fbpx

CrossFit Metcon

 • CrossFit Metcon

  Gecombineerde kracht en cardio oefeningen

  CrossFit Metcon bij Impact Sports Academy te Breda
 • CrossFit Metcon

  Gecombineerde kracht en cardio oefeningen

  CrossFit Metcon bij Impact Sports Academy te Breda

Met CrossFit Metcon verbeter je je algehele conditie

Veel calorieën verbranden bij de CrossFit Metcon lessen

En onze Metcon lessen zijn ook gewoon leuk om te doen

CrossFit Metcon lessen bij Impact in Breda en Nieuwendijk

Wat is een CrossFit METCON workout?

Met CrossFit Metcon lessen werk je aan je energiesystemen. Ons lichaam heeft drie belangrijke systemen om op elk moment energie te produceren. Elk systeem heeft een ander doel. Zo maakt het fosfageensysteem korte, krachtige uitbarstingen van inspanning mogelijk, zoals sprints. Ondertussen levert het glycolytische systeem energie voor middelmatige inspanningen die tussen de tien en zestig seconden duren. Als laatste ondersteunt het oxidatieve systeem langere inspanningen, zoals het hardlopen van 10K.”

Onze CrossFit Metcon workouts zullen altijd een of meerdere metabolische routes activeren. 

Metcon staat voor metabolische conditie. Het lichaam heeft verschillende metabolische wegen om energie te leveren. Een Metcon-training is alles wat de efficiëntie van die wegen, vaak energiesystemen genoemd, verhoogt.

CrossFit Metcon als onderdeel van je CrossFit lessen?

Als je merkt dat je tijdens de reguliere CrossFit WOD’s tekort komt op je conditie (energiesystemen) dan kun je ervoor kiezen om specifiek hieraan te gaan werken middels de CrossFit Metcon lessen. Maar ook zonder deel te nemen aan de CrossFit lessen kun je er voor kiezen om de Metcon lessen te volgen om je conditie (lees: je energiesystemen) te verbeteren.

Wil je werken aan je kracht dan zijn er nog de CrossFit Strength lessen waar je aan deel kan nemen.

The power of positive impact

CrossFit Metcon bij Impact Sports Academy te Breda

Wat zijn de voordelen van CrossFit METCON work-outs ?

 1. Variatie: er zijn veel verschillende soorten oefeningen die onder metcon-training vallen. Dat betekent dat je veel afwisseling in je work-outs kunt hebben. De volgorde, de intensiteit en het gewicht kunnen echter steeds worden gevarieerd. Ook kan de work-out, afhankelijk van het energiesysteem waaraan je werkt, drie minuten duren of dertig. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. 
 2. Conditie: metcon-training is een van de beste manieren om je algehele conditie te verbeteren door zowel kracht als cardio te combineren
 3. Eenvoud: een metcon-work-out hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt de work-outs doen met weinig tot geen materialen. Denk bijvoorbeeld aan 100 push-ups, 100 sit-ups en 100 air squats op tijd. 
 4. Leuk: de afwisseling die metcon-training biedt, in combinatie met de gecombineerde elementen van kracht en cardio, zorgen voor sportsessies die veel leuker zijn dan je typische saaie fitness sessies. 
 5. Veel calorieën verbranden : metcon-workouts kunnen leiden tot het verbranden van veel calorieën, als dat is wat je wil bereiken. De work-outs verhogen het ‘excessive post-exercise oxygen consumption’, ook wel bekend als EPOC, een verhoogde stofwisseling na de training. EPOC verwijst naar de verhoogde snelheid van je metabolisme, nadat je een trainingssessie hebt voltooid.

Volgens een onderzoek uit 2000, dat gepubliceerd werd in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, zorgen metcon-work-outs voor “een lichte maar langdurige verhoging van de stofwisselingssnelheid na de training en mogelijk ook van vetoxidatie”. Dit betekent dat je nog steeds calorieën — en vet — verbrandt nadat je de work-out hebt afgerond.

Matthijs H.
Matthijs H.
31/01/2024
Zowel steven als hendrik zijn geweldige bokstrainers. En er is een hele fijne sfeer bij de sportschool.
Marta Godlewska
Marta Godlewska
27/12/2023
Ik ben lid geweest van verschillende sportscholen, maar dat is de eerste waar ik oprecht zin in heb om naar toe te gaan. Er hangt een leuke sfeer, mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en er is totaal geen haantjesgedrag. Het is gewoon leuk om daar te zijn. Voorzieningen ook prima en een ruime aanbod van lessen (daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt, maar het ziet er uitnodigend uit, dus ooit vast wel).
Patricio Bird
Patricio Bird
19/12/2023
Been going to this gym for the past 5 years, good variety of lessons, the coaches are really proficient and friendly.
Martijn van Nijnatten
Martijn van Nijnatten
30/11/2023
Het meest kenmerkende aan impact is voor mij dat er hard getraind wordt, maar er wel een geweldige familiaire sfeer hangt waarbij iedereen elkaar wilt helpen beter te worden en er veel persoonlijke aandacht gegeven wordt. Haantjes gedrag is hier niet aanwezig.
Joni_boy2007
Joni_boy2007
29/11/2023
Beste sportschool van breda
Djinastin Ilanga
Djinastin Ilanga
27/11/2023
Goeie gym
WhatsApp locatie Breda