fbpx

Cardio Kickboksen

Wij zijn aangesloten bij Andyconda Luta Livre

Jaarlijks organiseren we meerdere Submission Grappling wedstrijden

Naast Grappling bieden we ook: boksen, kickboksen en MMA

Cardio kickboksen bij Impact in Breda en Nieuwendijk

Wat is Cardio Kickboksen?

Cardio Kickboksen: de ultieme full body workout

Cardio-kickboksen is een intensieve workout waarbij technieken uit het kickboksen gecombineerd worden met cardiotraining. Hierdoor gaat je harstslag stevig de hoogte in en worden er tot wel 1000 calorieën per uur verbrand. De verschillende oefeningen kunnen bestaan uit een combinatie van stoten, trappen en knieën met een afwisseling van diverse bodyweight oefeningen zoals push-ups, sit-ups, etc…

Tijdens deze training vindt er geen sparring plaats! Hierdoor is er dan ook geen kans op blauwe ogen of blessures.
Elke training wordt afgesloten met een uitgebreide cooling-down en bijbehorende stretching.

Waarom Cardio Kickboksen zo effectief is

1. Een Cardio Kickboks training verhoogt de insuline gevoeligheid

Insuline gevoeligheid is simpel gezegd hoe je cellen reageren op het hormoon insuline. Insuline maak je aan op het moment dat je koolhydraten/suikers eet. Insuline helpt je lijf deze suikers de cellen in te krijgen. Insuline gevoeligheid staat in verband met hoe je lijf reageert op koolhydraten.  Hoe minder gevoelig je bent voor insuline, hoe meer insuline je nodig hebt om hetzelfde werk te verrichten als bij mensen die een hoge insuline gevoeligheid hebben. Als je meer insuline in je bloed hebt, kun je minder makkelijk vet verbranden.  Door Cardio- Kickboksen verhoog je dus je insuline gevoeligheid en heb je minder insuline nodig om suikers de cellen in te krijgen. Hierdoor kun je makkelijker vet gaan verbranden. 

Uit een onderzoek is gebleken dat een trainingsprogramma zoals Cardio-kickboksen na minstens 2 weken, je insuline gevoeligheid met wel 23% kan laten toenemen!

2. Cardio Kickboksen heeft een hoog afterburn effect

Na een (korte) intensieve kickboks training, verbrand je na de training nog heel veel calorieën. Dit wordt ook wel een ‚afterburn’ effect genoemd. Dit kun je merken doordat je na een training nog een tijdje blijft zweten. Cardio-kickboks training activeert bovendien beide soorten spierweefsel: type 1 en 2. Dit betekent dat je zowel je uithoudingsvermogen als kracht traint. 

3. Een Cardio Kickboks training geeft een boost aan de juiste hormonen.

Een effectieve kickboks training stimuleert de aanmaak van het o.a. het groeihormoon en testosteron (al na 10 minuten trainen!). Deze hormonen zijn zeer goed en effectief om vet te verbranden. Groeihormoon helpt om de spieren te laten groeien en spieren verbranden meer calorieën in rust.

Bij Impact Sports Academy zullen onze trainers er altijd op toezien dat je de juiste kickboks technieken behoudt en op de juiste intensiteit traint om het beste resultaat te behalen.

Onze Fighting lessen

Impact Sports Academy fighting vechtsporten

Een proefles volgen?

The power of positive impact

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda