fbpx

Cardio Kickboksen

Wij zijn aangesloten bij Andyconda Luta Livre

Jaarlijks organiseren we meerdere Submission Grappling wedstrijden

Naast Grappling bieden we ook: boksen, kickboksen en MMA

Cardio kickboksen bij Impact in Breda

Wat is Cardio Kickboksen?

Cardio Kickboksen: de ultieme full body workout

Cardio-kickboksen is een intensieve workout waarbij technieken uit het kickboksen gecombineerd worden met cardiotraining. Hierdoor gaat je harstslag stevig de hoogte in en worden er tot wel 1000 calorieën per uur verbrand. De verschillende oefeningen kunnen bestaan uit een combinatie van stoten, trappen en knieën met een afwisseling van diverse bodyweight oefeningen zoals push-ups, sit-ups, etc…

Tijdens deze training vindt er geen sparring plaats! Hierdoor is er dan ook geen kans op blauwe ogen of blessures.
Elke training wordt afgesloten met een uitgebreide cooling-down en bijbehorende stretching.

Waarom Cardio Kickboksen zo effectief is

1. Een Cardio Kickboks training verhoogt de insuline gevoeligheid

Insuline gevoeligheid is simpel gezegd hoe je cellen reageren op het hormoon insuline. Insuline maak je aan op het moment dat je koolhydraten/suikers eet. Insuline helpt je lijf deze suikers de cellen in te krijgen. Insuline gevoeligheid staat in verband met hoe je lijf reageert op koolhydraten.  Hoe minder gevoelig je bent voor insuline, hoe meer insuline je nodig hebt om hetzelfde werk te verrichten als bij mensen die een hoge insuline gevoeligheid hebben. Als je meer insuline in je bloed hebt, kun je minder makkelijk vet verbranden.  Door Cardio- Kickboksen verhoog je dus je insuline gevoeligheid en heb je minder insuline nodig om suikers de cellen in te krijgen. Hierdoor kun je makkelijker vet gaan verbranden. 

Uit een onderzoek is gebleken dat een trainingsprogramma zoals Cardio-kickboksen na minstens 2 weken, je insuline gevoeligheid met wel 23% kan laten toenemen!

2. Cardio Kickboksen heeft een hoog afterburn effect

Na een (korte) intensieve kickboks training, verbrand je na de training nog heel veel calorieën. Dit wordt ook wel een ‚afterburn’ effect genoemd. Dit kun je merken doordat je na een training nog een tijdje blijft zweten. Cardio-kickboks training activeert bovendien beide soorten spierweefsel: type 1 en 2. Dit betekent dat je zowel je uithoudingsvermogen als kracht traint. 

3. Een Cardio Kickboks training geeft een boost aan de juiste hormonen.

Een effectieve kickboks training stimuleert de aanmaak van het o.a. het groeihormoon en testosteron (al na 10 minuten trainen!). Deze hormonen zijn zeer goed en effectief om vet te verbranden. Groeihormoon helpt om de spieren te laten groeien en spieren verbranden meer calorieën in rust.

Bij Impact Sports Academy zullen onze trainers er altijd op toezien dat je de juiste kickboks technieken behoudt en op de juiste intensiteit traint om het beste resultaat te behalen.

Onze Fighting lessen

Impact Sports Academy Fighting te Breda

The power of positive impact

Een proefles volgen?

Een proefles is altijd mogelijk en uiteraard gratis. Bij een aantal sporten hanteren we echter wel een maximum aantal deelnemers per les. Daarom willen we je verzoeken om van te voren een proefles aan te vragen zodat we een plaats voor je kunnen reserveren. Klik op onderstaande link om zelf een proefles in te plannen. De instructeur kan dan zien dat je voor een proefles komt en je ontvangen en goed begeleiden. Alvast bedankt en tot ziens in onze sportschool.

De instructeurs

Allard de Heer
Allard de Heer
24/11/2023
Most luxery CrossFit Gym in Breda with a great community💪💪
Manon vanGorp
Manon vanGorp
23/11/2023
Fijne sportschool, ruime keuze, gezellig sfeer en een leuke bar met drankjes en goede koffie
freek olivier
freek olivier
01/11/2023
Hele fijne club met vriendelijke behulpzame instructeurs! Van fitness tot CrossFit tot vechtsporten op een erg mooie gloednieuwe locatie! Lessen worden met erg goede begeleiding gegeven waardoor je het beste uit je workout kunt halen! Werkt met een fijne app waarmee je je gemakkelijk kan inschrijven voor lessen. Eerste keren was het ook fijn en gemakkelijk om een proefles in te plannen.

WhatsApp ons