fbpx

CrossFit Metcon

 • CrossFit Metcon

  Gecombineerde kracht en cardio oefeningen

  CrossFit Metcon bij Impact Sports Academy te Breda
 • CrossFit Metcon

  Gecombineerde kracht en cardio oefeningen

  CrossFit Metcon bij Impact Sports Academy te Breda

Met CrossFit Metcon verbeter je algehele conditie

Veel calorieën verbranden bij de CrossFit Metcon lessen

En onze Metcon lessen zijn ook gewoon leuk om te doen

CrossFit Metcon lessen bij Impact in Breda

Wat is een CrossFit METCON workout?

Met CrossFit Metcon lessen werk je aan je energiesystemen. Ons lichaam heeft drie belangrijke systemen om op elk moment energie te produceren. Elk systeem heeft een ander doel. Zo maakt het fosfageensysteem korte, krachtige uitbarstingen van inspanning mogelijk, zoals sprints. Ondertussen levert het glycolytische systeem energie voor middelmatige inspanningen die tussen de tien en zestig seconden duren. Als laatste ondersteunt het oxidatieve systeem langere inspanningen, zoals het hardlopen van 10K.”

Onze CrossFit Metcon workouts zullen altijd een of meerdere metabolische routes activeren. 

Metcon staat voor metabolische conditie. Het lichaam heeft verschillende metabolische wegen om energie te leveren. Een Metcon-training is alles wat de efficiëntie van die wegen, vaak energiesystemen genoemd, verhoogt.

CrossFit Metcon als onderdeel van je CrossFit lessen?

Als je merkt dat je tijdens de reguliere CrossFit WOD’s tekort komt op je conditie (energiesystemen) dan kun je ervoor kiezen om specifiek hieraan te gaan werken middels de CrossFit Metcon lessen. Maar ook zonder deel te nemen aan de CrossFit lessen kun je er voor kiezen om de Metcon lessen te volgen om je conditie (lees: je energiesystemen) te verbeteren.

Daarnaast kun je qua conditietraining ook deelnemen aan de Buddy Endurance lessen. Wil je werken aan je kracht dan zijn er nog de CrossFit Strength lessen waar je aan deel kan nemen.

The power of positive impact

CrossFit Metcon bij Impact Sports Academy te Breda

Wat zijn de voordelen van CrossFit METCON work-outs ?

 1. Variatie: er zijn veel verschillende soorten oefeningen die onder metcon-training vallen. Dat betekent dat je veel afwisseling in je work-outs kunt hebben. De volgorde, de intensiteit en het gewicht kunnen echter steeds worden gevarieerd. Ook kan de work-out, afhankelijk van het energiesysteem waaraan je werkt, drie minuten duren of dertig. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. 
 2. Conditie: metcon-training is een van de beste manieren om je algehele conditie te verbeteren door zowel kracht als cardio te combineren
 3. Eenvoud: een metcon-work-out hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt de work-outs doen met weinig tot geen materialen. Denk bijvoorbeeld aan 100 push-ups, 100 sit-ups en 100 air squats op tijd. 
 4. Leuk: de afwisseling die metcon-training biedt, in combinatie met de gecombineerde elementen van kracht en cardio, zorgen voor sportsessies die veel leuker zijn dan je typische saaie fitness sessies. 
 5. Veel calorieën verbranden : metcon-workouts kunnen leiden tot het verbranden van veel calorieën, als dat is wat je wil bereiken. De work-outs verhogen het ‘excessive post-exercise oxygen consumption’, ook wel bekend als EPOC, een verhoogde stofwisseling na de training. EPOC verwijst naar de verhoogde snelheid van je metabolisme, nadat je een trainingssessie hebt voltooid.

Volgens een onderzoek uit 2000, dat gepubliceerd werd in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, zorgen metcon-work-outs voor “een lichte maar langdurige verhoging van de stofwisselingssnelheid na de training en mogelijk ook van vetoxidatie”. Dit betekent dat je nog steeds calorieën — en vet — verbrandt nadat je de work-out hebt afgerond.

De instructeurs

Allard de Heer
Allard de Heer
24/11/2023
Most luxery CrossFit Gym in Breda with a great community💪💪
Manon vanGorp
Manon vanGorp
23/11/2023
Fijne sportschool, ruime keuze, gezellig sfeer en een leuke bar met drankjes en goede koffie
freek olivier
freek olivier
01/11/2023
Hele fijne club met vriendelijke behulpzame instructeurs! Van fitness tot CrossFit tot vechtsporten op een erg mooie gloednieuwe locatie! Lessen worden met erg goede begeleiding gegeven waardoor je het beste uit je workout kunt halen! Werkt met een fijne app waarmee je je gemakkelijk kan inschrijven voor lessen. Eerste keren was het ook fijn en gemakkelijk om een proefles in te plannen.

WhatsApp ons