvoeren die effectief zijn kan ook een hele hoop doen voor de gezondheid van de geest. Met yoga creëer je meer rust in het hoofd waardoor je minder snel wordt afgeleid.

10

HET VERMINDERT GEVOELENS VAN ANGST EN DEPRESSIE

De ademhalingsoefeningen en de meditatie oefeningen creëren een helder hoofd waardoor gevoelens van angst en depressie kunnen afnemen. Yoga zorgt ervoor dat lichaam en geest bij elkaar komen. Studies wijzen uit dat er sprake is van positieve effecten van yoga bij personen met een angststoornis.

Bij onze sportschool in Breda – Impact Sports Academy – bieden we je de keuze uit: Crossfit, Fighting, Fitness en Personal Training. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, wij zullen een positieve impact hebben op jouw leven en het leven van de mensen om je heen.

Leden over onze sportschool in Breda

“Zodra je binnenkomt, voel je je meteen welkom. Het personeel is zo vriendelijk en de leden zijn zo behulpzaam. Het is een niet-oordelende omgeving waar je jezelf kunt zijn en je geen zorgen hoeft te maken over je fitnessniveau.”

“Ik was eerst een beetje geïntimideerd omdat ik dacht dat deze sportschool alleen voor ervaren sporters was, maar ik realiseerde me al snel dat het een fijne plek is voor mensen van alle niveaus.”

“Impact heeft zeker mijn kijk op sporten veranderd en heeft van mij een gezonder en leuker mens gemaakt. Bedankt voor het creëren van zo’n positieve sfeer!”

Every champion was once a beginner. So dream big and make a positive impact on your life and the lives of others

Een proefles volgen?

Een proefles Yoga (of een andere les) is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

Twijfel je over beoefenen van yoga bij ons?

We begrijpen dat je misschien twijfelt om je op te geven voor een proefles. Als je een beginner bent of lang niet gesport hebt, weten we dat het ontmoedigend kan zijn om de eerste stap te zetten.

Maar weet dat ons team er alles aan zal doen om je een warm welkom te heten en je te motiveren vanaf het begin.

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda